Bülent Sarı: Ülkemizin yarını çocuklarımız için erken seçim istiyoruz!
Siyaset, 20 Kasım 2024 10:32CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Sarı, AKP iktidarının yarattığı sosyal çürümeyi hayatın her alanında çok yoğun bir şekilde hissediyoruz. Ülkemizin yarını çocuklarımız için erken seçim istiyoruz dedi.
Sarı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Bugün, Türkiye’de her geçen gün bir çocuğun hayatı kararıyor. Çocuklara yönelik istismarlar, cinayetler, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve şiddet, ülkemizin acı bir gerçeği haline gelmiş durumdadır.
Ancak, AKP iktidarı, çocukları korumak ve güvence altına almak için gereken önlemleri almak bir yana, bu konuda duyarsız kalmaya devam etmektedir. İktidarın duyarsız tavrı ve yetersiz önlemleri ülkemizdeki sapkınları iyice cesaretlendirmektedir.
Eskiden aileler çocuklarını sokakta oyun oynamaları için gönül rahatlığıyla bırakırken bugün geldiğimiz noktada insanlar çocuklarını komşularına, akrabalarına bile bırakamaz hale geldiler. AKP iktidarının yarattığı sosyal çürümeyi hayatın her alanında çok yoğun bir şekilde hissediyoruz.
AKP’nin yarattığı ekonomik buhran çocuklarımızı sokak röportajlarında dahi ekonomi eleştirisi yapmaya itiyor, kantinlerde fiyatların yüksekliğinden, ailelerinin onlara istedikleri ufak şeyleri almakta bile zorlandığını anlatıyorlar. Evlatlarımızın yeterli bir şekilde beslenememesinin, yataklarına aç bir şekilde girmelerinin tek müsebbibinin AKP iktidarı olduğu açık ve nettir.”
ÜLKEMİZİN YARINI ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ERKEN SEÇİM İSTİYORUZ!
“Çocuk yaşta hiçbir güvencesi olmadan çalışmak zorunda bırakılan çok evladımız var. Çocuk işçilerin sayısı her geçen gün artıyor, AKP milletvekilleri 13 yaşında çalışan bir çocuk gördüklerinde ‘Çalış çalış adam olursun’ diyecek durumdalar. Bu yaşlarda eğitim almaları gereken, sokakta yaşıtlarıyla oyun oynamaları gereken çocukların büyük insanlar gibi çalışması bu durumun ne denli vahim olduğunu göstermektedir.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak, çocuklarının sadece güvenli bir şekilde yaşamalarını değil, sağlıklı ve özgür bir şekilde büyümeleri için gereken tüm adımları atacağız. Aile içi şiddetle mücadeleye yönelik etkin politikalar geliştirecek, şiddet mağduru çocukları koruyacak yasal düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Çocuk işçiliğini bitireceğiz.
Türkiye’nin gerçek gelişiminin, çocuklarının güvende olduğu, haklarının tam olarak savunulduğu eğitimde fırsat eşitliğinin sağlandığı bir ortamda olabileceğine inanıyoruz. AKP hükümetinin görmezden geldiği çocuklarımızı, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında asla ve asla yalnız bırakmayacağız, devletin tüm imkanlarını çocuklarımız için seferber edeceğiz. Ülkemizin yarını çocuklarımız için hemen erken seçim istiyoruz.”
Siyaset, 20 Kasım 2024 10:32
Yorumlar (0)
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
