Akça Koca Kültür Platformu’ndan ilimde bilgelik plaketleri
Gündem, 25 Aralık 2024 05:43Hasan Uzunhasanoğlu Başkanlığındaki Akça Koca Kültür Platformu, 2024 yılı İlimde Bilgelik plaketlerini İstanbul’da verdi.
Ticaret Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yalçıntaş konuşmasında; “Bugün burada ilimde bilgelik yolunda büyük bir başarıya imza atan hocalarımızın çalışmalarını onurlandırmak ve onların bu anlamlı yolculuğunu taçlandırmak üzere bir aradayız.
Yardımcı Doçent olarak üniversiteye intisap ettiğim ilk günlerde babam ziyaretime gelmişti. Kattaki tüm hocalar benim küçücük odama dolmuştu. Babam odama asmam için küçük bir hat levhası hediye getirmişti. Rütbetü’l-ilmi a’la’r-rüteb ( Rütbelerin en yücesi ilim rütbesidir.) Dedi ki bu hadisi arkana değil tam önüne as ve bu masaya her oturduğunda Allah’ın seni rütbelerin en üstünüyle şereflendirdiğini unutma ve ona layık ol.
Bu rütbe senin İTO Başkanlığından da siyasetteki rütbelerinden de çok daha yüce bir rütbedir. Bugün burada ödüllendirilen hocalarımız yalnızca kendi alanlarında derinleşmekle kalmamış aynı zamanda bu bilgiyi paylaşma, aktarma ve yeni nesiller yetiştirme görevini de üstlenmişlerdir. Bu sadece akademik bir çaba değil, büyük bir fedakarlık ve fazilet işidir. Aynı zamanda bir insanlık ve bilgelik yolculuğunun sembolüdür.” dedi.
Tarabya Hotels Boğaziçi’nde gerçekleşen toplantıda;
-İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Nörolojil Bilimler Enstitüsü Öğretim Görevlisi Dr. Havva Demir, Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kenan Serhat İnce, Kocaeli Şehir Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Doç. Dr. Ayşe Zeynep Turan Civraz, Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Atalı’ya 2024 yılı ilimde bilgelik plaketleri takdim edildi.
Akademik çalışmalarını başarıyla tamamlayan; Dr. Havva Demir’e; Endüstri Müh. Mustafa Toka, Makine Müh. Çetin Mut ve Uzman Hekim Dr. Yüksel Aksoy, Doç. Dr. Kenan Serhat İnce’ye; Aile Hekimi Dr. İsmail Çapçı, Eğitimci Zehra Genç, Muazzez Aydemir ve Makine Müh. Ömer Öztürk, Doç. Dr. Ayşe Zeynep Turan Civraz’a; Makine Müh. Ömer Uğur, Dr. Emine Atlı ve e. Kaymakam Ahmet Katırcı, Prof. Dr. Levent Atalı’ya; Eğitimci Mürvet Bayram, Platform Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, Ressam Vildan Çağlar ve İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Hasan Hüseyin Can birlikte verdiler.
.gif)
BÜYÜK İLGİ
Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu ve eşi Emine Hanım, İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can ve eşi Şengül hanım, 22-23. dönem İstanbul Milletvekili - ilk AB Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya ve eşi Müjgan Hanım, Mali Müşavir Ahsen Okyar ve eşi Nursel Hanım, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yalçıntaş, Kimya Müh. Ali Yalçıntaş, Yalova Üniversitesi Mühendislik Fak. Öğretim Üyesi Dr. Yunus Özen, e. Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Demir, eşi Dt. Betül ve kızı Dr. Azize Demir, KOÜ Öğretim Görevlisi Makbule Atalı, Makine Müh. Çetin Mut, eşi Elvan ve oğlu Cihan Yiğit Mut, Dr. Emine Atlı, Ressam Vildan Çağlar, Göğüs Uzmanı Dr. Oktay Taşolar ve eşi Dr. Fatma E. Taşolar, Aile Hekimi Dr. İsmail Çapçı ve eşi sağlıkçı Ayşe Çapçı, Özel Kültür Okulları sahibi Ali Aydemir ve eşi Muazzez Aydemir, Makine Müh. Bekir Civraz ve kızı Zeynep Ece Civraz, Endüstri Müh. Mustafa Toka ve eşi Halime Toka, Eğitimci Zehra Genç, Makine Müh. Ömer Öztürk ve eşi Ayşe Öztürk, İş adamı Metin Özler ve eşi Gülhan Özler, Alfa Elektronik Sensör A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bayram ve eşi Eğitimci Mürvet Bayram, Ecz. Fatma Uğur ve oğlu Makine Müh. Ömer Uğur, İş insanı Necati Büyükkaya ve eşi Hilal Büyükkaya, Finans Yöneticisi Ecz. Selçuk Arslan ve eşi e. Bankacı Gül Arslan, annesi Saliha Eryıldız ile kızı Bilgi Ün. İngilizce Hazırlık Okulu Öğretim Görevlisi Özge Elif Arslan, İş insanı Necati Pilavcı ve Huriye Pilavcı, Sabriye Baysal, Vizyon Tur Yurt Dışı Turlar Müdürü Emre İpekli ve eşi Arzu İpekli, Gebze Medikal Park Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Yüksel Aksoy ve eşi Biyolog Saliha Aksoy katıldı.
Toplantını değerlendirmesini Dr. Alaattin Büyükkaya yaptı. Muhtemel 2025 yılı ekonomik gelişmeleriyle ilgili bilgi verdi ve akademik başarı gösterenleri tebrik etti.
Gündem, 25 Aralık 2024 05:43
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
