Büyükakın, Özel ve İmamoğlu’nu yalancı ilan etti!
Siyaset, 16 Kasım 2024 17:20Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın partisinin Çayırova ilçe kongresinde yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu yalancı ilan etti.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AKP Çayırova İlçe Kongresi’nde şöyle konuştu:
Bir süredir Türkiye’nin gündeminde bir konser meselesi var. Özgür bey bir beyanat verdi. Mansur Yavaş’ı dinledim. İkna oldum dedi. Sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bir sanatçıya 198 milyon lira ödediğini söyledi.
Sanatçının adı var mı? Yok. Nerede yapmış, ne zaman yapmış? Yok. Kendilerine yapılanları kumpas olarak anlatıyorlar ama asıl kumpası kendileri kuruyor. Birbirlerine kumpas kuruyorlar. Sonra timsah gözyaşı döküyorlar.
Daha önce açıkladım ama aynı şeyleri tekrar ettikleri için bir kez daha söylüyorum. EKAP’tan ihale dosyalarına bakmak mümkün. Bahsettikleri dosya 2023/1594350. Herkes buna girip, sistemden bakabilir.
Bu evrakta ne var? Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığının konaklama ve muhtelif yiyecek hizmetleri var. Kim almış? Antikkapı. Belediyemizin şirketi.
Bu 198 milyondan Kılavuz Gençlik Programı kapsamında; 16 bilgi evi, 12 akademi lise, 5 gençlik merkezi ve 98 tesiste faaliyet gösteren spor okullarındaki 139 bin 115 gencimize konaklama ve muhtelif faaliyet hizmeti sunduk”.
Onlar zahmet edip, gerçeği araştıramamışlar. Öyleyse ben buradan açıklıyorum ve herkes bilsin. Arkadaşlarıma söyledim, tam listeyi çıkarttım. Üç daire başkanlığı altında (Kültür, STK ve Gençlik-Spor Daireleri) Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 5 yılda 102 konser düzenledi.
Bu 102 konserin tutarı 58 milyon TL. Yani konser başına 500 bin TL civarında bir meblağ ödenmiş. Şimdi bize çamur atanlara bakalım. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ebru Gündeş konseri için yaklaşık 45 milyon TL, Mor ve Ötesi konserleri için 78 milyon ve Candan Erçetin konserleri için 94 milyon TL ödemiş”.
“Rakamlar ortada. Onların verdiği hesap üzerinden bile baktığınızda Ankara’da bir konser parasına biz 5 yılda 102 konser düzenlemişiz. Şimdi kim yalancı? Bunlar yalanın siyasetini yapıyorlar. Önde Kocaeli 198 milyona sanatçı getirdi dediler.
Cevap verdik. Efendim kampmış deyip geçiştirdiler ama gerçekler işte ortada. Bu olay, bunların siyaseti nasıl yaptıklarının çok açık göstergesidir. Yalanları ortaya çıkınca başka bir yalan söylüyorlar.
Ama her seferinde çuvallayacaklar. Bunlar yalan attığında susmamızı bekliyorlar. Öyle yağma yok bu kez kayaya tosladınız. Şimdi kalkıp başka bir şey söyleyecekler. Unutmasınlar, her defasında cevabını alacaklar.
Bu yalan siyaseti İstanbul’da da var. Geçenlerde yargı mensuplarına ahmak dedi diye eleştirdiğimi Ekrem İmamoğlu, kendisi ilk benim tebrik ettiğimi söylemiş. Kendisine çağrı yapıyorum, sıra ona da gelecek. Nerede, nasıl tebrik ettiğimi açıklasın. Yüzleşmek istiyormuş. Hemen yüzleşelim. Nerede, ne zaman isterse. Bunların yalanlarına yetişmem mümkün değil ama kaçmak yok.
Suçu isnat eden ispat etmekle sorumludur. Yapmadığınız bir konseri açıklamak zorunda kaldık. Tam bir deli saçması. Şimdi Ekrem İmamoğlu’nun ne demek istediğini çözmeye çalışıyoruz. Bizi bunlarla uğraştırıyorlar ama susmayacağız. Sonuna kadar gideceğim. Siz yalan söylediğiniz sürece sizin yalanınızı ortaya çıkaracağız.
Siyaset, 16 Kasım 2024 17:20
Yorumlar (0)
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
