CHP’li belediyelere haciz uygulaması partizan bir anlayışın ürünüdür
Siyaset, 17 Aralık 2024 13:48CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, iktidarın CHP’li belediyelere yönelik haciz uygulamasına sert çıktı. Bu davranış belediye hizmetlerini sekteye uğratmayı amaçlayan AKP iktidarına yakışır partizan bir anlayışın ürünüdür dedi.
CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı şöyle konuştu:
AKP iktidarı tarafından uygulanan SGK borçları nedeniyle CHP'li belediyelere haciz kararı, siyasi ve hukuki vicdanı zedeleyen bir girişimdir. Bu uygulama, belediyelerimizin halkımıza sunduğu sosyal belediyecilik ve hizmetleri sekteye uğratmayı amaçlayan AKP iktidarına yakışır partizan bir anlayışın ürünüdür.
Her şeyden önce bilinmelidir ki haciz gerekçesi olarak gösterilen borçların büyük bir kısmı AKP döneminde oluşmuş ve yıllarca görmezden gelinmiştir. Ancak bugün, CHP'li belediyelere yönelik bir baskı aracı olarak bu borçlar gündeme getirilmekte, yönetim anlayışının ve siyasi ahlakın dışında bir tutum sergilenmektedir.
Aynı borçları AKP döneminde görmezden gelenler, bugün bu borçları birer hizmet engeline dönüştürmeyi hedeflemektedir. Belediyelerimiz, çocuklardan yaşlılara kadar her kesime dokunan sosyal projelerle halkımızın yanında olmaktadır. Süt dağıtımından öğrenci burslarına, öğün desteklerinden kreş açılışlarına kadar hayatı kolaylaştıran bu hizmetlerin kesilmesini hedefleyen bu haciz kararı, aslında vatandaşı cezalandırma girişimidir.
Haciz kararı, belediye şirketlerinin banka hesaplarını hedef almıştır. Bu hesaplarda halkımızın refahı için ayrılmış fonlar bulunmaktadır. Belediye şirketlerinin personel maaş hesapları da dahil olmak üzere hesaplarına bloke koymak; emekçilere ve hizmet bekleyen vatandaştan intikam almaktan başka bir anlam taşımamaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "silkeleyin" talimatı, bu kararın siyasallaşmış bir intikam operasyonu olduğunu açıkça göstermektedir.
Halkın iradesiyle göreve gelmiş belediyelere bu yöntemle baskı yapmaya çalışmak, 31 Mart'ta sandıktan çıkan mesajı anlayamamak demektir. Belediyelerimiz, halkın desteğiyle bu engellemeleri aşacak ve sosyal yardımları kesintisiz sürdürecektir. CHP olarak bu hukuksuz ve siyasi baskıya dayalı uygulamaların her zaman karşısında olacağız.
Belediyelerimiz, halkın emanetine sahip çıkacak ve "halkın parasını halka harcama" ilkesiyle çalışmayı sürdürecektir. Ne yaparlarsa yapsınlar, halkımızın refahı için verilen hizmetleri durduramayacaklar. Yerel seçimlerde gördük ki ne kadar sopa gösterir, parmak sallarlarsa, halktan cevabı o kadar net alıyorlar. Genel seçimlerde de tüm bu yapılanların karşılığını alacaksınız.
Siyaset, 17 Aralık 2024 13:48
Yorumlar (0)
Kartepe Kent Meydanı’nda tehlike geliyorum diyor!
Motorine indirim geliyor
Yeni nesil ATM'lerde kart yok!
Körfez Gençlerbirliği potoda lige galibiyetle başladı
Gölcük’te alışveriş festivali kapılarını açıyor
O ilçede okul kantinlerine sıkı denetim
Bu belirsizlik ve mağduriyet bitsin artık!
Annesi vahşice öldürülen kızı linç ettiler!
Derince’deki 120 yataklı sağlık tesisinde çalışmalar hız kesmiyor
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Fırtınaya dikkat!
Altın yatırımcılarını neler bekliyor?
Yeni vergi mi geliyor?
Kocaeli İtfaiyesi, Fransız meslektaşlarına ders verdi
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
