SGK’ya olan birikmiş borçlarını ödemeye davet ediyorum
Gündem, 09 Aralık 2024 10:43Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de Baas rejiminin devrilmesi ve Esad'ın kaçmasının ardından ilk kez konuştu. Esad'ın diyalog çağrılarını 'küstahça' reddettiğini belirten Erdoğan, "Ülkemizin uzattığı elin değeri bilinmemiştir" dedi.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 15 günlük bir aranın ardından bugün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray'da toplandı.
ANA GÜNDEM MADDESİ SURİYE OLDU
Toplantının ana gündem maddelerinden biri, Suriye'de HTŞ'nin Şam'ın kontrolünü ele geçirmesiyle Esad dönemi sonrasında atılacak adımlar da merak edilirken Erdoğan ilk kez konuştu.
EKONOMİ VE ASGARİ ÜCRETE İLİŞKİN BEKLENTİ
Enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadele konularının da yer aldığı gündemde, gençlere 2025'te verilecek KYK burs ve krediler de konuşuldu.
TOPLANTI 3 SAAT SÜRDÜ
Toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantı sonrası Erdoğan'ın konuşma yaptı.
Erdoğan konuşmasına, sabah saatlerinde Isparta Keçiborlu'da eğitim uçuşu esnasında kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan 6 askere rahmet dileyerek başladı.
'TÜRKİYE TARİHE YÖN VERİYOR'
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
"*Türkiye ayağına ve iradesine vurulan zincirleri tek tek parçalamaktadır. Özgüvenli, kararlı ve sabırlı bir şekilde hedeflerini gerçekleştirmektedir.
*Güçlü demokrasisi, büyüyen ekonomisi, köklü kurumlarıyla dünya meselelerinin seyrini değiştiren barışçı ve aktif politikalarıyla tarihe yön vermekte hem kendi hem insanlık tarihini yeniden yazmaktadır.
*Bugün dünden daha güçlüyüz, yarın çok daha iyi yerlerde olacağız. Milletimizi sığ sulara hapsetmek isteyen vizyonsuzlara inat umudu büyütmeye devam edeceğiz.
*85 milyon olarak biz muazzam ve muhteşem bir aileyiz. Hepimiz daha mutlu daha müreffeh daha kudretli bir Türkiye hayal ediyoruz.
KYK BURS VE KREDİLERİ
*2024-2025 akademik yılında üniversite öğrencilerine verilen burs ve kredi oranında yüzde 50 oranında artışa gittiğimizin müjdesini paylaştık.
*Yüksek lisansta 4 bin lira olan miktarı 6 bin liraya, doktora öğrencilerimiz için 6 bin lira olan tutarı 9 bin liraya çıkardık.
*Yeni burs miktarlarının üniversiteli öğrencilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ediyorum.
'SURİYE ASIL SAHİPLERİNİN ELİNE GEÇTİ'
*13 yıldır devam eden dün itibariyle yeni bir boyut kazandı. Halep, Hama, Humus ve son olarak da Şam, asıl sahiplerinin eline geçti.
*Tel Rıfat ve Münbiç'in, teröristlerden arındırılmasını memnuniyetle karşılıyoruz
*61 yıllık Baas diktatörlüğü de tamamen çöktü. Rejimin çekilirken dahi şehirleri bölücü terör örgütüne bırakması, aralarındaki kirli ittifakı aşikar etmektedir.
*Suriye ihtilafını diyalog yoluyla çözme çağrılarımız eski rejim tarafından küstahça reddedilmiş, ülkemizin uzattığı elin değeri bilinmemiştir.
*Kalbimizin bir yarısı Gaziantep'se, Hatay'sa, Şanlıurfa'ysa diğer yarısı Afrin'dir, Halep'tir, Hama'dır, Humus'tur, Şam'dır.
*Suriye'yle ilgili hassasiyetimiz hiçbir zaman menfaat eksenli olmamıştır. Biz bu konuya hep vicdan penceresinden baktık, merhamet nazarından yaklaştık, insani mülahazalarla hareket ettik. Bugün de aynı yerde sapasağlam duruyoruz.
*Esed arkasında 1 milyona yakın insanın katledildiği, 12 milyon insanın göç etmek zorunda kaldığı, birçok şehri enkaza dönmüş bir Suriye bırakarak kaçmıştır.
'YAYLADAĞI HUDUT KAPISINI AÇIYORUZ'
*Suriye istikrara kavuştukça inşallah gönüllü, güvenli, onurlu ve düzenli geri dönüşler de artacaktır. Yığılmaları önlemek ve trafiği kolaylaştırmak amacıyla Yayladağı Hudut Kapısı'nı da geçişlere açıyoruz.
*Ana muhalefetin eski ve yeni yönetimine, devrik Şam rejiminin yasını tutmaktan vazgeçip, Suriye halkının sevincine ortak olmalarını tavsiye ediyorum.
*Ne PKK ve Suriye'deki uzantıları ne DEAŞ ülkemizin muhatabı değil, muarızıdır. Suriye'nin toprak bütünlüğünün mutlaka ama mutlaka korunması gerekiyor.
'AĞIR YÜK GETİRMEYECEK BİR ANLAYIŞ BEKLİYORUZ'
*Yarından itibaren asgari ücret tespit komisyonu görüşmelere başlıyor.
*Hem çalışanlarımızın beklentilerini gözetecek, hem de ülkemiz ekonomisine taşınması ağır bir yük getirmeyecek bir anlayışla sürecin yürütüleceğini ümit ediyorum.
MUHALEFETE 'SGK BORCU' ÜZERİNDEN YÜKLENDİ
“Açık artırma” usulüyle asgari ücret açıklayan muhalefeti de, ülke ve millet hayrına bir iş yapacaklarsa, SGK’ya olan birikmiş borçlarını ödemeye davet ediyorum. Sayın bakan kendilerini çok daha kararlı şekilde silkelemende fayda var."
Gündem, 09 Aralık 2024 10:43
Yorumlar (0)
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
