Başörtüsüne karşı çıktı ve sokak ortasında soyundu!
Gündem, 03 Kasım 2024 04:47İran'da bir üniversite öğrencisi kadın, iddiaya göre hükümete bağlı milisler tarafından darp edildikten sonra kıyafetlerini çıkarttı. Kadın, iç çamaşırlarıyla hükümeti protesto etti.
İranlı bir üniversite öğrencisi Cumartesi günü, kıyafetlerini çıkardı ve iç çamaşırlarıyla slogan atarak hükümeti protesto etti. İran polisi, üniversiteli kadını tutukladı.
Tek başına sadece iç çamaşırlarıyla Tahran Azat Üniversitesi'nin önünde volta atan kadın, İran halkın şaşkın bakışları eşliğinde İran'da kadınlar için oldukça sıkı tutulan kıyafet yasaklarına karşı slogan attı.
SALDIRIYA UĞRADI, DARP EDİLDİ
İran sosyal medyasında paylaşılanlara göre Azat Üniversitesi'nde öğrenci olan kadın, gönüllerden oluşan İran hükümetine bağlı Besic teşkilatının üyeleri tarafından tacize uğradı ve darp edildi. Kıyafetleri ve baş örtüsü yırtılan kadın, saldırının ardından tahrip olan kıyafetlerini çıkartarak olayı protesto etti.
Kimliği açıklanmayan kadının protestosu, İran'daki birçok sosyal medya hesabında viral oldu. Kadının protesto sonrası tutuklandığı görüntüler, birçok kişi tarafından defalarca paylaşıldı. İran sosyal medya hesabı Amir Kabir'e göre kadın, tutuklanırken darp edildi.
İran hükümetine yakın Fars haber ajansı, kadının tutuklandığını doğruladı fakat darp edildiğini reddetti. Ajansın 'görgü tanıklarına' dayandırdığı bilgiye göre kadını tutuklayan güvenlik güçleri, öğrenci kadınla "oldukça kibar bir şekilde" konuştu.
2022'DEN BERİ EN ÇARPICI PROTESTO
Kadınlara uygulanan sıkı kıyafet yasaklarını ihlal ettiği iddiasıyla tutuklanan Mahsa Amini'nin gözaltında ölmesinin ardından 2022 yılında zorunlu kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması talebiyle kadınların öncülüğünde benzeri görülmemiş protestolar patlak verdi.
Kadınların başörtülerini çıkararak ve hatta zaman zaman yakarak hükümeti eleştirdiği protestolar, 551 protestocunun ölümüne ve binlerce kişinin tutuklanmasından sonra yatıştı.
Bu olay, o zamandan beri sosyal medyaya yansıyan en çarpıcı protesto oldu.
Gündem, 03 Kasım 2024 04:47
Yorumlar (0)
ÇAYKUR fiyatları güncelledi
Sepetçi TOKİ konutları arasındaki ulaşım sorununa çözüm!
AKP'nin 25'inci yıl kutlamasında bu mu olacak?
Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
