Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’a özür dile çağrısı!
Gündem, 06 Aralık 2024 20:50CHP Kartepe İlçe Örgütü, meclis toplantısındaki tutum ve davranışları nedeniyle sert eleştiriler yönelttikleri Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’a özür dile çağrısı yaptı.
İşte o açıklamanın içeriği:
Kartepe Belediyesi'nde yılın son meclis toplantısında yaşananları hayretle takip ettik. İktidarın güç zehirlenmesi, maalesef ki Kartepe Belediyesi meclisinde kurgularıyla pik noktada sergilenmeye devam ediyor.
Meclis üyemiz Sedat Topal’ın sosyal medya hesabından paylaştığı haber üzerinden eleştiride bulunan sayın başkan; “Farklı niyet ve düşüncelerle paylaştığın çok net belli oluyor" ifadesini kullanarak özgürlük haklarını ihlal etmekten yana geri durmamış.
Hemde seçilmiş meclis üyelerinin kapalı kapılar ardında değil, halkın çıkarlarını kamuoyuna açık alan olan mecliste savunmaları, halkın sorunlarını mecliste gündeme getirmeleri kadar doğal olan bir şey yokken!
Sormak istiyoruz, sizi rahatsız eden nedir sayın başkan? Haberin konusu mu, meclis üyemizin paylaşması mı? Siz bu konuya hangi farklı niyet, hangi farklı düşünce ile yaklaştınız da bu denli rahatsız oldunuz!?
Bizde düşünce de, niyet de belli! Abdestimizden şüphemiz yok! Ancak abdest tazelemek isteyenlere seve seve su dökeriz. Farklı niyet, farklı düşünceyi kurguladığınızı “ Sen pası ver golü ben atayım” taktiğinde de gördük ancak “Ofsaytta düştünüz” sayın başkan
Sözlü önergelerimiz arasında bulunan söz konusu uygulama konusu henüz tarafımızca meclis gündemine sunulmamışken, AKP'li Meclis Üyesi Enes Aydınlı'nın söz alarak sizden Yıldız Entegre konusunu açıklığa kavuşturmanızı talep etmesi akıllarda deli sorular bırakmaktadır.
Söyler misiniz, biz bu mevzunun bizden önce sizce dillendirilmesini hangi “Farklı niyet ve düşüncelerle" ilişkilendirmeliyiz? Kapasitede medyumlukta mı var? Niyetiniz ve düşüncelerinizde hâsıl olan belli! Küçük kurgularla 'ak'lama operasyonu!
Sayın başkan meclis üyemize verdiğiniz cevapta; "Belediye Meclisinde olup, belediyeyi yönetmeyi talepte bulunan insanların kapasitesini ve söylemini görüyorum. Bu söylemle belediyeyi yönetmek. Burası kanunlarla yönetilir, duygularla, düşüncelerle değil. Kanunlar ne diyorsa odur" demişsiniz.
O zaman gelin 6 yıllık idareciliğinizdeki kapasiteye ve söylemlere birlikte bakalım. California'daki hastaneyi Kartepe'ye vaat eden kapasite mi bize, kapasite dersi veriyor? Kartepe’ye onlarca projeyi vaat edip, yarısını bile gerçekleştiremeyenler mi kapasiteyi konuşuyor?
Tescilleneni yıkan, ödül verilen projeyi yıllardır yapamayan mı kapasite belirliyorlar? Kadın bir meclis üyesine; “Benim boyum 2 metre, benim sesim senden daha çok çıkar” diyenlerle mi kapasiteleşiyoruz!?
"Ben 6 yıldır bu meclisi yönetiyorum. Bu millet bana yetki verdi, buradaki herkese yetki verdi. Burayı nezaketle, hukuku koruyarak, insanlara dikkat ederek, farklı algı oluşturmadan yönetmeye çalışıyorum ve bunu da azami ölçüde bana da yapılmasını istiyorum" demişsiniz ya; size göre "Kapasite" dediğiniz nedir mesela sayın başkan?
Kartepe Belediyesi’nin Sarımeşe’deki arsasını Büyükşehir Belediyesi’ne bedelli olarak devrederken, Kartepe’nin yaklaşık 2 Milyon lira zarara uğratılmasını hangi hakka, hukuka sığdırdınız, hangi kapasite ile kaldırdınız? Yaklaşık maliyet oluşturmak için firmalardan teklifler almak ve bu firmaların da ihaleye katılmasına göz yummak, hangi ihale kanununda vardı?
Bazı ihaleleri açık ihale sınırının altına çekerek veya birden fazla ihaleye bölerek doğrudan temin limitine getirerek 3 teklif alıp ihaleyi belirli firmalara sunmak kaç kapasitedir mesela? Doğrudan teminlerde; teklif veren firmalar birbiri arasında anlaşarak danışıklı döğüş sistemiyle, olması gereken fiyatların üzerinde kâr marjlarıyla teklifler verdiğinde kapasite taşım yapmadı mı?
Ayrıca ihalelerde yer alan firmalar ve kişilerin aktif siyaset yaptıkları ya da yapanların yakını olduğu ve ihalenin adrese teslim şeklinde verildiği denetim şerhimizde tarafımızca da hâsıl olmuşken hangi fikir ve görüşten, kapasiteden bahsetmeliyiz?
Ama haklısınız sayın başkan! Bizim kapasite; düğün salonu diye ruhsatlandırdığı yere lojistik merkezi kuracak kadar geniş değil…Belediye düğün salonlarının Yüz Türk Lirası olması önerisine, “Popülist bir yaklaşım olarak görüyorum” diyecek kadar, evlatlarımızın geleceğinden uzak değil!
Bizim kapasite; 2013 yılında yine kendisine ait olan bir belediyenin yaptığı uygulamayı "peşkeş" kelimesinden ayırmak için çabalayacak kadar esnek değil! Bizim kapasite; Parsel parsel yer satarak, belediyeyi yönetmeye razı değil.
Haklısınız sayın başkan bizim kapasite; Belediyeyi milyonlarca Türk Lirası zarara uğratan, hatalı bir uygulama için “Ben zaten olumsuz görüş verdim” diyerek tereyağından kıl çekercesine sıyıracak kadar rahat değil! Bizde "Kapasite" dediğin; 2013’te yanlış dediğine, bugün de yanlıştır diyebilmektir. Kapasite dediğin; “Peşkeşe peşkeş” diyebilmektir. Kapasite dediğin; Kartepeli’nin hakkını, hukukunu savunmaktır.
Kapasite dediğin; adalettir, eşitliktir, vicdandır! Şimdi sizi Belediye Meclisinde “Kapasite” kelimesi ile hakarete maruz bıraktığınız meclis üyelerimizden özür dilemeye davet ediyoruz sayın başkan! Dost tavsiyesidir; özür dilemek erdemdir, kapasiteyi ortaya koyar!
Gündem, 06 Aralık 2024 20:50
Yorumlar (0)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
