Ali Erbaş'ın Atatürk alerjisi
Gündem, 29 Ekim 2024 05:53Ali Erbaş’ın Anıtkabir’e gitmeme geleneği sürüyor: 100 yurtdışı gezisi, 11 km mesafe aşılamadı. Göreve geldiği 2017 yılından beri Anıtkabir’e hiç gitmeyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yine Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılmadı. 100’den fazla yurtdışı gezisi yapan Erbaş, Anıtkabir’e ise hiç uğramadı. Bu 10 Kasım'da da Anıtkabir'e gitmeyerek, üst üste 27.kez Anıtkabir'deki törenlere katılmamış oldu. Gününü, Anıtkabir’e 10 dk uzaklıktaki başkanlıkta geçirdi."
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Eylül 2017'de başladığı görev süresince başkanlık binasına 11 kilometre mesafedeki Anıtkabir’i hiç ziyaret etmezken, bu süre zarfında 100'den fazla yurtdışı seyahatine katıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndaki Anıtkabir törenine de katılmayan Erbaş, bugüne dek 42 farklı ülkeye giderek ayak basmadık kıta bırakmadı. Erbaş’ın yedi kıtaya yayılan seyahatleri, başkanlığın lüks harcamaları ve beş yıldızlı otel toplantıları nedeniyle eleştiri konusu oldu.
Erbaş’ın başkanlığı süresince Avrupa başta olmak üzere birçok ülkeye seyahat ettiği biliniyor. Bu geziler, “uluslararası toplantılar, genel kurullar ve cami açılışları” çerçevesinde onay alınarak gerçekleştirilirken, seyahatlere eşlik eden kalabalık heyetler dikkat çekti. Covid-19 salgını haricinde yurt dışı programlarını aksatmayan Erbaş’ın, en sık ziyaret ettiği ülkeler arasında Suudi Arabistan ve çeşitli Avrupa ülkeleri bulunuyor.
Devlet uçağı ile gerçekleştirdiği bazı seyahatler ve binlerce dolarlık harcırahların da gündeme geldiği Diyanet İşleri Başkanı’nın, Afrika kıtasına ise yalnızca iki seyahat yaptığı ifade ediliyor. Erbaş’ın lüks gezilerine korumalar, üst düzey yetkililer, özel kalem ekibi, fotoğrafçı ve basın mensuplarının da eşlik ettiği biliniyor.
Eylül 2017’den bu yana Anıtkabir'e hiç gitmeyen Erbaş’ın, Cumhuriyet Bayramı gibi önemli günlerde dahi resmi törenlerde yer almaması kamuoyunda tepki topluyor.
Ali Erbaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında saat 11.00’de Anıtkabir’de düzenlenen resmi törende bulunmadı.
Gündem, 29 Ekim 2024 05:53
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
