Cihan Sevinç’in Dilovası Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden alınmasına tepki
Gündem, 11 Kasım 2024 15:51Dilovası Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Sevinç’in, Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu’nun görevden alınmasıyla ilgili, Dilovası Girşimci İş Adamları Dernek Başkanı Sercan Yavuz ve yönetim kurulu toplanarak, kurucu Dernek Başkanlarına yapılan bu tasarrufla ilgili basın açıklaması yaptı.
Açıklamada şöyle denildi;
Dilovası Girişimci İş İnsanları Derneği yönetimi olarak, Kurucu Dernek Başkanları Cihan Sevinç’in Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden, Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu’nun imzasıyla el çektirilmesiyle ilgili Dernek Başkanı İş İnsanı Sercan Yavuz’un başkanlığında özel gündemle toplandı. Dilovası Girişimci İş İnsanları Derneği yönetimi yaptığı toplantıda yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Sercan Yavuz imzalı açıklamada şöyle denildi.
2024 yerel seçimleri öncesinde Cumhur İttifakının il ve ilçe yöneticileri Dernek Merkezimizi ziyaret ederek, Kurucu Dernek Başkanız Sayın Cihan Sevinç’in Cumhur İttifakından Belediye Meclis Üyesi Adaylığıyla birlikte Belediye Başkan Yardımcılığı teklifinde bulunulmuş ve bizlerden de destek istenmiştir.
Dernek yönetimi ve üyelerimiz, farklı siyasi düşüncelerini bir kenara bırakarak, her yönüyle dürüstlüğüne, çalışkanlığına ve beyefendiliğine kefil olduğumuz Kurucu İlçe Başkanımız Cihan Sevinç’in Dilovası özelinde ilçe halkına hizmet etmesi için bir fırsat olduğu bilinciyle olumlu bakarak Kurucu Başkanımız Cihan Sevinç etrafında kenetlendik.
Dernek yönetimimiz Kurucu Dernek Başkanımız Cihan Sevinç’in Meclis Üyeliğindeki adaylık sürecinde birleştirici ve yapıcı kişiliği, yerel iş dünyasında olduğu gibi ilçedeki STK’lar ve mensup olduğu Milliyetçi Hareket Partisi tabanı ve Cumhur İttifakı bileşenleri ve partili partisiz herkes tarafından memnuniyet oluşturmuştur.
Akabinde Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın garantörlüğünde, Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu’nun kefaleti ve onayıyla Cihan Sevinç Beyin Belediye Başkan Yardımcılığı takdirle karşılanmıştır.
29 Mart öncesinde İlçemiz genelinde Cumhur İttifakından AK Parti çatısı altında seçime girecek belediye meclisi adayı belirlemede çeşitli değerlendirme parametreleri göz önünde bulundurularak değerlendirme yapılmış, iş insanlarının temsilcileri olarak da bizlerin kanaat ve destekleri sorulmuş bizlerin de çok kuvvetli referanslarıyla meclis üyesi adayı belirlemede önemli bir parametre olduğunun bilincindeyiz.
İlçemizde halka hizmet noktası olarak bilinen Dilovası Belediyesine, Cumhur İttifakından Meclis Üyesi seçilen Cihan Seviç’in Belediye Başkan Yardımcılığı görevine Belediye Başkanı Sayın Ramazan Ömeroğlu beyin imzasıyla isabetli bir şekilde tevdi edilmesiyle olumlu referans ve destek veren toplumun tüm katmanlarında olduğu gibi bizleri de mutlu etmiştir.
29 Mart Mahalli İdareler seçimlerin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen, Cihan Sevinç’in kişiliğindeki duruluk ve saydamlık, siyasi geçmişindeki uyumlu olması herkes ve her kesimce takdire şayan iken 3 Nisan 2024 tarihinde başlayan Belediye Başkan Yardımcılığı görevini de en iyi şekilde yaptığı bilinmesine rağmen Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu tarafından görevden alındığını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.
Seçim dönemi öncesinde siyaset makamı, meclis üyelerinin belirlenmesi çeşitli parametrelerdeki değerlendirmelerle belirleyici olmuş, bu görevi ziyadesiyle hak eden kurucu başkanımız Cihan Sevinç’in belediye meclis üyesi ve akabinde Belediye Başkan Yardımcılığı göreviyle bulunacağı taahhüdünde bulunmuşlar ve lehine konsensüs sağlanmıştır.
Cumhur İttifakının üst düzey il ve ilçe yöneticileri ile başta Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu’unun beyanları bizler için çok önemli ve güven olarak da çok kıymetlidir.
Yukarıda belirtilen husus ve değerlendirme parametreleriyle halkın onayına sunularak yine halkın teveccühü ile seçimle iş başına gelen Belediye Meclisi Üyelerinin Belediye Başkan ve Yardımcıları üzerinde siyaset kurumlarının gölge olma, baskın çıkma gibi dayatma ve tutumları derin üzüntü ve endişe oluşturmuştur.
DİLGİAD ailesi olarak, yapıcı, uzlaşıcı hakkaniyetli güvenilir ve işinin ehli olduğundan asla şüphe duymadığımız, yerel seçimler sürecinde maddi ve manevi desteklerimizi esirgemediğimiz ve her şeyine kefil olduğumuz Kurucu Dernek Başkanımız Cihan Sevinç’in dün olduğu gibi bu günde arkasında olduğumuzu belirtiyoruz
Başkan Yardımcılıkları, parti teşkilatlarının belediyelerdeki siyasi birer uzantıları olarak görülmemeleri, aksine toplumdaki tüm katmanları kucaklayan, onların hizmet almalarına birer köprü görevi üstenecek konumlar olduğu bilinmektedir.
Derneğimizin Kurucu Başkanı Cihan Sevinç’in meclis üyeliğiyle birlikte başkan yardımcılığı görevi taahhüdüyle, cumhur ittifakı seçmenine gidildiği gibi DİLGİAD ailesi olarak da bizlerde inisiyatif alarak bizlere inanan ve güvenen insanların desteğini aldık.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Büyükakın ve Belediye Başkanımız Sayın Ramazan Ömeroğlu’nun, yukarıda belirttiğimiz hassasiyetler doğrultusunda konunun yeniden değerlendirilerek Kurucu Başkanımız Cihan Sevinç beyin söz verildiği gibi Başkan Yardımcılığı görevine devamı yönünde irade göstermelerini beklemekteyiz
Kamuoyuna Saygı ile duyurulur
Gündem, 11 Kasım 2024 15:51
Yorumlar (0)
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
