İktidar, muhalif belediyeleri cezalandırmaktan vazgeçsin!
Siyaset, 19 Aralık 2024 23:20DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “belediyeleri silkeleyin” açıklamasının ardından CHP’li belediyelere SGK borçları üzerinden başlatılan haciz kararlarına sert tepki gösterdi. Merkezi yönetimin, muhalif belediyeleri, rövanşist yaklaşımlarla, siyasi rekabetin bir parçası olarak algılamaktan vazgeçip uzlaşı içinde çalışması gerektiğini vurgulayan Ekmen, Mersin Büyükşehir Belediyesine uygulanan haciz kararıyla gerçekte Mersin’in ve Mersinlinin cezalandırıldığının altını çizerek, “Mersin halkı, parti ayrımı olmaksızın kendi belediyesine yani Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Vahap Seçer’e sahip çıkacaktır” dedi.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “belediyeleri silkeleyin” açıklamasının ardından SGK borçları üzerinden Mersin Büyükşehir Belediyesinin de içinde bulunduğu CHP’li 6 Büyükşehir Belediyesinin hesaplarına e-haciz uygulanmasına tepki gösterdi.
Vatandaş, ilk seçimde iktidarı silkeleyebilir!
Ekmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “silkelemek” çıkışının kimseye faydası olmayacağının altını çizerek, söz konusu gerilimin belediye hizmetlerini sekteye uğratacağına dikkat çekti. Merkezi yönetimin, muhalif belediyeleri, rövanşist yaklaşımlarla, siyasi rekabetin bir parçası olarak algılamaktan vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Ekmen, “Merkezi yönetim belediyelere uzlaşı, iş birliği ve katılım kanallarını açmalıdır. İktidar, tüm belediyelere adil bir şekilde yaklaşmalı ve muhalefet belediyelerine karşı bir tutum almamalıdır. Zira bu tutum, en çok iktidara zarar verecektir. Vatandaş, yerel seçimlerde olduğu gibi ilk seçimlerde de iktidarı silkeleyebilir” ifadelerini kullandı.
İktidar hınçla hareket ediyor
Ekmen, iktidarın daha önce pandemi döneminde belediyelerin yardım için topladığı paralara el koyduğunu, şirketlere atama yetkisini belediye başkanından alıp belediye meclis üyelerine vermesini, kreşlerle ilgili başlattığı yaptırımları hatırlatarak, iktidarın son dönemde intikam güdüsüyle hareket ettiğini belirtti.
Mersin cezalandırılıyor
Mersin Büyükşehir Belediyesine uygulanan haciz kararıyla Mersin’in ve Mersinlinin cezalandırıldığını ifade eden Ekmen, daha önce de iktidarın SGK alacaklarına karşı haciz işlemi başlattığını hatırlatarak, söz konusu durumun en çok hizmet bekleyen vatandaşa zarar verdiğini söyledi. Ekmen, devamında, şunları kaydetti:
Mersin halkı, parti ayrımı olmaksızın kendi belediyesine yani Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne sahip çıkacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i yalnız bırakmayacaktır. İktidar unutmamalıdır ki, belediye şehrimizin belediyesi, Vahap Bey hepimizin başkanıdır.
Siyaset, 19 Aralık 2024 23:20
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
