Babacan: Külahıma anlatın onu!
Siyaset, 13 Kasım 2024 05:40DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, son dönemde ülke genelinde yaygınlaşan yasa dışı sanal kumarın bitirilmesi gerektiğini belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundu. Babacan, “Ben buradan Sayın Erdoğan’a ve ülkeyi yönetenlere sesleniyorum. Eğer ortaklığınız, bu işlerden menfaatiniz yoksa bu gece 00:00’da bunların fişini çekin. Yasa dışı kumar bahsini gece yarısı bitirin. Eğer bitirmiyorsanız menfaatiniz vardır. Teknoloji falan hiç anlatmayın, külahıma anlatın onu…” dedi.
“INSTAGRAM VE TWİTTER’IN FİŞİNİ ÇEKEN DEVLET, SANAL KUMARIN DA ÇEKEBİLİR”
Flash Haber TV’de Fatih Ertürk ile “Türkiye Nereye” programında değerlendirmelerde bulunan Babacan, sanal kumarhanelere ilişkin “Instagram, Twitter, Facebook’un fişini çeken devlet bunun da fişini çeker. Yapılabilir bu ve derhal yapsınlar. Yapmıyorlarsa demek ki ortaksınız diyorum ben de. Ortak değilseniz çekin fişini” ifadesini kullandı.
“EĞER MENFAATİNİZ YOKSA, BUNLARLA ORTAK DEĞİLSENİZ DERHAL SON VERİN”
“Bugün bırakın 18 milyon takipçili hesabı, sadece 500 kişinin takip ettiği bir hesaptan Sayın Erdoğan’a bir hakaret tweet’i atılsa polis sabah 5’te kapısında belirmiyor mu? Sabah kapısını kırıp açmazlar mı? Alıp götürmezler mi? 18 milyon takipçili hesap böyle yasa dışı işlerin içinde de neden kimse bir şey yapmıyor? Benim haberim yoktu bilmiyorum, külahımıza anlatsınlar. Eğer menfaatiniz yoksa, bunlarla ortak değilseniz derhal son verin, bitirin. Devlet istediği zaman yapar. İşine geldiğinde haberdar, işine gelmediğinde kulağının üzerine yatıyor… Böyle bir şey kabul edilemez.”
“‘ÜLKE YÖNETİYORUM AMA BUNDAN BENİM ŞAHSİ MENFAATİM NE OLACAK’ DİYE BAKIYOR MESELEYE”
“Şu anda ülkeyi yönetenlerin kahir ekseriyeti, ‘Ülke yönetiyorum ama bundan benim şahsi menfaatim ne olacak’ diye bakıyor meseleye… Devlet bir yerde para mı harcıyor? ‘Bu paradan benim payım ne olacak?’ diye bakıyorlar. Depremde bile… Ben depremin üçüncü ayında Adıyaman’a gittiğimde bu gerçekle karşı karşıya kaldım ve üzüldüm. Mühendisler ve Mimarlar Odası… Genç genç çocuklar bana geldiler, rakamları ortaya koydular, hayret ettim. Depremden daha üç ay sonra hemen aceleyle birilerine verilmiş ihaleler değil, ‘Sen yap’ diye birilerine veriliyor. 2022’nin 6 Şubat’ında deprem oldu, o tarihlerde ilgili bakanlık bir inşaat maliyet raporu çıkarıyor. O tabloda bir dairenin maliyeti 600-700 bin TL. Verilen rakam ne kadar? 1 buçuk milyon, 1 milyon 800 bin lira.”
“BUGÜN CUMHURBAŞKANI OLAYIM, BU İŞLER ÜÇ AYDA BİTER”
“Ben bugün Cumhurbaşkanı olayım, bu işler üç ayda biter. Bütün mevzuatı hazırlamak üç aylık bir iştir. Talimatı verdiğinizde mümkün mü, kimse kıpırdayabilir mi? Çıkar yasayı, cezayı da koy… Sistemi sisteme kontrol ettireceksin. Bir işi yapanlar olacak, bir de denetleyenler olacak. İşi yapanların uymak zorunda olduğu kurallar budur, uymayanın cezası budur, bunu denetleyecek de budur… Yürütmenin kendi içinde denetleme mekanizması olur. Artı, yargının da görevi vardır; yargı da denetim mekanizmasıdır. Hatta en büyük denetim mekanizmalarından biri TBMM’dir. Demokrasilerde meclisler aynı zamanda bir denetim mekanizmasıdır. Ancak hiçbirisi çalışmıyor şu anda.”
“SOSYAL DEVLET, HER AİLENİN RÖNTGENİNİ DEĞİL MR’INI BİLEN DEVLETTİR”
Babacan, İzmir’in Selçuk ilçesinde bir evde çıkan yangın sonucu beş çocuğun yaşamını yitirmesine ilişkin, “Dün akşam geç saatlerde haber düşünce, dedim ki Türkiye Yüzyılı dediğiniz bu muydu? Sosyal devlet anlayışınız bu muydu? Bakın sosyal devlet ne demektir? Her bir aileyle tek tek ilgilenen, durumunun röntgenini değil MR’ını bilen devlet demektir” değerlendirmesinde bulundu.
