Bunu yapanın kartı bloke edilecek
Ekonomi, 15 Aralık 2024 11:21BDDK tarafından milyonlarca ATM kullanıcısını yakından ilgilendiren yeni bir düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme sonrasında bazı şifrelerin kullanılması tamamen yasaklandı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından kredi ve banka kartı dolandırıcılıklarının önünü kesmek için yeni bir adım atıldı. Artık futbol takımlarının kuruluş tarihlerini şifre olarak kullanılması tamamen yasaklandı. Artık bu şifrelerin kuruluş tarihlerinin kullanılması mümkün olmayacak.
Kredi kartı ve banka kartları üzerinden yapılan dolandırıcılık işlemlerinin önüne geçmek için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BBDK) tarafından futbol takımlarının kuruluş tarihlerinin şifre olarak belirlenmesine karşı önlem alındı. Avukat Nimet Türe, “Artık taraftarlar da takımlarının kuruluş tarihini banka şifresi yapamayacak” dedi.
Daha öncesinde de doğum tarihlerinin şifre yapılmasının önüne geçildiğini fakat düzenlemenin genişletilerek hem takımların kuruluş tarihlerinin hem de tekrar edilen plakaların da şifre olarak kullanımının önüne geçildiğini söyleyen Avukat Nimet Türe, “ Kart kopyalanması, kullanılan kartla birlikte şifrenin tahmin edilebilir bir şifre olması durumunda kullanımlar çok yaygınlaştığından dolayı BDDK tarafından bir önlem alınmıştı İlk önlem doğum tarihlerinin, 1453, 1881, 1915 gibi tarihlerin, yılların şifre olarak kullanılmayacağı yönünde ve kişinin kendi doğum tarihini içeren şifrelerin kullanılmayacağı yönünde bir karar yayınlanmıştı.
Ancak bu durum bu sefer taraftarların, plaka tekrarlarının yaygınlaşmasına sebep oldu ve bu taraftarların kuruluş yıllarını şifrelerine yerleştirmesi, plaka tekrarlamaları da yaygınlaştığında şifreler daha tahmin edilebilir. Kullanım hırsızlığına, dolandırılacağa konu edilmesi daha yüksek bir duruma geldiğinden genişletildi diyebiliriz” diyerek durumu özetledi.
ISRAR EDİLİRSE NE OLUR?
Eğer bir banka kullanıcısı ısrarla ATM şifresini taraftarı olduğu takımın kuruluş tarihi yapmaya çalışırsa karları bloke edilir.
Ekonomi, 15 Aralık 2024 11:21
Yorumlar (0)
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
Euro'da yükseliş devam edecek mi?
Türkkan: Milletin parasını iktidarın borazanlarına dağıtıyorlar
KOTO Başkanı Bulut, CHP İl Başkanı Arcan’ı tebrik etti
İSU, kayıp kaçak oranını azalttı!
Başkan Sezer: Sadece 3 Aralık’ta değil her gün, bir ve beraberiz
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Roman derneklerini dinledi!
Kandıra Meclisi’nde 12 madde karara bağlandı
Sarıdoğan: Engelliler için farkındalık ve çözüm günü olmalı
Başkan Gökçe’den yeni EYDEM müjdesi!
Rallide 2025’in 7’inci ve son yarışı Kocaeli’de
Hürriyet: Sizin gibi insanların ölümüne sebep olmadık!
Zeytinoğlu enflasyon verilerini değerlendirdi: Üretim maliyetleri açısından olumlu bir gelişme
AKP’de milliyetçi tabanı kaybetme kaygısı
Büyükakın, Dilovası faciasında ihmali olan yöneticilerle ilgili açıklama yapmalı
İktidar Suriye’deki Alevi katliamlarına sessiz kalarak suça ortak oluyor
Büyükakın: Gelecek, iyi eğitilmiş gençlerde
