Tahir Büyükakın depreme dayanıklı binalar için çalışmalara başlamalı
Siyaset, 12 Kasım 2024 01:07CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı 12 Kasım 1999 Düzce Depremi ve Afete Hazırlık Günü dolayısıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Sarı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Bugün 12 Kasım Afete Hazırlık Günü. Bundan 25 yıl önce 17 Ağustos 1999 İzmit ve 12 Kasım 1999 Düzce depremlerini yaşayan memleketimiz yirmi binin üzerinde can kaybı yaşadı. Her birimiz acısını hala yüreğimizde hissetmekteyiz.
Bu depremlerden sonra yaşanan 2011’de Van’da, 2019’da İstanbul’da, 2020’de Manisa, Elazığ, Van ve İzmir’de meydana gelen depremler ülkemizin deprem bölgesi olduğu gerçeğini bizlere hiç unutturmadı.
Tüm bunlara rağmen AKP hükümeti ‘’Rant Odaklı Kentleşme ve İmar Çalışmalarını’’ sürdürmeyi hiç bırakmadı. Her seçim dönemi seçim propagandası olan ancak seçimden sonra unutulan depreme dayanıklı binalar ne yazık ki hala yok.”
RANT ODAKLI PROJELER DEVAM EDİYOR…
“6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremde açıklanan resmi verilere göre 50 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti ve 100 binin üzerinde vatandaşımız yaralandı, milyonlarca vatandaşımız bu depremden etkilendi, her birimiz haftalar süren travmalar yaşadık, uyuyamadık, yemek yiyemedik. Kalbimiz, aklımız, fikrimiz hep deprem bölgesindeydi. Tüm bunları yaşarken AKP hükümetinin bizlere ayrıca yaşattığı utançlara tanık olduk, ülkemizin en köklü ve güvenilir olması beklenen kurumlarında Kızılay’ın depremzedelere çadır sattığını mı görmedik, AKP Belediyelerinin ülkenin dört bir yanından giden yardımlara el koyup satışını yapmadığını mı?
6 Şubat Deprem’inden sonra ülkemiz vatandaşlarının deprem korkusunun iyice arttığını bilen ve yıkımların etkisini gören AKP hükümeti ‘’Rant Odaklı’’ politikasını hala sürdürmektedir.
Bilim İnsanları’nın uyarılarını hala görmezden gelen AKP Hükümeti, Cumhuriyet Halk Partisi Belediyelerimiz’inde deprem konusunda işbirliği için defalarca birlikte hareket etme çağrılarına kulak asmamaktadır. “
DEPREMİ SİYASET ÜSTÜ GÖRÜYORUZ!
“Kocaeli'yi yıllardır yöneten AKP'li belediye başkanları tüm çağrılara rağmen bu konuda gereken hassasiyeti göstermemektedir. Tüm siyasi tartışmalar bir yana evlatlarımızın, canlarımızın söz konusu olduğu deprem konusunda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın depreme dayanıklı binalar için çalışmalara başlaması gerekmektedir. Biz muhalefet olarak depremi siyaset üstü gördüğümüzü yeniden dile getiriyoruz. Artık depremde yardım toplarken değil önlem alırken tüm ülkenin birleşmesi gerektiğini iktidar partisinin anlaması gerekmektedir.
Ancak tüm bu çağrılarımız karşılık bulmazsa tüm vatandaşlarımızın emin olmasını istiyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında tüm paydaşlarımızla birlikte depreme dayanıklı kentler inşa edeceğiz, depremi ülkemiz için bir problem olma durumundan çıkartacağız.”
Siyaset, 12 Kasım 2024 01:07
Yorumlar (0)
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
