Adalet onlara güzel!
Gündem, 01 Kasım 2024 06:10Bir gencin ölümüne sebep olan Kızılay Başkanı’nın kızı Zehra Kınık artık karakola gidip imza bile atmayacağı ortaya çıktı. Barlasçeki’nin annesi Hasret Doğan, detayları açıkladı.
Birgün’ün haberine göre; bir gencin ölümüne ve iki kişinin yaralanmasına sebep olan ve tutuksuz yargılanan Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık Demir'in adli kontrol kararının kaldırıldığı belirtildi.
“ADLİ KONTROL KARARI KALDIRILDI”
Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık Demir'in, 17 yaşındaki Batın Barlasçeki'nin hayatın kaybetmesine ve 2 kişiyi yaraladığı kazanın ilk duruşması 30 Ekim’de görülmüştü. İstanbul Anadolu Adliyesi 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava basına kapalı şekilde gerçekleştirildi.
Barlasçeki’nin annesi Hasret Doğan, detayları Birgün’e aktardı. İsmail Sarı’ya konuşan Doğan, Fatma Zehra Kınık Demir'in adli kontrol kararının da kaldırıldığını söyledi.
“OLAY TAM TERSİ YAŞANSAYDI, BENİM OĞLUM ŞUAN İÇERDEYDİ!”
“Benim çocuğum öldü ve sorumlusu serbest” diyen Doğan, “Çocuğum 4 aydır toprağın altında, Zehra Kınık 4 aydır tutuksuz yargılanıyor ve ilk mahkeme sonucunda adli kontrolü kaldırıldı, yani imza da atmayacak artık. Benim çocuğum öldü ya! Hangi hakla, hangi vicdanla böyle bir karar verilebilir, nasıl hiçbir şey olmamış gibi serbest kalabilir aklım almıyor. Olay tam tersi yaşansaydı, benim oğlum şuan içerdeydi!” dedi.
“SENİN VİCDANIN BİLE BU SUÇU KABUL ETMEMİŞ”
Zehra Kınık’ın bilirkişi raporunda yüzde 100 kusurlu olduğunu aktaran anne Doğan, “Kamera görüntüleri var, deliller var ve sen bunca şeye rağmen suçunu kabul etmiyorsun! Hatalıyım demiyorsun! Üstüne bir de pişmanım, üzgünüm diyorsun. Senin vicdanın bile bu suçu kabul etmemiş. Mahkeme salonunda da gayet rahat oturdun. Eminsin çünkü bir şey olmayacağına!” şeklinde konuştu.
NE OLMUŞTU
İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı Kavacık Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde 9 Temmuz’da gerçekleşen kazada, Fatma Zehra Kınık, Baki Sokak’tan Fatih Sultan Mehmet Caddesi’ne çıkarken motosiklete çarptı.
Motosikletteki sürücü Yavuz Selim Öztürk ve arkasındaki Batın Barlasçeki motosikletten düşerken sürücüsüz motosiklet de yayalara çarparak yaralanmalarına neden olmuştu.
Motosikletten düşen sürücü Öztürk yaralı kurtulurken, başını kaldırımdaki beton dubaya çarpan Barlasçeki ise hayatını kaybetmişti.
Gözaltına alınan otomobil sürücüsü Fatma Zehra Kınık ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Kısa süre önce de Fatma Zehra Kınık hakkında 1 kişinin ölümüne, 4 kişinin yaralanmasına sebep olduğu olayla ilgili dava 30 Ekim’de görüldü.
İddianamede, Fatma Zehra Kınık'ın "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
BU İLK DEĞİL!
Somali Cumhurbaşkanının oğlu Hassan Shekh Mohamud, otoyolda motokurye olan Yunus Emre Göçer'e arkadan çarparak ölümüne sebep olmuştu. Ancak bu cinayet sonrası Hassan Shekh'in serbest bırakılması gündem olmuştu. Pek çok kişi ‘Adalet nerede’ şeklinde tepki göstermişti.
Gündem, 01 Kasım 2024 06:10
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
