Milli Piyango’da şaibe ve sahte bilet tehlikesi
Siyaset, 23 Aralık 2024 03:30Yeni yıla sayılı günler kala, CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Kanko, sahte içki ve sahte piyango biletlerinin yanı sıra, yılbaşı döneminde artan gıda zehirlenmelerine de dikkat çekerek halk sağlığı ve güvenliği konusunda kapsamlı açıklamalarda bulundu. Milli Piyango’da şaibe ve sahte bilet tehlikesine de dikkat çekti.
SAHTE İÇKİ HAYATİ TEHLİKE YARATIYOR!
Kanko, sahte içkinin insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Sahte içki, içeriğindeki metil alkol gibi zararlı maddeler nedeniyle körlük, organ yetmezliği ve ölüm gibi geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açabilir. Yılbaşı kutlamalarında bu tehlike ne yazık ki daha fazla ortaya çıkıyor. Vatandaşlarımız, yalnızca güvenilir ve denetlenen yerlerden içki satın almalı ve sağlıksız ürünlerden uzak durmalıdır.”
GIDA GÜVENLİĞİ İHMAL EDİLMEMELİ
Kanko, yılbaşı döneminde dışarıda tüketilen gıdaların da ciddi riskler barındırabileceğine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Yeni yıla girerken dışarıda yemek yeme alışkanlığı artıyor. Ancak ne yazık ki bazı işletmelerde hijyen kurallarına yeterince dikkat edilmediği için gıda zehirlenmesi vakalarıyla sık sık karşılaşıyoruz. Vatandaşlarımız dışarıda yemek yerken mekân seçimine özen göstermeli ve hijyenik, güvenilir, denetimleri yapılmış yerleri tercih etmelidir. Gıda güvenliği sağlanmadığı takdirde, sadece bireylerin sağlığı değil toplumun genel sağlığı da riske atılmaktadır.”
MEKANLARIN DENETİMLERİ ARTIRILMALI
Kanko, gıda güvenliği ve sahte ürünlerle mücadele için devletin denetim mekanizmalarını güçlendirmesi gerektiğini vurguladı: “Gıda işletmeleri ve eğlence mekanlarında denetimler artırılmalı, hijyen ve kalite standartlarına uymayan işletmelere caydırıcı yaptırımlar uygulanmalıdır. Halkın sağlığını tehdit eden hiçbir duruma müsamaha gösterilmemelidir.”
MİLLİ PİYANGO ÇEKİLİŞLERİNDE ŞAİBE VE SAHTE BİLET TEHLİKESİ
CHP’li vekil, yılbaşında umut tacirliğiyle sahte piyango bileti satışının arttığını da hatırlatarak şu uyarıyı yaptı: “Son yıllarda Milli Piyango çekilişlerinde yaşanan şaibeler halkın güvenini sarsmış durumda. Bunun yanı sıra sahte biletlerle insanları kandıran kötü niyetli kişiler de artıyor. Vatandaşlarımız, biletlerini yalnızca resmi ve güvenilir satış noktalarından temin etmeli, şüpheli durumları ilgili kurumlara bildirmelidir.”
HÜKÜMET HALK SAĞLIĞI İÇİN HAREKETE GEÇMELİ
Kanko, sahte içki, gıda güvenliği ve piyango dolandırıcılığı konularında hükümete çağrıda bulunarak şunları söyledi: “Bu tür sorunlarla mücadele etmek devletin asli görevidir. Denetimlerin yetersizliği, sahte içki vakalarının ve gıda zehirlenmelerinin artmasına neden oluyor. Hükümet derhal denetim mekanizmalarını güçlendirmeli, vatandaşların güvenle yeni yıla girebilmeleri için gereken önlemleri almalıdır.”
