GTO ve MARKA’dan stratejik iş birliği protokolü
İş Dünyası, 20 Kasım 2024 12:41Gebze Ticaret Odası ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı arasında mesleki eğitimin güçlenmesi amacıyla stratejik işbirliği protokolü imzalandı.
Gebze Ticaret Odası adına aynı konuyla ilgili yapılan açıklamanın içeriği şöyle:
Gebze Ticaret Odası ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından geleceğimizin teminatı olarak nitelendirdiğimiz gençlerimizin mesleki eğitimlerini aldıkları meslek liselerinin daha tanınır bir hale getirilmesi ve daha çok tercih edilmesi noktasında mesleki ve teknik eğitim kurumları ile üretim ve hizmet sektörleri arasında etkileşimin arttırılması, mesleki teknik eğitimde kurumsal kapasitenin geliştirilmesine yönelik çalışmalarda işbirliği protokolü Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu tarafından imzalanmıştır.
.gif)
Bu protokol kapsamında Gebze Ticaret Odası tarafından düzenlenecek teknik saha ziyaretleri, sanayici-mezun okul etkileşiminin sağlanması, liderler programı, mesleki ve teknik eğitim liselerinin eğitim kalitesinin iyileştirilmesi, mezuniyet sonrası iş garantisinin sağlanması adına mesleki ve teknik eğitim kurumları ile üretim/hizmet sektörleri arasında işbirliği geliştirmeye yönelik faaliyetlerde çalışmalar yapılacaktır.
Bu protokol bölge istihdam piyasasına nitelikli insan kaynağı gereksinimlerini karşılayarak iyi uygulama araçları tasarlayarak mesleki eğitime atfedilen önemin artırılmasına katkı sağlayacaktır. Protokolün, hem bölgedeki işsizliğin azalmasına hem de sanayi kuruluşlarının nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlaması bekleniyor. Ayrıca, proje kapsamında çeşitli kurslar, seminerler ve sertifikalı eğitim programları düzenlenecek. Bu iş birliği mesleki ve teknik eğitimde Türkiye genelinde örnek bir model olmayı hedefliyor. Protokolün bölgemize hayırlı olmasını temenni ederiz.
İş Dünyası, 20 Kasım 2024 12:41
Yorumlar (0)
Derince’de bayram sevinci
Milletvekillerine ödenecek toplam ücret belli oldu
Emekli maaşı ne kadar olacak?
Başkan Çiftçi’den 29 Ekim mesajı: Var gücümüzle çalışacağız
Başkan Ömeroğlu parti teşkilatına seslendi
Karamürsel’in yeni çocuk köyü yükseliyor
İzmit’te Cumhuriyet coşkusu yüzme yarışması ile taçlandı
Yiyin efendiler, yiyin; patlayıncaya, çatlayıncaya kadar yiyin!
Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Kaygusuz’dan Cumhuriyet mesajı
Gerçek demokratlık milletin dediğine saygı duymaktır
Çayırova Bahriye Üçok Caddesi’nde elektrik hatları yer altına alındı
Bu belediyeye polisler baskın yapmayacak mı?
Faiz oranıyla dünya ikincisiyiz
Motokuryelerin trafiğe çıkmaları yine yasaklandı
İzmit’te 41 vatandaştan Cumhuriyet’e zeybekli selam
Mehmet Avcı: Cumhuriyetimize, bayrağımıza ve anayasamıza sahip çıkmalıyız
Gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor!
Başkan Büyükakın’dan 29 Ekim mesajı: Atatürk'ü saygıyla, minnetle anıyorum
CHP’lilerden KOTO’ya hayırlı olsun ziyareti
Başkan Sezer: Cumhuriyet'in 103. yılı kutlu olsun
Binlerce kişinin borcu silinecek
Dilovası’nda MHP’liler sık sık gençlerle bir araya gelecek
Başkan Gökçe’den Cumhuriyet mesajı: Gelecek nesillere taşıyacağız
İzmit’te Kent Lokantaları ve Halk Et noktaları 1 gün süreyle kapalı
Akça Koca’ya saygısızlık!
Saray'dan emeklilerle ilgili yeni açıklama
Akçaova Grup Yolu da yenileniyor
Başkan Söğüt’ten Cumhuriyet mesajı
Bahçem Çayırova, özel bir programa daha ev sahipliği yaptı
İzmit Sanat Galerisi’ndeki Cumhuriyet sergisi sizi bekliyor
İhtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek desteğine devam
Başkan Ömeroğlu: Cumhuriyet en kıymetli mirasımızdır
Foncu AKP'liler birbirlerini tehdit etmeye başladı!
Sucuklardan domuz eti çıktı
