Tayyip Erdoğan’ın şiirlerini okuduğu şair Gebze’de anıldı
Gündem, 21 Kasım 2024 08:48Şair, yazar ve fikir insanı Sezai Karakoç’un vefatının 3. yılı anma programları kapsamında Gebze Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen “Yâd-ı Cemil Sezai Karakoç Anma Günleri Programı” Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde Vali İlhami Aktaş’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Vali İlhami Aktaş, program öncesi fuayene alanında Sezai Karakoç’un vefatının yıl dönümü anısına Hattat Mahmut Şahin ve Kaligraf Osman Koran tarafından hazırlanan “Yâd-ı Cemil” Hat ve Kaligrafi sergisini ziyaret etti.
Sergiyi bir süre gezen ve eserler hakkında bilgi alan Vali Aktaş, Hattat Mahmut Şahin ile Kaligraf Osman Koran’a ve ayrıca Sezai Karakoç Anma Programına sazıyla katkıda bulunan Erkan Çelik’e teşekkür belgesi vererek tebrik etti.
Daha sonra anma programının yapılacağı salona geçen Vali Aktaş’a Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Damla Arısan, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ve kurum müdürleri eşlik etti.
Siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, sanatçılar, sanatseverler, öğrenciler ve basın mensuplarının katıldığı program; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Aşr-ı Şerif’in dinlenilmesi ile başladı.
Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ve Gebze Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Reyhan Toka’nın Sezai Karakoç’un “Hızırla Kırk Saat” ve Gebze Kanuni Sosyal Bilimler Lisesi 12.sınıf öğrencisi Arda Kaygusuz’un Sezai Karakoç’un “Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine” şiirlerini okumalarının ardından programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu’nun “Doğurgan Yara Sezai Karakoç” konulu konferansı ile Sezai Karakoç rahmetle yad edildi.
Hediye Takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona eren anma programı öğleden sonra Gebze Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Kütüphanesinde Şair-Yazar Ömer Erdem’in anma programına özel olarak hazırladığı “Günler Çözüldükçe – Sezai Karakoç’a Doğru” konferansı ile devam edecek.
Gündem, 21 Kasım 2024 08:48
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
