Ödüllü halk müziği yarışmasının finali gerçekleştirildi
Gündem, 10 Aralık 2024 19:03Büyükşehir, KAİDEF ve Kocaeli Kent Konseyi iş birliği ile düzenlenen Ödüllü Türk Halk Müziği Ses Yarışmasının finali gerçekleştirildi. Yarışmayı Kadir Eylik kazandı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Anadolu İlleri Dernekleri Federasyonu (KAİDEF) ve Kocaeli Kent Konseyi iş birliği ile düzenlenen Ödüllü Türk Halk Müziği Ses Yarışmasının finali gerçekleştirildi. Yüzlerce yarışmacıyı geride bırakarak finale kalan 5 yarışmacı performanslarını sergiledi. Aylarca süren elemeler sonunda finalistlerden Kadir Eylik yarışmayı kazandı.
GENİŞ KATILIM
Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Kocaeli Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Körfez Belediye Başkanı Şener Sögüt, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları ile İlişkiler Dairesi Başkanı Sabahattin Yamak, Kent Konseyi Genel Sekreteri Recep Öztürk, KAİDEF Başkanı Alican Kazgan, siyasi parti ve STK temsilcilerinin yanında birçok vatandaş ile yarışmacı yakınları katıldı.
MUHTEŞEM FİNAL
Jüriliğini Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü eğitmenlerinden Kamile Sibel Güngör, Neşe Sarısözen Adalı ve Nuray Polat Gündoğan’ın yaptığı yarışma muhteşem bir finale imza attı. Yarışmacılar Çağdaş Soner Akyol, “Bülbülümün Kanadı Sarı”, Kadir Eylik, “Yüksek Minarede Kandiller Yanar”, Rümeysa Öngüç, “Ova Garibi”, Selcan Ginesar, “Aylar Oldu Hiç Haberin Gelmiyor”, Şevval Öz ise “Şafak Söktü Yine Sunam Uyanmaz” isimli eserleri seslendirdi. Jüri üyelerinin titizlikle yaptığı değerlendirmeler sonucu Kadir Eylik birinciliği elde etti. Rümeysa Öngüç’ün ikinci, Çağdaş Soner Akyol’un üçüncü, Şevval Öz’ün dördüncü, Selcan Ginesar’ın ise beşinci olduğu yarışmada ödüller protokol tarafından takdim edildi. Diğer yandan programda halk oyunları gösterisi de sergilendi.
.gif)
“TÜRKÜLER, TÜRK KÜLTÜRÜNÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇASI”
Programda konuşan KAİDEF Başkanı Alican Kazgan, “Federasyon olarak düzenlediğimiz yarışmanın heyecanını yaşıyoruz. Kocaelili olmanın bilinciyle kültürümüzü yaşatıyoruz. Bu yarışmada bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Türküler, Türk kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Bizler bu parçamıza bir nebze de olsa sahip çıkmak istedik” dedi.
BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR
Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Recep Öztürk ise programın hayata geçmesine destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Öztürk, “Kimimiz Kuzey’den, kimimiz Güney’den, kimimiz Batı’dan, kimimiz de Doğu’dan geldik ama hepimiz Anadolu olduk. Bu etkinliğin yapılması oldukça önemli” şeklinde konuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları İle İlişkileri Dairesi Başkanı Sabahattin Yamak da yaptığı konuşmada, Büyükşehir olarak bu toprakların yararına olacak her türlü faaliyete destek vereceklerini dile getirdi.
Gündem, 10 Aralık 2024 19:03
Yorumlar (0)
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
