İSU’dan uyarı: Bu şahısları sakın evinize sokmayın!
Gündem, 19 Aralık 2024 07:49Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU), içme suyu kontrolü bahanesiyle ev ve iş yerlerine girmeye çalışan kişi ya da kişilere karşı vatandaşları uyardı.
İSU Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son günlerde bu tür girişimlerle ilgili çok sayıda ihbar alındığı belirtilerek kurumun hiçbir personelinin vatandaş talebi olmadan ev ya da iş yerlerinde su analizi yapmak üzere görevlendirilmediği vurgulandı.
ŞÜPHELİ BİR DURUMLA KARŞILAŞILMASI HALİNDE
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kocaeli il sınırları içerisindeki içme ve kullanma sularının standartlara uygunluk kontrolleri, gerçek ve tüzel kişilerin talepleri doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Talep üzerine, belirtilen adresten alınan numunelerin analizi, Merkez Laboratuvarımızda uluslararası standartlara uygun deney metotlarıyla yapılmaktadır. Analiz sonuçları kısa sürede tamamlanarak vatandaşlarımıza, talebe bağlı olarak şubelerimizden teslim edilmekte veya E-posta yoluyla iletilmektedir.
Personelimiz talebiniz olmadan ve kurumsal kimliklerini, yetki belgelerini ibraz etmeden ev ve iş yerlerinizden kesinlikle numune almamaktadırlar. Bu nedenle, kendilerini İSU personeli olarak tanıtıp "içme suyu kontrolü yapacağız" iddiasıyla ev veya iş yerlerinize girmek isteyen kişilere itibar edilmemelidir. Şüpheli bir durumla karşılaşılması halinde, derhâl emniyet güçlerine ve 7/24 hizmet veren ALO 185 Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunulması önemlidir. Mümkünse bu kişilerin fotoğraflarının çekilerek kurumumuza bildirilmesi gerekmektedir. Tespit edilmesi durumunda, ilgili kişiler hakkında yasal işlem başlatılacaktır.”
İSU, Kocaeli genelindeki içme suyunun düzenli olarak kontrol edildiğini ve halk sağlığını koruma noktasında titiz bir çalışma yürütüldüğünü belirterek vatandaşları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı bir kez daha uyardı.
Gündem, 19 Aralık 2024 07:49
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
