Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’a özür dile çağrısı!
Gündem, 06 Aralık 2024 11:38CHP Kartepe İlçe Örgütü, meclis toplantısındaki tutum ve davranışları nedeniyle sert eleştiriler yönelttikleri Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’a özür dile çağrısı yaptı.
İşte o açıklamanın içeriği:
Kartepe Belediyesi'nde yılın son meclis toplantısında yaşananları hayretle takip ettik. İktidarın güç zehirlenmesi, maalesef ki Kartepe Belediyesi meclisinde kurgularıyla pik noktada sergilenmeye devam ediyor.
Meclis üyemiz Sedat Topal’ın sosyal medya hesabından paylaştığı haber üzerinden eleştiride bulunan sayın başkan; “Farklı niyet ve düşüncelerle paylaştığın çok net belli oluyor" ifadesini kullanarak özgürlük haklarını ihlal etmekten yana geri durmamış.
Hemde seçilmiş meclis üyelerinin kapalı kapılar ardında değil, halkın çıkarlarını kamuoyuna açık alan olan mecliste savunmaları, halkın sorunlarını mecliste gündeme getirmeleri kadar doğal olan bir şey yokken!
Sormak istiyoruz, sizi rahatsız eden nedir sayın başkan? Haberin konusu mu, meclis üyemizin paylaşması mı? Siz bu konuya hangi farklı niyet, hangi farklı düşünce ile yaklaştınız da bu denli rahatsız oldunuz!?
Bizde düşünce de, niyet de belli! Abdestimizden şüphemiz yok! Ancak abdest tazelemek isteyenlere seve seve su dökeriz. Farklı niyet, farklı düşünceyi kurguladığınızı “ Sen pası ver golü ben atayım” taktiğinde de gördük ancak “Ofsaytta düştünüz” sayın başkan
Sözlü önergelerimiz arasında bulunan söz konusu uygulama konusu henüz tarafımızca meclis gündemine sunulmamışken, AKP'li Meclis Üyesi Enes Aydınlı'nın söz alarak sizden Yıldız Entegre konusunu açıklığa kavuşturmanızı talep etmesi akıllarda deli sorular bırakmaktadır.
Söyler misiniz, biz bu mevzunun bizden önce sizce dillendirilmesini hangi “Farklı niyet ve düşüncelerle" ilişkilendirmeliyiz? Kapasitede medyumlukta mı var? Niyetiniz ve düşüncelerinizde hâsıl olan belli! Küçük kurgularla 'ak'lama operasyonu!
Sayın başkan meclis üyemize verdiğiniz cevapta; "Belediye Meclisinde olup, belediyeyi yönetmeyi talepte bulunan insanların kapasitesini ve söylemini görüyorum. Bu söylemle belediyeyi yönetmek. Burası kanunlarla yönetilir, duygularla, düşüncelerle değil. Kanunlar ne diyorsa odur" demişsiniz.
O zaman gelin 6 yıllık idareciliğinizdeki kapasiteye ve söylemlere birlikte bakalım. California'daki hastaneyi Kartepe'ye vaat eden kapasite mi bize, kapasite dersi veriyor? Kartepe’ye onlarca projeyi vaat edip, yarısını bile gerçekleştiremeyenler mi kapasiteyi konuşuyor?
Tescilleneni yıkan, ödül verilen projeyi yıllardır yapamayan mı kapasite belirliyorlar? Kadın bir meclis üyesine; “Benim boyum 2 metre, benim sesim senden daha çok çıkar” diyenlerle mi kapasiteleşiyoruz!?
"Ben 6 yıldır bu meclisi yönetiyorum. Bu millet bana yetki verdi, buradaki herkese yetki verdi. Burayı nezaketle, hukuku koruyarak, insanlara dikkat ederek, farklı algı oluşturmadan yönetmeye çalışıyorum ve bunu da azami ölçüde bana da yapılmasını istiyorum" demişsiniz ya; size göre "Kapasite" dediğiniz nedir mesela sayın başkan?
Kartepe Belediyesi’nin Sarımeşe’deki arsasını Büyükşehir Belediyesi’ne bedelli olarak devrederken, Kartepe’nin yaklaşık 2 Milyon lira zarara uğratılmasını hangi hakka, hukuka sığdırdınız, hangi kapasite ile kaldırdınız? Yaklaşık maliyet oluşturmak için firmalardan teklifler almak ve bu firmaların da ihaleye katılmasına göz yummak, hangi ihale kanununda vardı?
Bazı ihaleleri açık ihale sınırının altına çekerek veya birden fazla ihaleye bölerek doğrudan temin limitine getirerek 3 teklif alıp ihaleyi belirli firmalara sunmak kaç kapasitedir mesela? Doğrudan teminlerde; teklif veren firmalar birbiri arasında anlaşarak danışıklı döğüş sistemiyle, olması gereken fiyatların üzerinde kâr marjlarıyla teklifler verdiğinde kapasite taşım yapmadı mı?
Ayrıca ihalelerde yer alan firmalar ve kişilerin aktif siyaset yaptıkları ya da yapanların yakını olduğu ve ihalenin adrese teslim şeklinde verildiği denetim şerhimizde tarafımızca da hâsıl olmuşken hangi fikir ve görüşten, kapasiteden bahsetmeliyiz?
Ama haklısınız sayın başkan! Bizim kapasite; düğün salonu diye ruhsatlandırdığı yere lojistik merkezi kuracak kadar geniş değil…Belediye düğün salonlarının Yüz Türk Lirası olması önerisine, “Popülist bir yaklaşım olarak görüyorum” diyecek kadar, evlatlarımızın geleceğinden uzak değil!
Bizim kapasite; 2013 yılında yine kendisine ait olan bir belediyenin yaptığı uygulamayı "peşkeş" kelimesinden ayırmak için çabalayacak kadar esnek değil! Bizim kapasite; Parsel parsel yer satarak, belediyeyi yönetmeye razı değil.
Haklısınız sayın başkan bizim kapasite; Belediyeyi milyonlarca Türk Lirası zarara uğratan, hatalı bir uygulama için “Ben zaten olumsuz görüş verdim” diyerek tereyağından kıl çekercesine sıyıracak kadar rahat değil! Bizde "Kapasite" dediğin; 2013’te yanlış dediğine, bugün de yanlıştır diyebilmektir. Kapasite dediğin; “Peşkeşe peşkeş” diyebilmektir. Kapasite dediğin; Kartepeli’nin hakkını, hukukunu savunmaktır.
Kapasite dediğin; adalettir, eşitliktir, vicdandır! Şimdi sizi Belediye Meclisinde “Kapasite” kelimesi ile hakarete maruz bıraktığınız meclis üyelerimizden özür dilemeye davet ediyoruz sayın başkan! Dost tavsiyesidir; özür dilemek erdemdir, kapasiteyi ortaya koyar!
Gündem, 06 Aralık 2024 11:38
Yorumlar (0)
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
Diyanet öğrenci yurtlarına da girdi
Gizli tanık beyanı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar
Yürekleri ısıtan görüntüler
