Bu akıl 200 sene geçse milletin sorununu çözemez
Gündem, 25 Kasım 2024 18:09İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. İmamoğlu, "Ülke öyle ağır şartlar altında ki, önümüzdeki seçimlerin iktidar tarafından kazanılamayacağını hepimizin aklına sokması lazım. Bundan sonra kaybedecekse bizler kaybederiz. Kaybettiğimiz sürecin tek sebebi vardır: Basiretsizliğimiz, beceriksizliğimiz, tembelliğimiz olabilir" ifadelerini kullandı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. İmamoğlu, kayyum kararlarına tepki gösterdiği açıklamasında dikkat çeken ifadeler kullandı. Önümüzdeki seçimlere ilişkin konuşan İmamoğlu, "Ülke öyle ağır şartlar altında ki, önümüzdeki seçimlerin iktidar tarafından kazanılamayacağını hepimizin aklına sokması lazım. Bundan sonra kaybedecekse bizler kaybederiz. Kaybettiğimiz sürecin tek sebebi vardır: Basiretsizliğimiz, beceriksizliğimiz, tembelliğimiz olabilir" dedi.
İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle oldu:
"22 yılda bu milletin sorununu çözemeyen bu akıl 200 yıl geçse gene çözemez. Hatta her seferinde insanlarımızı perişan eder. Hatta gerçekten bu ülkenin bölünmesine yol açacak tahribatı yüksek bir sonuca doğru bu ülkeyi taşıyabilirler.
Milletimiz bu gerçeği görüyor ve bize “Bu iktidardan bize hayır yok ama acaba size güvenebilir miyiz?” diye soruyor. Bu yetkiyi ilk fırsatta bize vermek istiyor. Milletin bu talebini, bize duyulan bu talebi artırmak hepimizin boynunun borcu.
Kendi içinde fikir tartışmaları yaşayan ama asla yol arkadaşlığı duygusunu yitirmeyen, dayanışma kültürü güçlü bir aile olduğumuz hissettirdiğimizde bu millet bize oy vermeye hazır ve nazırdır. Bunları yapmazsak milletin umutlarını net olarak boşa çıkartırız.
"BUNDAN SONRAKİ SEÇİMİ KAYBEDECEKSEK BİZ KAYBEDERİZ"
Ülke öyle ağır şartlar altındaki önümüzdeki seçimi iktidarın kazanamayacağını hepimizin aklına sokması lazım. Bundan sonraki seçimi kaybedeceksek bizler kaybederiz. Kaybetmemizin tek sebebi vardır, basiretsizliğimiz, beceriksizliğimiz, tembelliğimiz olabilir.
Halbuki CHP’nin her ferdi çalışkanlığı erdemi ve adaletiyle öne çıkar ve çıkmalıdır. Cumhuriyetimizin 101’inci yılda ülkemizin özgürlüğünü, bağımsızlığını ilk günde kazandığı korunması ve geliştirilmesi için CHP’nin sorumluğu devam etmektedir.
"İKTİDAR MİLLETE MEYDAN OKUYOR"
Milletin iradesinin üstünde irade tanımadık, tanımayacağız. İktidar millettin seçtiği belediye başkanlarına karşı açılan siyasi davalarla, kayyım uygulamalarıyla açıkça millete meydan okumaktadır. Hem de bir avuç insanla, pervasızca. Atadığı kayyımlar göğsünü gere gere sanki bir seçim kazanmışcasına 86 milyon insana meydana okumaktadır. Bu meydan bugün Esenyurt’ta okunur, yarın vatanın başka bir sathında. Çünkü tek amaçları var koltuk sevdası, başka dertleri yok. O yüzden kayyım uygulamalarına karşı direncinizi ve duruşunuzu yükseltin.
Önümüzdeki seçimlerde tecelli edecek millet iradesini dahi bugünden engellemeye çalışmaktadırlar. Açılan davalarla, insanlarımızı siyasi yasaklı hale getirmekle, davaları dahil olmakla, hakimini değiştirmekle, davaya bir gün kala savcısının raporlu olmasına varıncaya kadar zaman kazanmaya yönelik adımlarda görüyoruz ki tek amaçları var milletin iradesini gasp etmek.
Çok çalışmalıyız, milletin huzuruna nitelikli şekilde çıkmalıyız. Milletin kararının geçerli olduğunu bu ülkeye tekrar ispat etmeliyiz. Bireysel ihtiras ve çıkarlara asla izin vermeyin. Hata varsa kendi içimizde çözüm bulmalıyız. Esenyurt’a vermiş olduğunuz katkı ve destek için yürekten teşekkür ediyorum."
Gündem, 25 Kasım 2024 18:09
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
