SEDAŞ, Gebze İstasyon Mahallesi’nin altyapısını yenileyecek
Gündem, 18 Aralık 2024 23:05SEDAŞ, Gebze İstasyon Mahallesi’ndeki enerji altyapısını güçlendirmek amacıyla kapsamlı bir yenileme projesine imza atıyor. Yaklaşık 61 milyon TL değerindeki “İstasyon Mahallesi Beton Köşk İlave ve Modüler Dönüşüm Projesi” çerçevesinde, 12 km uzunluğunda kazı alanında kablo yenileme ve modernizasyon çalışmaları devam ediyor. Bu yatırım projesi ile bölgenin enerji arzının kesintisiz bir şekilde sağlanması hedefleniyor.
Kocaeli İli, Gebze İlçesi, İstasyon Mahallesi’nde ekonomik ömrünü tamamlayan havai hatlar, sanayi faaliyetlerindeki artan enerji talebiyle birlikte ihtiyaca cevap verememektedir. Şebeke kapasitesindeki yetersizlik sonucunda sık sık elektrik kesintileri olmaktadır. SEDAŞ, mevcut sorunları çözmek ve bölgenin enerji altyapısını geleceğe hazırlamak için eskiyen hatları yenileyerek modern, uzun ömürlü, gelecek taleplere cevap verebilecek bir şebeke tesis ediyor.
SEDAŞ yetkilileri, bu büyük yatırımın önemine vurgu yaparak, “Bölgede artan enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla kapsamlı bir altyapı yenileme çalışması yürütüyoruz. Amacımız, sadece mevcut ihtiyaçları karşılamak değil, aynı zamanda gelecekteki taleplere de cevap verebilecek kesintisiz ve sürdürülebilir bir enerji altyapısı oluşturmaktır” şeklinde açıklama yaptı.
Yaklaşık 61 milyon TL değerindeki projede, İstasyon Mahallesi genelinde ekonomik ömrünü doldurmuş hatların yerini yeni nesil bir altyapı alıyor. Çalışmalar kapsamında yaklaşık 5000 metreküplük bir alanda, 5 adet beton köşk kurulumu, 150 adet yeni nesil LED armatürlü aydınlatma direği montajı, 90 adet saha dağıtım kutusu ile şebeke güçlendirme ve hatların yer altına alınması gerçekleştiriliyor.
Bu sayede hem aydınlatma hem de enerji bağlantı hatları daha modern hale getirilirken, elektrik hatlarının yer altına taşınmasıyla bölgenin enerji güvenliği artırılıyor ve çevre estetiği iyileştiriliyor.
Gündem, 18 Aralık 2024 23:05
Yorumlar (0)
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
Yol üzerinde dev çukurlar var!
