İzmitlilere siber güvenliği anlattı!
Gündem, 20 Aralık 2024 19:03Hasan Uzunhasanoğlu Başkanlığındaki Akça Koca Kültür Platformu 18. Gençlerle Baş Başa Programında 21. Konuşmacısı Çankırı Karatekin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Kerem Yiğit Okyar “Siber Güvenlik Farkındalığı” konusunu anlattı.
Gençlerle Başbaşa programının 21. Konuşmacısı Kerem Yiğit Okyar; Dijital Dünyada Güvenlik: Siber Güvenlik Farkındalığı konusunda bilgi verirken “Dijital dünyada aktif olarak yer alan herkesin siber güvenlik konusunda farkındalık sahibi olması büyük önem taşıyor. Kişisel bilgilerin ve cihazların korunması, internet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte daha kritik hale geldi. Siber güvenlik, bilgisayarlar, mobil cihazlar ve ağların kötü amaçlı saldırılara karşı korunmasını sağlamak için geliştirilen uygulamalardır.
SİBER SALDIRILAR VE TEHDİTLER
Siber saldırıların başında kimlik avı (phishing) gelir. Bu saldırılar, sahte e-postalar veya web siteleri aracılığıyla kişisel bilgilerinizi çalmaya yönelik yapılır. Bir diğer yaygın tehdit ise kötü amaçlı yazılımlar (malware), virüsler, Trojanlar ve fidye yazılımlarıyla cihazlarınıza zarar verir veya verilerinizi çalar. En ünlü örneklerden biri, 2000 yılında yayılan ILOVEYOU virüsüydü. E-posta yoluyla yayılarak milyonlarca bilgisayarı etkileyen bu virüs, kişisel verilerin silinmesine ve büyük finansal kayıplara yol açtı.
SİBER GÜVENLİK ALIŞKANLIKLARI
Kendimizi korumak için güçlü şifreler kullanmak, iki aşamalı doğrulama (2FA) ile güvenliği artırmak, yazılımlarımızı güncel tutmak ve kamusal Wi-Fi ağlarında dikkatli olmak temel güvenlik önlemleridir. Bu basit alışkanlıklarla dijital dünyadaki tehditlere karşı kendimizi büyük ölçüde koruyabiliriz” dedi.
.gif)
BÜYÜK İLGİ
Emex Otel’de gerçekleşen programa; Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bayrak, KBB Kırsal Tarım ve Aromatik Bitkiler Koordinatörü Abdullah Köktürk, Kocaeli Vizyoner İş İnsanları Derneği KOVİAD Başkanı Harun Reşit Kocagöz, Bizkandırayız Platformu Sözcüsü Aygün Aynagöz, Dr. Halil İbrahim Kahraman, Kültür Okulları Kurucusu Ali Aydemir, Yalova Ü. Dr. Öğretim Üyesi Yunus Özen, İş insanı Necati Pilavcı, Aile Hekimi Ali Değirmenci, Ecz. Selçuk Arslan, Körfez Marmara Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Esener Maçil, Baykara Makinenin sahibi Hasan Baykara, Dr. İsmail Çapçı, Mali Danışman Burak Okyar, Diş Hekimi Ömer Erdal, Makine Müh. Çetin Mut, Genç Karadenizliler Platformu Başkanı Mustafa Akın, KOTKO Toptancılar sitesi Başkan Birol Öztürk, İSU çalışanı Emirhan Başay, Mali İşler sorumlusu Furkan Şen, Faruk Kaya, İSU emeklisi İbrahim Okyar, Kimya Müh. Beyzanur Kurtuluş, Gazeteci –Yazar Fatıma Nur Uçar, Muhammet Ali Akın, Emre Kurtuluş, Turizmci Rahmi Yılmaz, İş insanı Zafer Tokdemir, Eğitimci Cem Küçük ve eşleri katıldı. Üniversiteye hazırlanan Gençler; Alper Kurtuluş, Şuhedanur Gezer, Betül Kurtuluş. Ford Otosan’da çalışan Erhan Okyar ve Yurdanur hanım’ın birinci evladı olan Kerem Yiğit Okyar’ı, kardeşleri M. Kaan ve İhsan Erim ile yakınları da yalnız bırakmadı.
KEREM’E PLAKET
Özel Marmara Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Esener Macil ve Bizkandırayız Platformu Sözcüsü Aygün Aynagöz birlikte Kerem Yiğit Okyar’ı tebrik ederek plaketini sundu.
KEREM YİĞİT’E HEDİYE
Dr. Halil İbrahim Kahraman ve Ecz. Selçuk Arslan özel kitap hediyelerini Kerem Yiğit Okyar’a verirken, Platformun hediyesini Diş Hekimi Ömer Erdal ve Aile Hekimi Dr. Ali Değirmenci birlikte takdim etti.
Gündem, 20 Aralık 2024 19:03
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
