Yaralı kartal tedavi edildi ve yeniden doğaya salındı
Gündem, 02 Kasım 2024 19:25Gebze Ballıkayalar’da bulunan yaralı Kaya Kartalı, Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine getirilerek tedavi altına alındı. Tedavi sürecinin başarıyla tamamlanmasının ardından kartal, yeniden doğal yaşamına salındı.
Gebze Ballıkayalar Tabiat Parkı'nda kuş gözlemcileri tarafından bulunan yaralı kaya kartalı, Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilerek tedavi altına alındı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen kurtarma operasyonuyla güvenli bir şekilde Ormanya’ya getirilen kartalın ilk muayenesinde, kafa travması geçirdiği tespit edildi. Travma geçirdiği anlaşılan Kaya Kartal’ının yapılan ilk kontrolünde boyun omurunda zedelenme ve dehidrasyona bağlı güçsüz düşme olduğu tespit edildi. Uzman veteriner hekimler tarafından hızla tedavi altına alınan kartalın durumu titizlikle takip edildi. Tedavi sürecinde gösterilen özen ve merkezde sağlanan rehabilitasyon imkanları sayesinde sağlığına kavuşan Kaya Kartalı, yeniden özgürlüğüne kavuşarak doğal yaşam alanına geri salındı.
REHABİLİTASYON SÜRECİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADI
10 gün boyunca tedavi gören Kaya Kartalı’nın tedavi sürecinde sadece fiziksel yaralar değil, aynı zamanda kartalın uçma yeteneği de yeniden kazandırıldı. Özel beslenme rasyonu ve Kuş Uçuş Alanı’nda yapılan uçuş antrenmanlarıyla kendini toparladığı görülen Kaya Kartal’ı Kuzuyayla bölgesinde doğaya salındı.
.gif)
ORMANYA'DA YABAN HAYATINA DESTEK
Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, sadece Kaya Kartalı değil, birçok yaralı ve yardıma maruz kalan yaban hayvanına ev sahipliği yaparak tedavi süreçlerini sürdürüyor. Her yıl yaklaşık 4 bin yaban hayvanı, uzman veteriner ve biyologların kontrolünde tedavi ediliyorr. Merkezde 24 saatlik sağlık ve bakım hizmetleri sayesinde hayvanlar hızlı bir şekilde toparlanarak doğal yaşam akışına dönebiliyor. Ormanya, rehabilitasyon süreçleri ve yaban hayatının korunması konusunda farkındalık oluşturmak için ziyaretçilere bilgilendirme etkinlikleri düzenliyor. Özellikle Orman Okulu kapsamında çocuklar ve gençler, bu etkinlikler sayesinde yaban hayatına karşı bilinç kazanarak çevre koruma bilincini güçlendiriyor.
DOĞA KORUMA VE ARAŞTIRMA ÇALIŞMALARI
Ormanya Doğa Koruma ve Araştırma çalışmaları kapsamında; Kuş Halkalama İstasyonunda 3000 aşkın kuş halkalandı. Halkalama çalışmalarında Kaya Kartalı gibi yabani hayvanların göç yolları, beslenme alanları ve hareketler daha kolay izleniyor, istekleri güvenli bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri sağlanıyor. Halkalama işlemi sayesinde doğaya salınan her hayvan, bilimsel araştırma ve yaban hayatı koruma çalışmaları için önemli bir kaynak sağlıyor.
Gündem, 02 Kasım 2024 19:25
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
