Başkan Büyükakın özel öğrencilere sürpriz yaptı
Gündem, 04 Aralık 2024 05:15Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde İzmit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu’nda eğitim gören özel öğrencilere sürpriz yaptı. Çok sıcak ve samimi görüntülerin yaşandığı ziyarette, Başkan Büyükakın ilgi odağıydı.
BÜYÜKAKIN’DAN ÇOK ÖZEL ZİYARET
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl il genelinde başlattığı çalışma kapsamında toplam 256 sınıfı özel eğitim sınıfları haline getirdi. Özel araç-gereçler ile eğitim materyallerinin bulunduğu bu sınıflarda bin 758 özel öğrenci eğitim almaya devam ediyor. Bu sınıfların bulunduğu okullardan biri de İzmit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bu okulu ziyaret etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan özel sınıflarda ders gören özel öğrenciler bu sürpriz karşısında büyük bir sevinç yaşadı.
ÇOK SICAK GÖRÜNTÜLER
Burada öğrencilerle birlikte derse katılan, etkinliklerine eşlik eden Başkan Büyükakın, büyük ilgi ve sevgiyle karşılandı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan, birlikte fotoğraf çekilen Başkan Büyükakın, öğrencilerden Kuzey Merdan’ın çiğ köfte isteğini de yerine getirdi. Sınıfa bir tepsi çiğ köfte sipariş edip, özel öğrencilerle birlikte çiğ köfte yedi. Okulda öğrenim gören diğer öğrencilerin de sevgi çemberiyle etrafını sardığı Başkan Büyükakın’dan imza alma yarışı da görülmeye değerdi.
“ENGELLİ BİREYLERE YÖNELİK FARKINDALIK OLUŞTURMAK ÖNEMLİ”
Başkan Büyükakın, özel bireylerin yaşamını kolaylaştırmak, sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi: “Özel çocuklarımızı önemsiyor ve bu doğrultuda onlara pek çok hizmet veriyoruz. Engelli bireylerin hayata tutunamadığı, hayatın içinde yer alamadığı, hatta çoğu zaman ailelerin engelli bir bireye sahip olmanın çaresiz kaldığı dönemlerden bugüne önemli mesafe kat ettik. Engelli bireylerin hayata karışması ve rehabilitasyonlarının daha da güçlendirilip konforlu bir hayat sürmelerini sağlamak gibi birçok alt başlıkta farkındalık çalışmalarımız devam edecek”.
ÖZEL BİREYLERE YENİ YAŞAM ALANLARI
“Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak engelli bireylere yönelik pek çok alt başlığı bulunan hizmetler veriyoruz. Bu kapsamda özel çocuklarımıza yönelik yaşam alanları tasarlıyoruz. Bir tanesi İzmit Merkez’de, bir tanesi de Gebze’de olmak üzere iki tesisi yeni yıldan itibaren devreye alacağız. Bunlar pek çok faaliyetin bir arada yapılabileceği çok kapsamlı tesisler olacak. Bu tesislerde günde 500 engelli birey farklı gruplarda eğitim alabilecekler. Şuan mevcutta Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, Gülen Yüz ve benzeri projelerle yaptığımız hizmetleri daha da geliştireceğiz. Çocuklarımızı çok seviyoruz. Onlarla ilgilenen ailelerine de şükran borçluyuz. Şehrimizde asla yalnız kalmayacaklar, yanlarında olmaya devam edeceğiz”.
Gündem, 04 Aralık 2024 05:15
Yorumlar (0)
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
Diyanet öğrenci yurtlarına da girdi
Gizli tanık beyanı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar
Yürekleri ısıtan görüntüler
UlaşımPark, Berlin’deki fuarda uluslararası vitrine çıkıyor
Öcalan'ı, Bahçeli mi evlendirecek?
İki ilçede eğitim ve tahliye tatbikatı
Hacı Hasan Mahallesi’nde kadın kadına buluşma!
Kaldırım taşları ve parke kaplamalar yenileniyor
Gölcüklü genç kaza kurbanı oldu
Kayyum esprisi yaptı, savcı ifadeye çağırdı!
Körfez’den çıkarıldı, deniz canlılarına yuva oldu
Aile hekimlerinin yeni yazılımla ilgili tereddütleri var
Erbakan’ın halay performansı!
