İmamlara Atatürk'e dua etmeyeceksiniz diye talimat mı verildi?
Gündem, 18 Kasım 2024 02:37Sakarya’nın Akyazı ilçesinde MHP’nin Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için okuttuğu mevlitte cami imamının cemaat tarafından “Atatürk'e dua etmeyeceksin” diye tehdit edildiği iddia edildi. MHP’liler imama tepki gösterdi.
Sakarya’nın Akyazı ilçesinde MHP Akyazı İlçe Teşkilatı vefatının 86. yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için 10 Kasım Pazar günü Akyazı Cevat Ayhan Kubbeli Yeni Camii’nde Mevlid-i Şerif okuttu.
Sakarya merkezli Medyabar’da yer alan habere göre, Atatürk için okunan mevlitte imamın Atatürk’e dua etmemesi dikkat çekti. Mevlidin ardından camiden çıkan imamı arayan vatandaşlar 10 Kasım’da Atatürk için okunan mevlitte neden Atatürk’e dua etmediğini sordu.
"ATATÜRK'E DUA ETMEYECEKSİN"
2023 yılında gerçekleştirilen 10 Kasım Mevlidinde, aynı camide görev yapan ve Atatürk’e dua eden imamın bu sene neden dua etmediği merak konusu oldu. Mevlidin ardından sorulan sorular üzerine cami imamı cemaat tarafından “Atatürk’e dua etmeyeceksin, mevlidini yap duanı et ama Atatürk’ü karıştırma. Arkanda namaz kılmayız, zor durumda kalırsın” şeklinde tehdit edildiğini ifade etti.
Konuyu gündeme getiren Akyazılı Alaattin Onur, olayın müftülüğe taşındığını ifade ederek, “Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı’nın emrinde olan bir imamsın, cemaatten iki kişinin hocası değilsin. Kimin için Kur’an okunacaksa onun ismini de anacaksın” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Onur, başka bir partinin ise 10 Kasım mevlidini “Akyazı’da Atatürk’e dua edecek imam yok” diyerek iptal ettiğini öğrendiğini söyledi.
Gündem, 18 Kasım 2024 02:37
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
