Motorlu Taşıtlar Sürücüleri Kursu yöneticilerini KOTO buluşturdu
İş Dünyası, 04 Aralık 2024 00:04Kocaeli Ticaret Odası 23. Meslek Komitesi (Özel Eğitim Kurumları Grubu) bünyesinde bulunan alt zümreler için başlattığı istişare toplantılarına Motorlu Taşıtlar Sürücüleri Kursları sektörü ile devam etti.
KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Yılmaz’ın; 23. Meslek Komitesi Başkanı İsmail Aydemir, Meclis Üyesi Handan Kümeli, Komite Üyeleri Fatih Korkmaz ve Mehmet Eray Camgöz ile birlikte ev sahipliği yaptığı toplantıya, Oda’ya kayıtlı motorlu taşıtlar sürücüleri kurslarının temsilcileri katıldı.
TOPLANTILARIN SEKTÖR İÇİN ÖNEMİ
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Yılmaz, sektörü ilgilendiren sorunların tespiti ve çözümü noktasında bu toplantıların ve bir araya gelmenin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Sizleri, Odamız ile sürekli iletişim halinde olmaya davet ediyoruz” dedi.
.gif)
TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLEN KONULAR
Görüş ve önerilerinin alınmasıyla devam eden toplantıda aşağıdaki konular ele alındı; Ülke genelinde faaliyette bulunan tüm Motorlu Taşıtlar Sürücüleri Kurslarının aylık öğrenci kontenjanına üst sınır getirilerek mevcut kursların işlevselliğinin artırılarak haksız rekabetin önlenmesi ve kurumlar arasında hizmet kalitesi rekabetinin geliştirilmesi, yönetmelik hükmü olan “nüfusa orantılı sürücü kursu açılması” hususu ile ilgili kanun hükmü getirilmesi talebi, Özel Motorlu Taşıtlar Sürücüleri Kursları demirbaş araç alımlarında ve demirbaş araçlara alınan yakıtlarda ÖTV desteği sağlanması talebi, teorik ders sınıf sayısının 3’ten 2’ye düşürülmesi talebi, Motorlu Taşıtlar Sürücüleri Kursu Direksiyon Uygulama Sınav Harçlarının internet banka kanalları üzerinden yatırılması talebi, sürücü kursu eğitimi maliyet hesabı oluşturulurken ülke genelinde altına inilmeyecek şekilde ortak bir taban fiyat belirlenmesi ve belirlenen taban fiyatın denetlenmesi için etkin denetim mekanizmasının kurulması talebi, Valilikler bünyesinde oluşturulan taban ücret tespit komisyon üye sayılarının yeniden düzenlenerek, kamu görevlileri sayıları ile motorlu taşıt sürücüleri kursu temsilcisi sayılarının eşit duruma getirilmesinin sağlanması, asgari ücretin her yıl Aralık ayında belirlenmesi sebebiyle, taban fiyat tespit komisyonu toplantılarının da Aralık ayının son 2 haftası içerisinde gerçekleştirilmesinin sağlanması, M, A1, A2, A, B1 ve B sertifika sınıfları için en az 1 adet manuel şanzımanlı demirbaş direksiyon eğitim ve sınav aracı bulundurma zorunluluğunun kaldırılması talebi, Kurs Müdürlerinin Haftalık Ders Saati Sayısının artırılması talebi, ön lisans mezunu yetişmiş tecrübeli personelin Kurum Müdürü olarak görevlendirilebilmesinin önünün açılması, direksiyon uygulama sınavlarında farklı görüş ve değerlendirmeleri ortadan kaldırmak adına, daha adil ve daha objektif olan “Puanlama Sistemine” geçilmesi talebi, Büyükşehir statüsünde olan aday sayısının fazla olduğu İllerde yakın konumda ki ilçelerde de direksiyon uygulama sınav alanlarının daha etkin kullanılması adına ortak sınav ve eğitim güzergâhları belirlenmesi talebi, E-Sınav soru bankasında mevcut bulunan soruların yeni değişen müfredata uygun olarak güncellenmesi talebi, haksız rekabetin önüne geçilmesi adına dönem açılışlarının öncesi kurumlardan ‘Vergi ve SGK borcu yoktur’ belgesinin istenmesi, borcu olan kurumların dönem açılışına izin verilmemesinin sağlanması, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında KDV’nin % 8 den % 1’e kalıcı olarak indirilmesi talebi, ilimizde faaliyette bulunan E-sınav salonlarında sınav oturum sayısının talebe cevap verecek şekilde artırılması.
İş Dünyası, 04 Aralık 2024 00:04
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