SAĞLIKLI VE GÜVENLİ BİR YENİ YIL DİLİYORUM
Kanko, açıklamasını şu sözlerle noktaladı: “Yeni yıl, umutların tazelendiği bir dönemdir. Ancak bu umudu sağlık sorunları ve dolandırıcılık olaylarıyla gölgelememeliyiz. Tüm vatandaşlarımızın sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir şekilde yeni yıla girmesi için hem bireysel hem de toplumsal farkındalığın artması büyük önem taşıyor. Bu vesileyle 2025 yılının tüm vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Bu yeni yılda, ülkemizi adaletin, eşitliğin ve özgürlüğün hakim olduğu bir geleceğe taşıma mücadelemiz devam edecektir. Her bireyin hak ettiği refaha ve huzura ulaşacağı bir Türkiye için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.
Umudun, barışın ve kardeşliğin egemen olduğu, çocuklarımızın geleceğe güvenle baktığı bir yıl olmasını diliyoruz. 2025 yılı, hepimiz için yeni bir başlangıç, daha aydınlık bir yarının habercisi olsun. Yeni yılınız kutlu olsun! Sevgi ve saygılarımla…” ifadelerini kullandı.
Siyaset, 23 Aralık 2024 03:30
Yorumlar (0)
AKP'li Tayyar yine gıybet yaptı!
Yağmur yağsa sığınacak yer yok!
Büyükakın STK’lara seslendi
Bahçeli'den DEM'in Öcalan mitingine destek!
Gölcük Hamidiye’de Kestane Festivali coşkusu
Saadetliler Gölcük’te Hasan Bitmez anısına lokum dağıttılar
Zeray GYO için Borsa İstanbul’da ilk gong çaldı
Kocaeli’de yılbaşı gecesi işletmeler 03.30’a kadar açık kalacak
Büyükakın’a haddehane cevabı: Halkla alay etmeyin!
Dilovası faciası ile ilgili bilirkişi raporu ve iddianame üzerinde siyasi baskı var!
Otoyola çıkacak sürücüler dikkat! Kandıra gişelerinde çalışma var
İzmitli sporcu gece yarısı silahla vuruldu
Trafik cezaları cep yakacak!
Symbol AVM’ye yakın nokta çöplüğe döndü!
İYİ Parti’de Yüksel Ercan’ın yardımcıları belli oldu
AKP Genel Başkanlığına Bilal Erdoğan mı geçecek?
Özgür Özel, DEM'lilere sert çıkmayacak mı?
Büyükakın: Sadece iş yapacağız, laf uçar, eser kalır
Başkan Sezer muhtarları dinledi ve yardımcılarına talimat verdi
Ekmek ve simit zamları için yeni bir uygulama
Büyükşehir’in kursu ile kendi işlerinin patronu oldular
Kocaeli’de muhteşem Atatürk sergisi
İki adet metro tüneli açma makinesi Derince’ye getirildi
DEM'lilerin raporunu paçavra diyerek yırttı!
Sapanca gölü geri çekiliyor, ekosistem tehlikede
Kocaeli’de fotoğraf yarışmasına rekor başvuru
Başkan Hürriyet İzmitlileri bu pazara davet etti!
Vali Aktaş güne okul ziyareti ile başladı
Çayırovalılar bu kurslarda bağlama çalmayı öğreniyorlar
Kasaphan Steak House, KOTO üyelerine indirim yapacak!
Kartepe tramvayında tepki çeken yapboz haller
15 Temmuz’la ilgili duruşmada başka, TBMM’de başka türlü konuştu!
Körfez’de 16 yaşındaki genç kız ölü bulundu: İntihar mı, cinayet mi?
Bağımsız 3 vekil İYİ Parti'ye geçecek!
Yılbaşı İyilik Pazarı İzmitlileri bekliyor!
Her 10 kişiden 7'si yoksullaştık diyor
Büyükakın: Herkesin belediye başkanıyız
Kule Deresi yine köpürdü!
Eski AKP'li vekil hapse atılmıştı, serbest bırakıldı
