Gençlere çıplak arama yapıldı!
Siyaset, 12 Aralık 2024 10:46DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu genel kurulda yaptığı konuşmada Ulaştırma ve Altyapı, Sağlık ve Enerji Bakanlarına sert sözlerle yüklendi. Türkiye'den çıkan gemilerin İtalya'ya gidiyoruz diyerek İsrail’e gittiğini ve ticaretin devam ettiğini söyleyen Gergerlioğlu, gemilerin uydu görüntülerini göstererek gemilerin İsrail'e gittiklerini kanıtladı.
Şehir hastanelerinde skandallar yaşandığını belirten Gergerlioğlu, “Sayın Bakan gelin benim ilim Kocaeli'ye görün, bir şehir hastanesi yapıldı. Seçimden bir ay önce eksikliklerle açtılar. Hastaların burun ameliyatı için yattığı ameliyatlarda sırtları yandı. Ne olduğunu da bulamadılar, soru önergeleriyle sorduk, cevap veremediler. Kocaeli Şehir Hastanesinde skandallar devam ediyor. Diğer şehir hastanelerinde de durum böyle. Çünkü devlet bir müteahhide diyor ki: “Şuraya bir şehir hastanesi yap, parası içinde kredi al.” Zaten devlet hasta garantisi de veriyor müteahhide. Bu hastaneler için müteahhitlere yıllarca kira ödeniyor. Üç dört yıl daha 100 milyarlarca lira para ödenecek.” ifadelerini kullandı.
HASTANELERE BİR TERCÜMAN KOYMAK BU KADAR ZOR MU?
Yüz binlerce sağlıkçının atama beklediğini belirten Gergerlioğlu, atama bekleyen sağlıkçı sayısının 800 bin olduğunu söyledi. SMA hastaları ve duchenne musküler distrofi hastalarının Elevidys ilacının ödenmediğini vurgulayan Gergerlioğlu, bu konularda bakanlığa verdiği soru önergelerine de cevap verilmediğini ifade etti. Hastanelere yaşlı Kürt vatandaşların derdini anlatamadığını belirten Gergerlioğlu, “Hastanelerde Kürtçe mütercim yok. Bu kadar zor mu? Bir Kürtçe mütercim koyun, mesele hallolsun, vatandaş derdini anlatsın.” şeklinde konuştu.
ÖNLEM ALINMADIĞI İÇİN HGS HACKLENDİ!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanına 85 milyonun verilerinin çalındığını söylediğini hatırlatan Gergerlioğlu, “Verilerin çalındığı siteyi kapattıklarını söylüyorlar fakat bu iş böyle çözülmez” dedi. Olayın denetlenmesi gerektiğini vurgulayan Gergerlioğlu, INTERPOL ve EUROPOL’e haber verilmesi gerektiğini söyledi. Bir site kapanınca hemen yenisinin açıldığını aktaran Gergerlioğlu, “Sayın Bakan bizi dinlemedi ve sonucunda geçtiğimiz gün HGS uygulaması “hack”lendi. Milyonlarca kişiye küfür gönderildi, hakaret edildi, para talep edildi.” ifadelerini kullandı. Bu konuda Bakandan açıklama beklediğini vurgulayan Gergerlioğlu, Akbankla ilgili büyük skandalları da kendisine anlattığını belirtti. Yüz binlerce kişinin milyarlarca lirasının hackerlar tarafından çalındığını hatırlatan Gergerlioğlu, Bakanlığın mağduriyetleri gidermek yerine site kapatmakla meşgul olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra TÜVTÜRK’te de komisyon farkının alınmaya devam ettiğini ifade eden Gergerlioğlu, vatandaşların yoğun şikâyeti olduğunu belirtti. Ayrıca Gebze-İzmit, otobüs hattının 56 lira, trenin ise 95 lira olduğunu belirten Gergerlioğlu memlekette trenin daha pahalı olmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.
GEMİLER İTALYA’YA GİDİYOR GİBİ ROTA ÇİZİP İSRAİL’E GİDİYOR!
