Derince Çınarlıdere’de İçme Suyu Arıtma Tesisi için kollar sıvandı
Gündem, 30 Aralık 2024 15:25Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, kent genelinde gerçekleştirdiği birçok yatırım çalışmasıyla birlikte su kayıplarını en aza indirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bununla birlikte yeni içme suyu kaynakları için de çalışmalar yapan İSU Genel Müdürlüğü, Derince Çınarlıdere’nin suyunun depolanması ve arıtılarak abonelere sağlanması için Çınarlıdere Konmodüler İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin inşa çalışmalarına başladı.
YENİ İÇME SUYU KAYNAKLARI DEVREYE ALINIYOR
Son yıllarda dünyayı ve ülkemizi etkileyen küresel ısınma ve iklim değişikliği ile birlikte su kaynaklarının korunması büyük önem taşıyor. İSU Genel Müdürlüğü Kocaeli genelinde yaptığı yatırımlar ve sahada gerçekleştirdiği çalışmalar ile su kayıplarının azalması, suyun korunması ve yeni su kaynaklarının kullanıma kazandırılması için birçok alternatif proje üretiyor. Bu kapsamda Derince Çınarlıdere suyunun depolanması ve abonelere arıtılarak ulaştırılması için çalışmalar başladı.
.gif)
GÜNDE TOPLAMDA 16 BİN METREKÜP SU ARITILACAK
İSU Genel Müdürlüğü, kuraklık ile beraber mevcut rezervlerin daha verimli kullanılması için yaptığı çalışmalar kapsamında yıllık 4 milyon metreküp hacmi bulunan Çınarlıdere’nin suyunun depolanması ve arıtılması için çalışmalara başladı. Çınarlıdere Konmodüler İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde 4 adet paket arıtma ünitesi bulunacak. Her bir paket arıtma ünitesinin günlük kapasitesi 4 bin metreküp olacak. İki etap halinde yapılacak çalışmanın ilk etabında günlük 8 bin metreküp suyun arıtılarak abonelere ulaşması sağlanacak. 2. etabın tamamlanmasıyla toplamda günlük 16 bin metreküp su arıtılarak toplamda 26 bin abonenin içme suyu ihtiyacı Çınarlıdere’nin suyundan karşılanmış olacak.
2025 YILI İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK
2025 yılı içerisinde tamamlanması planlanan Çınarlıdere Konmodüler İçme Suyu Arıtma Tesisi çalışmalarının tamamlanmasıyla mevcut içme suyu kaynakları üzerindeki baskı da azalmış olacak.
Gündem, 30 Aralık 2024 15:25
Yorumlar (0)
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
