Muharrem İnce AKP'nin 3 gizli amacını açıkladı
Siyaset, 05 Kasım 2024 06:18Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e açıklamalarda bulunan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eski yuvası CHP’yi iktidar konusunda uyardı. İnce, AKP’nin 3 gizli amacını da açıkladı.
İçişleri Bakanlığı, dün yayınladığı kararla Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük ve Halfeti Belediye Başkanı Mehmet Karayılan’ın görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.
Ahmet Türk'ün yerine Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük'ün yerine Batman Valisi Ekrem Canalp, Halfeti Belediye Başkanı Mehmet Karayılan'ın yerine ise Halfeti Kaymakamı Hakan Başoğlu atandı.
CHP’Lİ İSİMLERDEN ART ARDA TEPKİLER
Karara DEM Parti yöneticilerinin yanı sıra, CHP’li siyasetçilerde tepki göstermiş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptığı açıklamada, “Başkanın kim olacağına Erdoğan değil halk karar verir” demişti.
Öte yandan tepkiler Özel’le de sınırlı kalmamış CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İktidar kontrolü kaybetti, tutarsız ve ciddiyetsiz savrulmalar yaşıyor” açıklamasında bulunmuş ve kayyum atamalarıyla ilgili TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve siyasi parti liderlerinden randevu talep etmişti.
İNCE'DEN CHP'YE MESAJ
Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise, CHP’nin DEM Parti belediyelerine kayyum atanmasına verdiği tepkiler için dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
İnce’nin gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Öztürk, İnce’nin kullandığı ifadeleri "CHP'nin DEM Parti ile yakınlaşması CHP'ye batıda hep kaybettirmiştir. Ben öyle okuyorum. Kayyum ataması demokratik bir yöntem değil. Bunun savunulacak bir tarafı yok. Ama oyuna da gelmemeli” şeklinde aktardı.
"İKTİDARIN 3 AMACI VAR"
Son zamanlarda yapılan gelişmelere bakıldığında iktidarın üç amacı olduğunu iddia eden İnce, Öztürk’e
“1- Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel kariyeri, yeniden aday olabilmesi ve seçilmesi. Bu diğer taleplerin bence en masumudur.
2-Kuzey Suriye'de bir Kürt devleti kurulacak hamiliğini bize verecekler. Bu büyük bir kandırmaca olur. Çünkü 10 yıl sonra silahlanır, başkaldırır.
3- Biz, Rusya ile anlaşıp Kuzey Suriye'ye gireceğiz. En tehlikelisi ise bu. Ama bu üçünden hangisidir bilemiyorum. Devletin bilgilerine sahip değilim" açıklamalarını yaptı.
Siyaset, 05 Kasım 2024 06:18
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
