Lütfullah Kayalar Yozgatlılar için Kocaeli’ye geldi
Gündem, 31 Aralık 2024 23:31Geçmiş dönem Tarım ve Köy İşleri ve aynı zamanda Maliye Bakanı olarak önemli vazifeler üstlenmiş olan İYİ Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, Kocaeli'nde yaşayan Yozgatlıların yanında olma geleneğini sürdürdü.
Kayalar, Kocaeli'nin Darıca İlçesi’nde Yozgatlı Kadir ve Hanım Deniz'in evine misafir olarak anlamlı bir buluşmaya imza attı. Ziyarette, hemşehri dayanışması ve Yozgat kültürüne vurgu yapılırken, bir yandan da birlik ve beraberlik mesajları öne çıktı.
Misafirlik ortamında, Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu Onursal Genel Başkanı ve kentin saygın iş insanı Erol Akalın, Önceki Dönem Gebze Yozgatlılar Dernek Başkanı Durak Öztürk, Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Ümit Kıyıcı ve Darıca eski Nüfus Müdürü Hamza Kaya da yer aldı. Samimi bir ortamda gerçekleşen bu ziyarette, Yozgat’ın zengin kültürünü yansıtan detaylar dikkat çekti.
ARABAŞI GELENEĞİ YAŞATILDI
Ziyaretin en dikkat çekici anlarından biri, Yozgat’ın milli yiyeceği olarak kabul edilen arabaşı yemeğinin hep birlikte yutulması oldu. Yozgat mutfağının bu özel lezzetini tatma fırsatı bulan Kayalar, arabaşın Yozgat kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Misafirlik boyunca, Yozgatlıların gönül birliğini ve kültüre bağlılığını takdir etti.
.gif)
Lütfullah Kayalar, “Gurbette yaşayan hemşehrilerimizin yanında olmak benim için büyük bir mutluluk ve sorumluluk. Yozgatlıların geleneklerini yaşatması ve birbirlerine destek olması, ülkemizin sosyal dokusuna önemli katkı sağlıyor” diyerek birlik ve dayanışma mesajları verdi.
EROL AKALIN’DAN KAYALAR’A TEŞEKKÜR
Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu Onursal Genel Başkanı ve kentin önde gelen iş insanı Erol Akalın, Lütfullah Kayalar’ın hemşehrileri için taşıdığı önemi vurguladı. Akalın, şu ifadeleri kullandı: “Sayın Lütfullah Kayalar, hangi düşünceye sahip olursa olsun Yozgat insanı için çok büyük bir değerdir. Her zaman yanımızda oldu, gurbetteki hemşehrilerine sahip çıktı. Bugün de bizleri yalnız bırakmadı. Kendisine teşekkür ederim.”dedi.
Gündem, 31 Aralık 2024 23:31
Yorumlar (0)
İYİ Parti’de Yüksel Ercan’ın yardımcıları belli oldu
AKP Genel Başkanlığına Bilal Erdoğan mı geçecek?
Özgür Özel, DEM'lilere sert çıkmayacak mı?
Büyükakın: Sadece iş yapacağız, laf uçar, eser kalır
Başkan Sezer muhtarları dinledi ve yardımcılarına talimat verdi
Ekmek ve simit zamları için yeni bir uygulama
Büyükşehir’in kursu ile kendi işlerinin patronu oldular
Kocaeli’de muhteşem Atatürk sergisi
İki adet metro tüneli açma makinesi Derince’ye getirildi
DEM'lilerin raporunu paçavra diyerek yırttı!
Sapanca gölü geri çekiliyor, ekosistem tehlikede
Kocaeli’de fotoğraf yarışmasına rekor başvuru
Başkan Hürriyet İzmitlileri bu pazara davet etti!
Vali Aktaş güne okul ziyareti ile başladı
Çayırovalılar bu kurslarda bağlama çalmayı öğreniyorlar
Kasaphan Steak House, KOTO üyelerine indirim yapacak!
Kartepe tramvayında tepki çeken yapboz haller
15 Temmuz’la ilgili duruşmada başka, TBMM’de başka türlü konuştu!
Körfez’de 16 yaşındaki genç kız ölü bulundu: İntihar mı, cinayet mi?
Bağımsız 3 vekil İYİ Parti'ye geçecek!
Yılbaşı İyilik Pazarı İzmitlileri bekliyor!
Her 10 kişiden 7'si yoksullaştık diyor
Büyükakın: Herkesin belediye başkanıyız
Kule Deresi yine köpürdü!
Eski AKP'li vekil hapse atılmıştı, serbest bırakıldı
Kocaelili gazeteci- yazar Mustafa Eranıl, TÜYAP Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu
AKP'de Öcalan oyumuzu düşürür endişesi!
Başiskele’deki dev projede 350 milyon TL tasarruf sağlandı
Başkan Hürriyet, Yahya Kaptan’daki çalışmaları yerinde inceledi
AKP Kocaeli İl Başkanı Talus, Vali Aktaş’ın kapısını çaldı
Büyükşehir, 68 yeni otobüs satın aldı
Çayırova’da Başkan Çiftçi’nin 21 derslikli yeni meslek lisesi heyecanı!
Körfez ADD, yardımseverleri kahvaltıda ağırladı
Coşkun Sabah'ı yumurtacılıktan soğuttular!
Altın fiyatı bankaları solladı!
Başkan Sezer, Gölcüklüleri gururlandırılan başarılı öğrenci Sarp Arel’i tebrik etti
KOTO 23. Meslek Komitesi’nden eğitim kurumlarına ziyaret
Minikler Hereke halısının üretim sürecini yerinde gördüler
Kocaeli’de kadın hakeme saldırı yönetim zafiyetidir
