İktidar, muhalif belediyeleri cezalandırmaktan vazgeçsin!
Siyaset, 19 Aralık 2024 05:16DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “belediyeleri silkeleyin” açıklamasının ardından CHP’li belediyelere SGK borçları üzerinden başlatılan haciz kararlarına sert tepki gösterdi. Merkezi yönetimin, muhalif belediyeleri, rövanşist yaklaşımlarla, siyasi rekabetin bir parçası olarak algılamaktan vazgeçip uzlaşı içinde çalışması gerektiğini vurgulayan Ekmen, Mersin Büyükşehir Belediyesine uygulanan haciz kararıyla gerçekte Mersin’in ve Mersinlinin cezalandırıldığının altını çizerek, “Mersin halkı, parti ayrımı olmaksızın kendi belediyesine yani Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Vahap Seçer’e sahip çıkacaktır” dedi.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “belediyeleri silkeleyin” açıklamasının ardından SGK borçları üzerinden Mersin Büyükşehir Belediyesinin de içinde bulunduğu CHP’li 6 Büyükşehir Belediyesinin hesaplarına e-haciz uygulanmasına tepki gösterdi.
Vatandaş, ilk seçimde iktidarı silkeleyebilir!
Ekmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “silkelemek” çıkışının kimseye faydası olmayacağının altını çizerek, söz konusu gerilimin belediye hizmetlerini sekteye uğratacağına dikkat çekti. Merkezi yönetimin, muhalif belediyeleri, rövanşist yaklaşımlarla, siyasi rekabetin bir parçası olarak algılamaktan vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Ekmen, “Merkezi yönetim belediyelere uzlaşı, iş birliği ve katılım kanallarını açmalıdır. İktidar, tüm belediyelere adil bir şekilde yaklaşmalı ve muhalefet belediyelerine karşı bir tutum almamalıdır. Zira bu tutum, en çok iktidara zarar verecektir. Vatandaş, yerel seçimlerde olduğu gibi ilk seçimlerde de iktidarı silkeleyebilir” ifadelerini kullandı.
İktidar hınçla hareket ediyor
Ekmen, iktidarın daha önce pandemi döneminde belediyelerin yardım için topladığı paralara el koyduğunu, şirketlere atama yetkisini belediye başkanından alıp belediye meclis üyelerine vermesini, kreşlerle ilgili başlattığı yaptırımları hatırlatarak, iktidarın son dönemde intikam güdüsüyle hareket ettiğini belirtti.
Mersin cezalandırılıyor
Mersin Büyükşehir Belediyesine uygulanan haciz kararıyla Mersin’in ve Mersinlinin cezalandırıldığını ifade eden Ekmen, daha önce de iktidarın SGK alacaklarına karşı haciz işlemi başlattığını hatırlatarak, söz konusu durumun en çok hizmet bekleyen vatandaşa zarar verdiğini söyledi. Ekmen, devamında, şunları kaydetti:
Mersin halkı, parti ayrımı olmaksızın kendi belediyesine yani Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne sahip çıkacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i yalnız bırakmayacaktır. İktidar unutmamalıdır ki, belediye şehrimizin belediyesi, Vahap Bey hepimizin başkanıdır.
Siyaset, 19 Aralık 2024 05:16
Yorumlar (0)
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
Diyanet öğrenci yurtlarına da girdi
Gizli tanık beyanı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar
Yürekleri ısıtan görüntüler
UlaşımPark, Berlin’deki fuarda uluslararası vitrine çıkıyor
Öcalan'ı, Bahçeli mi evlendirecek?
İki ilçede eğitim ve tahliye tatbikatı
Hacı Hasan Mahallesi’nde kadın kadına buluşma!
Kaldırım taşları ve parke kaplamalar yenileniyor
Gölcüklü genç kaza kurbanı oldu
Kayyum esprisi yaptı, savcı ifadeye çağırdı!
Körfez’den çıkarıldı, deniz canlılarına yuva oldu
Aile hekimlerinin yeni yazılımla ilgili tereddütleri var
Erbakan’ın halay performansı!
