Bu disiplin sağlama girişimi değil Atatürk’e yapılan saldırıdır
Gündem, 19 Kasım 2024 19:00Kılıçlı Yemin Töreni'ne ilişkin Teğmen Ebru Eroğlu ve Teğmen İzzet Talip Akarsu'dan sonra 3 teğmene tebligat gitmişti. 5’e yükselen teğmen sayısı sonrası alay komutan vekili, bölük komutanı ve tabur komutanına da tebligat gitmişti. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, X hesabı üzerinden ‘bilgisi bana ulaştı’ diyerek verilecek kararı açıkladı.
Mezuniyet töreninde teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye slogan atmaları ve kılıç çatmalarının ardından başlatılan soruşturma devam ediyor. Teğmen Ebru Eroğlu ve Teğmen İzzet Talip Akarsu'dan sonra 3 teğmene tebligat gitmişti. 5’e yükselen teğmen sayısı sonrası alay komutan vekili, bölük komutanı ve tabur komutanına da tebligat gittiği belirtilmişti.
Teğmenlerin akıbetinin ne olacağı ise merak ediliyor. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, X hesabı üzerinden ‘bilgisi bana ulaştı’ diyerek, “Sadece teğmenlerin değil, Kara Harp Okulu Alay Komutan vekili Albay, Tabur komutanı Yarbay ve Bölük Komutanı Binbaşının da TSK’dan ihraç edileceği bilgisi emekli subay arkadaşlarımdan bana ulaştı.” dedi.
NE OLMUŞTU?
30 Ağustos'ta Kara Harp Okulu'ndaki teğmenlerin, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye slogan atmaları ve kılıç çatmalarının ardından soruşturma açılmıştı. 6413 sayılı TSK Disiplin Kanunu 20. madde c bendi uyarınca teğmenler Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Teğmen Ebru Eroğlu ve Teğmen İzzet Talip Akarsu'dan sonra 3 teğmene daha tebligat gitti. Teğmen Serhat Gündar, Batuhan Gazi Kılıç, Teğmen Deniz Demirtaş’tan sonra alay komutanı vekili, tabur komutanı ve bölük komutanlarına da tebligat gittiği açıklandı.
ÖZDAĞ’DAN TEĞMENLER KULİSİ
Siyasi ve birçok ünlü isim teğmenlere soruşturma açılmalarına tepki gösteriyor. Bunlardan biri ise Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ olmuştu. Özdağ bu sefer X hesabı üzerinden teğmenlere ilişkin kulis bilgisini paylaştı. Özdağ, “Sadece teğmenlerin değil, Kara Harp Okulu Alay Komutan vekili Albay, Tabur komutanı Yarbay ve Bölük Komutanı Binbaşının da TSK’dan ihraç edileceği bilgisi emekli subay arkadaşlarımdan bana ulaştı” ifadelerini kullandı.
“ATATÜRK YAŞAYACAK SİZ UNUTULACAKSINIZ”
Özdağ, iddiaya ilişkin, “Bu disiplin sağlama girişimi değil Atatürk’e yapılan saldırıdır. Başaramayacaksınız. Atatürk yaşayacak siz unutulacaksınız” dedi.
Gündem, 19 Kasım 2024 19:00
Yorumlar (0)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
