Başkan Büyükakın özel öğrencilere sürpriz yaptı
Gündem, 04 Aralık 2024 16:16Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde İzmit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu’nda eğitim gören özel öğrencilere sürpriz yaptı. Çok sıcak ve samimi görüntülerin yaşandığı ziyarette, Başkan Büyükakın ilgi odağıydı.
BÜYÜKAKIN’DAN ÇOK ÖZEL ZİYARET
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl il genelinde başlattığı çalışma kapsamında toplam 256 sınıfı özel eğitim sınıfları haline getirdi. Özel araç-gereçler ile eğitim materyallerinin bulunduğu bu sınıflarda bin 758 özel öğrenci eğitim almaya devam ediyor. Bu sınıfların bulunduğu okullardan biri de İzmit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bu okulu ziyaret etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan özel sınıflarda ders gören özel öğrenciler bu sürpriz karşısında büyük bir sevinç yaşadı.
ÇOK SICAK GÖRÜNTÜLER
Burada öğrencilerle birlikte derse katılan, etkinliklerine eşlik eden Başkan Büyükakın, büyük ilgi ve sevgiyle karşılandı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan, birlikte fotoğraf çekilen Başkan Büyükakın, öğrencilerden Kuzey Merdan’ın çiğ köfte isteğini de yerine getirdi. Sınıfa bir tepsi çiğ köfte sipariş edip, özel öğrencilerle birlikte çiğ köfte yedi. Okulda öğrenim gören diğer öğrencilerin de sevgi çemberiyle etrafını sardığı Başkan Büyükakın’dan imza alma yarışı da görülmeye değerdi.
“ENGELLİ BİREYLERE YÖNELİK FARKINDALIK OLUŞTURMAK ÖNEMLİ”
Başkan Büyükakın, özel bireylerin yaşamını kolaylaştırmak, sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi: “Özel çocuklarımızı önemsiyor ve bu doğrultuda onlara pek çok hizmet veriyoruz. Engelli bireylerin hayata tutunamadığı, hayatın içinde yer alamadığı, hatta çoğu zaman ailelerin engelli bir bireye sahip olmanın çaresiz kaldığı dönemlerden bugüne önemli mesafe kat ettik. Engelli bireylerin hayata karışması ve rehabilitasyonlarının daha da güçlendirilip konforlu bir hayat sürmelerini sağlamak gibi birçok alt başlıkta farkındalık çalışmalarımız devam edecek”.
ÖZEL BİREYLERE YENİ YAŞAM ALANLARI
“Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak engelli bireylere yönelik pek çok alt başlığı bulunan hizmetler veriyoruz. Bu kapsamda özel çocuklarımıza yönelik yaşam alanları tasarlıyoruz. Bir tanesi İzmit Merkez’de, bir tanesi de Gebze’de olmak üzere iki tesisi yeni yıldan itibaren devreye alacağız. Bunlar pek çok faaliyetin bir arada yapılabileceği çok kapsamlı tesisler olacak. Bu tesislerde günde 500 engelli birey farklı gruplarda eğitim alabilecekler. Şuan mevcutta Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, Gülen Yüz ve benzeri projelerle yaptığımız hizmetleri daha da geliştireceğiz. Çocuklarımızı çok seviyoruz. Onlarla ilgilenen ailelerine de şükran borçluyuz. Şehrimizde asla yalnız kalmayacaklar, yanlarında olmaya devam edeceğiz”.
Gündem, 04 Aralık 2024 16:16
Yorumlar (0)
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
