Erdoğan'ı bir kere daha seçtireceğiz
Siyaset, 18 Kasım 2024 00:57Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kimlerin aday olacağı merak ediliyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Anayasa'ya göre bir daha aday olması mümkün olmayan Erdoğan için “İlk genel seçimde bir kere daha seçtireceğiz" dedi.
2028 yılında gerçekleşmesi planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kimlerin aday olacağı merak ediliyor. CHP’de Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu öne gelen isimler arasında oldu. Ancak, Cumhur ittifakında adayın kim olacağı ise netlik kazanmadı. 3 dönem kuralına takılan Erdoğan’ın yeniden aday olması için mecliste 360 milletvekili oyu ile erken seçim kararı alması gerekiyor. Karamürsel ilçe kongresinde konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Anayasa'ya göre bir daha aday olması mümkün olmayan Erdoğan için “İlk genel seçimde bir kere daha seçtireceğiz" dedi.
ERDOĞAN YENİDEN ADAY OLABİLİR Mİ?
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde 2'nci, toplamda ise 3'üncü döneminde olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk genel seçimde yeniden aday olabilir mi? sorusu şimdiden araştırılmaya başlandı. Erdoğan'ın yeniden aday olabilmesi için Cumhurbaşkanı'nın görev süresi bitmeden mecliste 'erken seçim' kararı alması şart. Anayasa'daki ilgili maddede, "İkinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir" ifadelerine yer veriliyor. Bunun gerçekleşmesi içinse 360 milletvekilinin oyu lazım. Çoğunluk sağlanmazsa bir Anayasa değişikliği olması gerekiyor.
BAHÇELİ DE ‘ERDOĞAN’ DEMİŞTİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de partisinin grup toplantısında ittifak olarak, "Eğer terör hayatımızdan sökülüp atılırsa, eğer enflasyon canavarına kesif bir darbe indirilirse, Türkiye siyasi ve ekonomik istikrarın zirvesine çıkarsa, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bir kez daha seçilmesi doğal ve doğru bir tercih değil midir? Devlette devamlılık, siyasette istikrar, Türkiye Yüzyılının inşası için Sayın Recep Tayyip Erdoğan güvencedir, milletin sevdalısıdır, tecrübesiyle ve birikimiyle bize göre tek seçenektir" demişti.
Bahçeli'nin tartışılan, "Erdoğan'ın bir kez daha seçilmesi" çağrısının sonrası bu kez de AKP içinden bir açıklama yapıldı.
KANDEMİR: CUMHURBAŞKANIMIZI BİR KERE DAHA SEÇTİRECEĞİZ
AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Kocaeli'nde Dereköy Kültür Merkezi'nde yapılan AKP Karamürsel 8. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmasında Erdoğan’ın 4. kez adaylığı için şunları söyledi:
"Tayyip Erdoğan ve AKP'yle Türkiye varacağı limanı gözüne kestirdi. Kendi iradesi, milletin çizdiği istikamet üzere yol yürüme iradesini ortaya koymuş, ne yaptığını bilen, nereye varacağını bilen bir siyasal anlayışla yola çıktı. İlk genel seçimde, Cumhurbaşkanımız'ın liderliğinde birinci turda Cumhurbaşkanımızı bir kere daha Allah'ın izniyle seçtireceğiz. Meclis'te de Cumhur İttifakı olarak birliğimizi perçinleyecek, ilk genel seçimde inşallah yine çoğunluğu elde edeceğiz"
Siyaset, 18 Kasım 2024 00:57
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
