Başkan Büyükakın Başkonsolosu makamında ağırladı
Gündem, 20 Aralık 2024 12:25Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, Özbekistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sherzod Abdunazarov ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Türksoy Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf’u makamında konuk etti.
Özbekistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sherzod Abdunazarov, görüşmede 2018 yılında Türkiye-Özbekistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi kurulduğunu ve 2020’de ilişkilerin "Kapsamlı Stratejik Ortaklık" seviyesine yükseltildiğini belirtti. İki ülke arasındaki ticaret hacminin geçen yıl 3 milyar dolar seviyesine ulaştığı, bunun 10 milyar dolar olmasının hedeflendiğini kaydetti. Özbekistan’da faaliyet gösteren bin 900 Türk firması bulunduğu ve yatırım miktarının 1,7 milyar dolara çıktığı aktarıldı.
Türk müteahhitlerin Özbekistan’da üstlendikleri projelerin toplam değerinin ise 7,2 milyar dolar seviyesinde olduğu bilgisi verildi. İki ülke arasındaki dayanışma 6 Şubat Kahramanmaraş Depremi’nde de yaşandı. Özbekistan’ın bölgeye arama kurtarma ve sağlık ekiplerinin yanı sıra 700 tona yakın yardım malzemesi sevk ettiği ve 306 konut inşa ettiği ifade edildi.
.gif)
Öte yandan Türk Devletleri Teşkilatı, gözlemci üyelerle birlikte 4,8 milyon km2’lik yüzölçüme, yaklaşık 174 milyonluk nüfusa, 1,6 trilyon dolarlık gayrisafi yurt içi hasılaya, 1,2 trilyon dolarlık dış ticaret hacmine ve 4 trilyon dolarlık ekonomik büyüklüğü sahip. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türk Devletleri arasındaki dayanışmaya büyük önem verdiklerini belirten Başkan Büyükakın, ticari ve kültürel işbirliğini artırmak için üzerlerine düşen her şeyi yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini kaydetti.
Gündem, 20 Aralık 2024 12:25
Yorumlar (0)
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
