Dağ başında Sarıkamış Şehitleri için yürüdüler
Gündem, 23 Aralık 2024 09:35Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor izcileri, 110 yıl önce Sarıkamış Harekâtı’nda şehit olan 90 bin askerimizi yürüyüşle andı.
110 yıl önce Sarıkamış Harekâtı’nda şehadete yürüyen şehitlerimiz, Samanlı Dağları’nın eteklerindeki Diriliş 1 ve Diriliş 2 Kamp Alanları’nda organize edilen programda rahmetle anıldı.
MARŞLARLA YÜRÜDÜLER
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor izcileri 110 yıl önce Enver Paşa komutasında düzenlenen Sarıkamış Harekâtı sırasında donarak şehit düşen dedelerini soğuk havaya aldırış etmeden andı. Hazırladıkları cephane sandıkları ile elde bayrak, dillerde marşlarla yürüyerek Sarıkamış Harekâtı’nı canlandıran izciler finalde dev Türk Bayrağı açtı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi tarafından Samanlı Dağları’nın eteklerindeki Diriliş 1 ve Diriliş 2 Kamp Alanları’nda organize edilen ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ne Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Berna Abiş, Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr.Ali Yeşildal, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Kağıtsporlu 257 izci ve izci liderleri katıldı.
.gif)
“ÖLÜMSÜZ SARIKAMIŞ DESTANI”
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Berna Abiş yaptığı konuşmada “Genç kardeşlerimi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Ölümsüz Sarıkamış destanımızın 110. yıl dönümünde bir aradayız. Hava şartları bizleri tekrar o günlere götürdü. Hepinizin bildiği gibi Sarıkamış destanımıza ölümsüz dememizin tek sebebi kahramanlarımızın canlarından vazgeçerek vatanın bir karış toprağı için savaşmalarıydı. Tarih hepimiz için bir ders niteliğindedir. Genç kardeşlerim şimdi siz de buradasınız. Tarihten ders almamızın sebebi sadece o günleri anmak değil, günümüze ve geleceğimize ışık tutmasını sağlamaktır. Her Türk vatandaşı için vatanımız ve ay yıldızımız çok kıymetlidir. Sizler de inşallah bu düsturla yetişen nesiller olacaksınız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı şehitlerimiz olmak üzere Sarıkamış Şehitlerimizi anarak minnetle yad ediyoruz. Sizlere de böyle önemli bir anmaya katıldığınız için çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
110 İZCİ, DEV TÜRK BAYRAĞI AÇTI
Diriliş 2 Erkek Kampı’ndan başlayarak hep birlikte yürüyen izciler, Diriliş 1 Kız Kampı’nda yürüyüşü tamamladı. Burada Hilal-i Ahmer (Kızılay) çadırı kuran izciler, asker ve onlara yardım eden köylü kıyafetleri giyerek harekât başlangıcını canlandırdı. Programın finalinde Sarıkamış Harekâtı’nın 110. yıl dönümü anısına 110 izci ile kız kampı orta alanında dev bir Türk Bayrağı açıldı. Başta Sarıkamış Şehitleri olmak üzere tüm şehitler için edilen duaların ardından helva dağıtımı yapıldı ve program sona erdi.
Gündem, 23 Aralık 2024 09:35
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