“SOSYAL DESTEK UZMANLARINI TÜM AİLELERE BÖLDÜĞÜNÜZDE, BU UZMANLARIN FERT FERT GERÇEK DURUMU BİLMESİ MÜMKÜNDÜR”
“14 Eylül 2021’de bunun nasıl çözüleceğini ortaya koyduk. 60 bin aile sosyal devlet uzmanı istihdam edilecek. Ve bu sosyal destek uzmanlarını tüm ailelere böldüğünüzde, bu uzmanların fert fert gerçek durumu bilmesi mümkündür. Diyeceksiniz ki devlet parayı nereden bulacak? Son beş yılda kamuya 1 milyon 600 bin kişi alınmış. Partili sistemde yılda 300 binin üzerinde işe alım olmuş. Neye göre? Partili mi değil mi diye, mülakatlarda eleye eleye almışlar. Biz demişiz ki 60 bin kişiyi alın, böldüğünüzde her birine 400-500 aile düşüyor. Her iki ayda bir hane hane kapı çalıp bu arkadaşlar ailelerle konuşacaklar.”
“BAHÇELİ’NİN SÖZLERİNİN HEPSİNE KATILMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL AMA PARÇA PARÇA BAKTIĞIMIZDA ÇÖZÜME DÖNÜK, AKILCI CÜMLELER VAR”
“Sayın Bahçeli’nin çok ileri ifadeleri var. Bunlar toplumun sinir uçlarıyla da oynayan ifadeler. Olacak bir işi olmayacak hale getirebilecek ifadeler… Bu ifadeler Sayın Bahçeli’nin ifadeleri değil. Hem ilk hem ikinci grup konuşmasını dinlediğin zaman ayrı metni okuduğun zaman ayrı. Metne baktığımda dedim ki, ‘Bu ne Sayın Bahçeli’nin ekibinin, ne de hamaset üreten metin yazarları var ya, ne de onların kalemi… Bu başka bir kalem…’ Başka bir kalemin yazdığı metni Sayın Bahçeli okuyor; bundan kesinlikle eminim. Kendi kalemi de değil, kendi ekibi de değil. Peki bunu kaleme alanlar, çözüm konusunda kafa yormuşlar mı? Bence yormuşlar, o konuda önemli ipuçları da görüyoruz. PKK terörünü gerçekten sona erdirmek istiyorsak Sayın Bahçeli’nin sözlerinin hepsine katılmamız söz konusu değil, ama parça parça baktığımızda çözüme dönük, akılcı cümleler var.”
“TERÖR ÖRGÜTÜ VARLIĞININ KÖK SEBEPLERİNE İNMENİZ LAZIM”
“Silahlı bir örgütle mücadelede sadece silahları kullanırsanız tek tek teröristleri etkisiz hale getirebilirsiniz ama terör örgütünün varlığını yok edemezsiniz. Terör örgütü varlığının kök sebeplerine inmeniz lazım. İdeolojik olarak nereden besleniyor bu örgüt? Toplum kitlesi olarak nereden besleniyor? Ona bakmak zorundasınız. Kök sebeplerini ortadan kaldıracak adımlar atmanız gerekmektedir. PKK gibi tüm coğrafyada, farklı farklı ülkelerde varlık gösteren; İran, Irak, Suriye’de olan bir örgütü eğer gerçekten ortadan kaldıracaksanız, bu ancak komşu ülkelerle diyalog ve iş birliğinden geçer. Ayrıca bölgede etkili olan ABD ve Rusya ile görüşmelerden geçer. Suriye rejimiyle, İran ile, Irak’ta hem Bağdat hem Erbil ile görüşüp anlaşmadan bu bitmez. Bitirdik zannederseniz yine bitmez.”
“İKTİDAR VE MUHALEFET BLOKU ARASINDA SIKIŞMIŞ BİR SİYASETİ BU ÜLKE HAK ETMİYOR”
Babacan, DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’nin TBMM’de çatı parti kuracağına yönelik medyada yer alan bir haberi de değerlendirdi. Babacan, “Genel çerçeveye baktığımızda bizim farklı siyasi partilerde, farklı şekillerde iş birliği yapmaya açık çalışma şeklimiz var. Ama bunun henüz nihai kararını verip noktalamış değiliz. Tabii ki Saadet, Gelecek ve diğer partilerle temaslarımız eskiden beri yakındır. Hepsi sevdiğimiz arkadaşlardır. Birlik ve beraberlikten bahsediyorsak geniş çerçevede kalmamız gerekmektedir. İktidar ve muhalefet bloku arasında sıkışmış bir siyaseti bu ülke hak etmiyor” diye konuştu.
Siyaset, 13 Kasım 2024 05:40
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
