Bunlar tehlikeli söylemler
Gündem, 19 Aralık 2024 06:06Suriye’deki son gelişmeleri değerlendiren Gazeteci Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarf ettiği bir söze vurgu yaparak, “Seksi ama tehlikeli” dedi.
Gazeteci Fatih Altaylı, Youtube’da yayınlanan son videosunda Suriye’de yaşanan son gelişmeleri ve Türkiye’nin duruşunu değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye, Türkiye’den daha büyüktür. Millet olarak ufkumuzu 782 bin kilometrekare ile sınırlandıramayız.” sözleri hakkında konuşan Altaylı, bu cümlelerin oldukça tehlikeli olduğunu vurguladı.
Bu tarz söylemlerin bir benzerinin Süleyman Demirel tarafından yapıldığını belirten Altaylı, “Adriyatik'ten Çin Denizi’ne kadar bir Türkiye, demişti. Ondan sonra Türkiye’nin başına gelmedik kalmadı. Bunlar tehlikeli söylemler” dedi.
"KULAĞA SEKSİ GELİYOR AMA TEHLİKELİ"
“Korktuğum buydu” diyen Altaylı, bu konuda daha önce uyarılarda bulunduğunu belirterek, “Diyordum ya Hakan Fidan çok ihtilalli konuşuyor diye. Benim korktuğum cümle bu. Bu kulağa seksi geliyor ama tehlikeli. Hepimizin kulağına büyüyen ve genişleyen bir Türkiye söylemleri hoş gelir. İçinde Türkiye Cumhuriyeti’nin Irak’ın ve Suriye’nin de olduğu hayaller falan. Ama kulağa hoş gelmesi bunun gerçek hayatta; bir gerçekleştirilebilir, iki doğru, üç hoş olduğunu göstermez” ifadelerini kullandı.
"TÜRKİYE’NİN BAŞINA EKŞİMELERİNE SEBEBİYET VEREBİLİR”
Bu cümlenin problem yaratacak bir söyleme dönüşebileceğini vurgulayan Altaylı, sebeplerini ise şu sözlerle açıkladı: “Yarın öbür gün Türkiye’yi işgalci ve genişlemeci gösterebilir bu söylem dedim. Bu doğru bir söylem değil. Elbette Türkiye’nin kendi hinterlandı içerisinde bir etkisi olacaktır, olmalıdır ama vbu başka bir şeydir. Eğer Sayın Erdoğan’ın söylemek istediği ‘Kardeşim biz genişleriz' ise bunu açık açık söylemeli. Ancak sen bunu konuştun diye dünya bunu kabul etmek zorunda değil. Durduk yere Arap ülkeleri ile abaşın belaya girebilir. Bu biraz ittihatçı bir fikri de andırıyor. Böyle bir şey olacaksa ve böyle bir plan varsa da bu söylenecek bir şey değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan böyle bir şey söyleyerek durduk yere Türkiye’nin başına ekşimelerine sebebiyet verebilir.”
NESRİN NAS UYARMIŞTI
Dış politikada nasıl bir yol izleyeceği merak edilen Trump'ın Suriye'deki gelişmelere ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında söylediği sözler gündeme bomba gibi düşmüştü.
Anavatan eski genel başkanı Nesrin Nas, Trump'ın sözlerini değerlendirmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:
“Trump başta olmak üzere dünya medyasından Türkiye’ye bu kadar gaz verilmesinden son derece tedirginim. Sanki, Suriye’de istikrar sağlanamaz ve şiddet yeniden sahada baş gösterirse faturayı kesecek yer arıyorlar gibi geliyor bana.”
TRUMP NE DEMİŞTİ?
Suriye'deki durumu değerlendiren Trump, Türkiye ve Erdoğan hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:
"Suriye'nin anahtarı Türkiye'nin elinde olacak. Bunu söyleyen kimseyi duymamışsınızdır ama bu böyle. Erdoğan iyi anlaştığım biri. Büyük bir askeri gücü var. Ve bu gücü savaşlarda yıpranmadı. Çok güçlü ve etkili bir ordu kurdu. Türkiye çok akıllı. Erdoğan çok akıllı bir adam ve çok güçlü. Esed'in çocuklara yaptıklarıyla bir kasap olduğunu söyleyebilirim."
Gündem, 19 Aralık 2024 06:06
Yorumlar (0)
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
Diyanet öğrenci yurtlarına da girdi
Gizli tanık beyanı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar
Yürekleri ısıtan görüntüler
UlaşımPark, Berlin’deki fuarda uluslararası vitrine çıkıyor
Öcalan'ı, Bahçeli mi evlendirecek?
İki ilçede eğitim ve tahliye tatbikatı
Hacı Hasan Mahallesi’nde kadın kadına buluşma!
Kaldırım taşları ve parke kaplamalar yenileniyor
Gölcüklü genç kaza kurbanı oldu
Kayyum esprisi yaptı, savcı ifadeye çağırdı!
Körfez’den çıkarıldı, deniz canlılarına yuva oldu
Aile hekimlerinin yeni yazılımla ilgili tereddütleri var
Erbakan’ın halay performansı!