Bütçe görüşmelerinde Enerji Bakanına İzmir'de yağmurlu havada elektrik çarpması sonucu yaşamını yitiren Özge Ceren Deniz'i sorduğunu hatırlatan Gergerlioğlu, “Az evvel Özge’nin babasıyla görüştüm. Altı ay geçti ne GDZ Elektrik AŞ ne İZSU faaliyetlerinden men edildi, devam ediyorlar. Hiç kimseye bir şey sorulmuyor, herkes dört dörtlük işine devam ediyor. Babası yüreği yanık durumda. “Hiçbir kişi suçlu değilmiş, Ömer Bey, nasıl oluyor; benim kızım neden öldü?” diye soruyor. Sayın Bakan, cevaplayın, Özge Ceren Deniz neden öldü?” İfadelerini kullandı. Bütçe görüşmelerinde Bakana “Azerbaycan’dan İsrail’e sevk edilen petrolle ilgili doğru ve tatminkâr bilgileri istediğini hatırlatan Gergerlioğlu, “Ben 85 milyonun milletvekiliyim Sayın Bakan, bana bir link atmışsınız cevap burada diyorsunuz. Böyle ciddiyetsizlik olamaz.” ifadelerini kullandı. Verilen cevabın ise baştan sona yalan olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, “Firmalara rica ederek İsrail’e satış yapılmasının engellemeye çalışıldığını söylüyorlar. Bu iş ricayla olacak iş değil.” İfadelerini kullandı.
Ticaretin yapıldığının kanıtları olduğunu belirten Gergerlioğlu, “Şu isimlere iyi bakın: “NISSOS DELOS” ve “SEAVIGOUR” isimli gemilerin güzergâhlarını araştırdım, size belgelerle ispatlayacağım, açıklamanızın ne kadar yalan olduğunu göreceksiniz Sayın Bakan. Bu gemiler AIS sistemini kapatarak güya İtalya’ya gidiyormuş gibi öncesinde konşimento veriyor ama bakın, şurada görüyorsunuz, Akdeniz’in ortasında, şurada AIS sistemini kapatıyor ve burada bir belirsizlik oluyor. Buradan İtalya’ya gidiyormuş gibi yapıyor ama biz uydu görüntüleriyle araştırdık. Bu gemiler İsrail’e gidiyor.” İfadelerini kullandı. Uydu görüntülerini gösteren Gergerlioğlu, SEAVIGOUR, NISSOS DELOS gemilerinin İsrail’e gittiğini kanıtladı. Aşdod ve Hayfa Limanlarını tarayarak uydu görüntüleriyle, gemileri bulduklarını anlatan Gergerlioğlu, yalanlarının burada bittiğini ifade etti.
İNGİLİZCE KONUŞUNCA KAPANMAYAN MİKROFON KÜRTÇE KONUŞUNCA KAPANIYOR!
Gergerlioğlu, konuşmasında “Stop Fueling Genocide” isimli kampanyadan bahsetti. İngilizce kelimeler kullandığı için mikrofonu kapatılmayan Gergerlioğlu, meclis başkanına dönerek, “Sayın Başkan, sesimi kesmediniz; Türkçe olmayan kelimeler söyledim, İngilizce, fakat sesimi kesmediniz. Sesimi kesmeniz için Kürtçe mi konuşmam gerekiyordu? Vallahi, Sayın Bekir Bozdağ’ı biraz eleştirmeniz gerekiyor bu konuda” ifadelerini kullandı.
GENÇLERE ÇIPLAK ARAMA YAPILDI!
İsrail’e petrol satıldığını söyleyen 9 gencin tutuklandığını hatırlatan Gergerlioğlu, bu gençlere zulmedildiğini belirtti. Gençlerin gözaltı tutanaklarını incelediğini belirten Gergerlioğlu, genç kadınlara cezaevinde çıplak arama yapıldığını vurguladı. Gençlerin İstanbul Valisi Davut Gül’ün gözü önünde darp edildiğini aktaran Gergerlioğlu, bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Gençlerin protesto hakkının engellendiğini ifade eden Gergerlioğlu, “İç çamaşırlarına kadar detaylı bir aramadan geçirildiler. Gözaltına alınanlar normalde böyle arama yapılmadığını belirterek iç çamaşırlarıma kadar çıkartıldığını söylediler. Derin arama için üst çamaşırının içine elini sokup aramışlar.” şeklinde konuştu. Bu yapılan haksızlıktan utanılması gerektiğini belirten Gergerlioğlu, “Size yapılsa; eşinize, kızınıza yapılsa bu çıplak aramadan utanmaz mısınız? Gözaltı merkezinde çıplak arama yapılmış. Nerede o Özlem Zengin? “Çıplak arama yok.” diyordu, “Çıplak arama var.” diyene “Terörist.” diyordu.” ifadelerini kullandı. Gözaltına alınanların iç çamaşırlarına kadar soyu durulduklarını aktaran Gergerlioğlu, insanları yere çökerterek öksürmelerini istemişler dedi.
Siyaset, 12 Aralık 2024 10:46
Yorumlar (0)
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
