Kocaeli Büyükşehir’in SGK’ya borcu var mı?
Gündem, 03 Aralık 2024 07:24Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bütçe yönetimini CNN Türk’te katıldığı canlı yayın programında açıklayan Başkan Büyükakın, “Biz bütçeye milletin parası gözüyle bakıyoruz. Milletin emaneti olarak görüyoruz. Bütçemizi vatandaşın ihtiyaçlarını önceleyerek yönetiyoruz” dedi.
MALİ DİSİPLİNİ ANLATTI
CNN Türk'te Fulya Kalfa'nın sunduğu Ana Haber’e konuk olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, belediyelerin SGK borçları ve yeni düzenleme hakkındaki soruları yanıtladı. Muhalefetin sürekli manipüle ettiği gibi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en borçlu belediye olmadığını, bir kuruş SGK, vergi ve piyasa borcu bulunmadığını belirten Büyükakın’a, onlarca yatırımın yanında bu mali disiplini nasıl sağladığı da soruldu: “Yönetimin ayrılmaz bir parçası bütçedir. Bütçeyi yönetirken her kalemine dair kanaatiniz olmalı, neyi öne, neyi sona koyacağınızı, sıralamayı nasıl yapacağınızı bilmelisiniz. Gelir, gider ve önceliklerle ilgili bir sıralamanız olmalı. Nerede frene basacağınızı, nerede gaza basacağınızı bilmelisiniz”.
“KOCAELİLİLER ENDİŞE ETMESİNLER”
“Mesela biz pandemi olduğunda çıktık dedik ki Kocaelililer endişe etmesinler. Biz gerekirse bütün yatırım harcamalarını durdurur bu kaynakların tamamını halkımıza harcarız dedik. Mesela bu öncelikti ve buna göre kısıtlamaları da beraberinde yaptık. Çünkü arkada şöyle bir felsefe var. Biz kamusal işlerimizi neyle yapıyoruz? Vatandaşlar bize diyor ki ‘siz bu şehri yönetin.’ Biz çıkarken ne diyoruz? ‘Biz bu şehri iyi yönetiriz.’ Gözümüz kulağımız vatandaşın ne istediğinde.”
“VATANDAŞIN ÖNCELİĞİNE BAKIYORUZ”
“Vatandaşın güncel önceliği neyse biz ona bakıyoruz. Biz vatandaşın seçtiği, belediye başkanlığını emanet ettiği insanlarız. Eski tabirle Şehr-i eminiz. Vatandaşın şehri emanet ettiği insanlarız. Dolayısıyla bu emanet görevdir. Biz de bu önceliklere bakıp sıralamamızı yapıyoruz. Bütçe disiplini böyle bir şeydir. Milletin parası, milletin kaynağı. Milletin önceliklerine göre sıralayıp böyle yönetiyoruz.”
“ÖDEME KONUSUNDA HİÇBİR SORUN YOK”
“Bizim için en borçlu belediye deniyor. Bizim şuan sadece hazineye borcumuz var. Devletin hazinesine borç sıralamasında en borçlu belediyeyiz, evet. Ama bu borcu yaklaşık 30 yıldır ödüyoruz. Bu CHP döneminde yapılan Yuvacık Barajı’ndan kalan borçtur. O zamandan bu yana ödeye ödeye şuan 2 milyar TL borç kaldı. Ben belediye başkanı olduğumda hazineye 6 milyar lira borç vardı, 4 milyarını bitirdik. Kalan kısmı da aylık 20 milyon TL taksitlerle ödüyoruz. Biz ne yaptığını, nasıl yapacağını bilen bir belediyeyiz. Bu konuda üzerimize algı yapılsa da durum budur. Bir kuruş sgk, vergi, piyasa borcu olmayan, mali disiplini sağlamış ve bir yandan yüzlerce eser ve hizmeti hayata geçirmiş durumdayız.”
Gündem, 03 Aralık 2024 07:24
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
