Gençler bu kütüphaneden çıkmak istemeyecek!
Gündem, 19 Aralık 2024 00:51Milli İrade Meydanı’nda gençlerin kültürel ve eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak olan kütüphane hizmete girdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “Okuyan ve okutan şehir” anlayışıyla hizmete aldığı millet kütüphanelerinin 8’incisi İzmit Milli İrade Meydanı’nda faaliyete başladı. Kütüphanede incelemelerde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, çağın gerekliliklerine uygun ve modern tarza inşa ettikleri kütüphanenin öğrencilere ve Kocaeli’ne hayırlı olmasını diledi. Kütüphaneyi çok seven öğrencilerle sohbet eden Başkan Büyükakın, “Geleceğin Kocaeli’si gençlerin omuzlarında yükselecek” dedi. Başkan Büyükakın’a kütüphane ziyaretinde AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr.Şahin Talus, Büyükşehir Başkan Vekili Berna Abiş ve AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar eşlik etti.
“YATIRIMLARIMIZI GENÇLERİN GELECEĞİNE GÖRE YAPIYORUZ”
Kütüphanenin gençlerin bilgiye en kolay şekilde ulaşması, öğrenirken keyifli zaman geçirmesi için her türlü ayrıntının düşünüldüğü kütüphane hakkında konuşan Başkan Büyükakın, “Gençlerin sadece kütüphane değil, ders de çalışabilecekleri, internete bağlanabilecekleri, çıkıp bir hava alıp tekrar içeri girebilecekleri bir nevi yaşam alanı tarzında talepleri vardı. Burası onların talepleri doğrultusunda tasarlanmış bir kütüphane. Son dönemde kütüphaneleri hep böyle açıyoruz. Sayısı da artarak devam edecek. Gençlerimiz buralarda 24 saat çalışmak istediklerini de ifade ettiler. Biz de o doğrultuda dizayn ediyoruz. Onlar burada daha iyi hazırlık yapacaklar, daha iyi çalışacaklar. Yarının daha güzel Kocaeli’si ve Türkiye’si onların omuzlarında yükselecek. Biz de bütün yatırımlarımızı onların geleceğine göre yapıyoruz. İnşallah burada beklentilerimizin de üzerinde bereketli çalışmalar yapılır ve güzel nesiller yetişir diye temenni ediyorum” dedi.
.gif)
8 BİN BASILI KİTAP BULUNUYOR
İzmit Milli İrade Meydanı’ndaki en geniş yapılardan birinin içinde kurulan kütüphane, 680 m2’lik bir alanda hayata geçirdi. Bu modern kütüphane, zengin içerikli kitap koleksiyonu ile dikkat çekiyor. 8 bin basılı ve 29 bin e-kitabı barındıran kütüphanede gençlere yönelik geniş kitap yelpazesi bulunuyor. Aynı anda 125 kişinin ders çalışabileceği kütüphane 7/24 açık olacak, hiç kapanmayacak.
KÜTÜPHANELERE ÜYE SAYISI 30 BİN
İzmit Milli İrade Meydanı’nda açılan kütüphane ile birlikte Büyükşehir bünyesinde hizmet veren kütüphane sayısı 8’e yükseldi. 6 ilçede hizmet veren tüm kütüphanelerdeki kitap sayısı 84 bini geçerken, üye sayısı ise yaklaşık 30 bine ulaştı. Ayrıca tüm kütüphanelerde kullanıcıların erişimine açık 29 bin elektronik kitap bulunuyor.
BU KÜTÜPHANE 7/24 AÇIK
Milli İrade Meydanı’nda bulunan millet kütüphanesi birçok özelliği ile ön plana çıkıyor. 7/24 çalışma esasıyla hizmet verecek olan kütüphanede, günümüz teknolojisinin en son yenilikleriyle donatılmış bir bilişim altyapısı bulunuyor. Kentin merkezinde ulaşımın kolaylıkla sağlanabileceği kütüphane alanında internet ve bilgi erişimi için kütüphane kullanıcılarına yönelik donanımlar, sesli-sessiz çalışma ortamları, bireysel ve grup çalışma imkânları bulunuyor.
İKRAMLAR ÜCRETSİZ
Millet Kütüphanesi’nde diğer kütüphanelerde olduğu gibi ziyaretçilere açma, simit, çay ve kahve Büyükşehir tarafından ücretsiz sunuluyor.
Gündem, 19 Aralık 2024 00:51
Yorumlar (0)
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
