Bülent Sarı: Ülkemizin yarını çocuklarımız için erken seçim istiyoruz!
Siyaset, 20 Kasım 2024 12:29CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Sarı, AKP iktidarının yarattığı sosyal çürümeyi hayatın her alanında çok yoğun bir şekilde hissediyoruz. Ülkemizin yarını çocuklarımız için erken seçim istiyoruz dedi.
Sarı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Bugün, Türkiye’de her geçen gün bir çocuğun hayatı kararıyor. Çocuklara yönelik istismarlar, cinayetler, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve şiddet, ülkemizin acı bir gerçeği haline gelmiş durumdadır.
Ancak, AKP iktidarı, çocukları korumak ve güvence altına almak için gereken önlemleri almak bir yana, bu konuda duyarsız kalmaya devam etmektedir. İktidarın duyarsız tavrı ve yetersiz önlemleri ülkemizdeki sapkınları iyice cesaretlendirmektedir.
Eskiden aileler çocuklarını sokakta oyun oynamaları için gönül rahatlığıyla bırakırken bugün geldiğimiz noktada insanlar çocuklarını komşularına, akrabalarına bile bırakamaz hale geldiler. AKP iktidarının yarattığı sosyal çürümeyi hayatın her alanında çok yoğun bir şekilde hissediyoruz.
AKP’nin yarattığı ekonomik buhran çocuklarımızı sokak röportajlarında dahi ekonomi eleştirisi yapmaya itiyor, kantinlerde fiyatların yüksekliğinden, ailelerinin onlara istedikleri ufak şeyleri almakta bile zorlandığını anlatıyorlar. Evlatlarımızın yeterli bir şekilde beslenememesinin, yataklarına aç bir şekilde girmelerinin tek müsebbibinin AKP iktidarı olduğu açık ve nettir.”
ÜLKEMİZİN YARINI ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ERKEN SEÇİM İSTİYORUZ!
“Çocuk yaşta hiçbir güvencesi olmadan çalışmak zorunda bırakılan çok evladımız var. Çocuk işçilerin sayısı her geçen gün artıyor, AKP milletvekilleri 13 yaşında çalışan bir çocuk gördüklerinde ‘Çalış çalış adam olursun’ diyecek durumdalar. Bu yaşlarda eğitim almaları gereken, sokakta yaşıtlarıyla oyun oynamaları gereken çocukların büyük insanlar gibi çalışması bu durumun ne denli vahim olduğunu göstermektedir.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak, çocuklarının sadece güvenli bir şekilde yaşamalarını değil, sağlıklı ve özgür bir şekilde büyümeleri için gereken tüm adımları atacağız. Aile içi şiddetle mücadeleye yönelik etkin politikalar geliştirecek, şiddet mağduru çocukları koruyacak yasal düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Çocuk işçiliğini bitireceğiz.
Türkiye’nin gerçek gelişiminin, çocuklarının güvende olduğu, haklarının tam olarak savunulduğu eğitimde fırsat eşitliğinin sağlandığı bir ortamda olabileceğine inanıyoruz. AKP hükümetinin görmezden geldiği çocuklarımızı, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında asla ve asla yalnız bırakmayacağız, devletin tüm imkanlarını çocuklarımız için seferber edeceğiz. Ülkemizin yarını çocuklarımız için hemen erken seçim istiyoruz.”
Siyaset, 20 Kasım 2024 12:29
Yorumlar (0)
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
