Erdoğan sebep, Yusuf Tekin sonuçtur
Siyaset, 20 Kasım 2024 13:11İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Türkiye gündeminde Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet töreninde subaylık yemini okuyan teğmenlerin TSK'dan ihraç edilmesi konuşulurken Dervişoğlu 'biz bu oyunu bozacağız' sözleri ile dahil oldu.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti Grup Toplantısı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet töreninde subay kılıçlarını çatarak 2016'da kaldırılan subaylık yemini okuyan teğmenlerin TSK'dan ihraç durumları üzerine konuşan Dervişoğlu, 'itibar' göndermeleri ses getirdi. Eğitim ve Savunma bakanlıklarında 'milli' vurgusunun altını çizen Dervişoğlu, Bakan Tekin ve Bakan Güler'i eleştirerek dikkat çeken çıkışlar yaptı.
Dervişoğlu açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
'BİZ BU OYUNU BOZACAĞIZ'
"Teğmenlerimizin ettiği yeminin kim neresinden gocunmuştur? Bu teğmenlerimizi gencecik yavrularımızı ve onların şerefli komutanlarını TSK'dan atma planlarının asıl sebebini bir kez daha anlamış oluyoruz. Demokratik laik Türkiye Cumhuriyeti, vatan toprakları ve bağımsızlık meseleleri işte birileri tarafından bakıldığında rahatsızlık veriyormuş. İtibar sarsıyormuş. Teğmenin ettiği yemine itibarımızı sarsıyor diye suçlarlar ama kozmik odalara girdiklerinde itibar düşünmezler. Gizli belgeleri Amerika'ya taşırken itibarı düşünecektiniz. İtibarı valilere PKK'ye operasyon yapmayın talimatı verirken düşünecektiniz. İtibarı TSK'nın Genel Kurmay Başkanını bir gizli tanıdığın ifadesi ile yargılatırken düşünecektiniz. Türk ordusunun generallerini terör örgütünün artıklarına selam verdirtirken düşünecektiniz. Genç teğmenlerin ihracı, Milli Eğitim Bakanı'nın demeçleri, terörist başının Meclis'e çağırılması iktidarın kaçakları Türk milletinden üstünde tuttuğu yeni bir projedir bu oyunu bozacağız. "
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sert eleştirilerde bulunan Dervişoğlu, şu açıklamaları yaptı:
'ERDOĞAN SEBEP, YUSUF TEKİN SONUÇTUR'
"Tekrar etmekten yorulmayacağız. Devleti devlet yapan şey can ve mal güvenliğini temin etmektir. Nedir o hizmetler, adalet, gvenlik dış politikadır. Sağlık eğitim ve savunmadır. Bu 6 tanesinden 2 sinin başında 'milli' kelimesi bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı. Buradaki milli vurgusu bu hizmetlerin tüm yurt satında aynı amaçla yapılması gerektiğini vurgular yani hepimiz içindir. İcraatlar sürekli ve tutarlı olmak zorundadır. İktidarların seçim politikaları ile değil devletin sürekli politikaları ile hayata geçirilirler. Bu yüzden de Türk devleti o iki bakanlığın görevlerini belirlerken özellikle altlarını milli diyerek çizmiştir. Ben kendi uydurdukları yerli ve milli masallarından bahsetmiyorum. Cumhuriyete dahil olan millilikten bahsediyorum. Açıktır ki Saray kayyımı altındaki Türkiye'de bu iki bakanlığın sadece isimleri milli kalmıştır. Aksi olsaydı bir başı bozuk Milli Eğitim Bakanı diye atanamazdı. Diğeri ise Laik Cumhuriyet'e ve Atatürk'e bağlılık yemini eden teğmenlerin ihraçlarını akıllarından bile geçiremezdi.
'ATATÜRK'TEN İNTİKAM ALDIĞINI ZANNEDİYOR'
Yusuf Tekin'in laiklik açıklamasıyla Atatürk ve Cumhuriyet sisteminden intikam aldığını belirten Dervişoğlu şu ifadeleri kullandı:
"Türk nesillerini yok etmekten sorumlu bakanın ne zırvaladığını tekrarlamayacağım. Sadece sonu söylemekle yetineyim Erdoğan sebep, Yusuf Tekin sonuçtur. Okullara sabun koyamayan bir kabiliyetsizin böyle büyük büyük laflar etmesi elbette tesadüf değildir. Kendisi kabinedeki diğer emsalleri gibi kul hakkı yemekten şişmiş, şahsına özel kararnamelerle rektör yapılmış, bugün de oturduğu Eğitim Bakanlığı makamı üzerinden Atatürk ve Cumhuriyet'ten intikam aldığını zannetmektedir.
Bu zat, laikliği 'icat edilmiş bir kavram' olarak tanımlıyor, tarihimize mal olmuş İttihat ve Terakki Cemiyeti'ne saldırıyor. Hezeyanlarına sözde dindarlık kılıfı geçirerek, Saraydaki sahibine ve el etek öptüğü şeyhlerine, katıldığı AK Parti toplantılarında sadakat ispat ediyor.
Kendisi 9’uncu bakandır. Bu bakandan önce 8 bakan görev yapmıştır. Bu 22 yılda, milli olmayan bir Eğitim Bakanı’nın görev süresi 2.4 yıldır. Neredeyse hiçbir bakan, okula yeni başlayan bir çocuğun, dört işlemi öğrendiği süre kadar bile bakanlık görevini icra edememiştir."
'ATANAMAYAN ÖĞRETMEN' VURGUSU
Dervişoğlu, AKP döneminde atanamayan öğretmenlere değinerek, "AK Parti döneminde kadrolu, sözleşmeli, ücretli öğretmenler gibi unvanların yanına 'atanamayan öğretmen' diye bir unvan daha eklenmiştir. Bu unvan, 'AK Parti'nin torpil parkurundan geçemeyen öğretmen' demektir." dedi.
"Saray iktidarı gündem değiştirerek, halkın gerçek gündemi olan tabandaki yoksulluğun, tavandakiler tarafından yapılan yolsuzluğun konuşulmasını istemiyor. Gündemi sürekli suni meselelerle dolduruyorlar. Milletimizin en büyük sorunu hayat pahalılığıdır. Bunun da başında yüksek gıda enflasyonu gelmektedir. Bunların karışmayın dediği her şey bizim sorumluluk alanımızdır. Çünkü bu milletin hak ettiği refahı sağlamak bizim boynumuzun borcudur" sözleri ile hayat pahalılığına değinen Dervişoğlu sağlık sistemindeki açıkları da konuştu.
'BEBEKLERİMİZ ÖLDÜRÜLDÜ'
"Sağlık sistemimiz de ne yazık ki rant uğruna yerle bir edilmiştir. Ancak artık konu sadece rantla açıklanamaz haldedir. Bebeklerimiz para için öldürülmüştür. Aç bırakılmış, işkence edilmiştir.
Maalesef evlatlarımız, bebek katilliğiyle ün salmış bu merhametsiz örgütün mensuplarına, bu canilere emanet edilmiştir. Parası olmayanın ölüme terk edildiği, parası olanın da parasıyla rezil olduğu Hatta yeni doğmuş bebeğini kaybedebildiği bir sistemdir."
Siyaset, 20 Kasım 2024 13:11
Yorumlar (0)
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
