Lokomotif Köyü ile çevre dostu nesiller yetiştiriliyor!
Gündem, 26 Ekim 2024 04:32Büyükşehir’in Lokomotif Çocuk Köyündeki geleceğin minik şefleri ve çevrecileri, yiyeceklerden çıkan organik atıkları geri dönüşüme kazandırıyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “Mutlu Çocuk Mutlu Şehir” sloganıyla öne çıkardığı Lokomotif Çocuk Köyü projesi 3-6 yaş çocukların özgürce kendini keşfetmelerini sağlıyor. Lokomotif Çocuk Köyü’ndeki minik şefler ve çevreciler Lokomotif Çocuk Köyünün vagonları arasında işbirliği yaparak çevre dostu çalışmalar gerçekleştiriyor.
ÇEVREYE DUYARLI PROJE
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğünce yürütülen Lokomotif Çocuk Köyünde minik çevreciler ve minik şefler, çevreye duyarlı bir projeyi daha hayata geçirdi. Minik Şefler vagonunda hazırlanan yiyeceklerden çıkan organik atıklar, Minik Çevreciler vagonuna teslim edilerek çevre dostu bir dönüşümün parçası oldu. Minik Çevreciler, bu atıkları kompost makinesiyle işleyip, toprağa yararlı gübre haline getirecek.
.gif)
GERİ DÖNÜŞÜM VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
‘’Lokomotif Çocuk Köyü’’ projesiyle çocuklar doğanın döngüsünü öğrenirken bir yandan da geri dönüşümün ve sürdürülebilirliğin önemini keşfediyor. Çevreye katkıda bulunarak geleceğe yeşil bir iz bırakmanın mutluluğunu yaşayan minik çevreciler bu proje ile eğlencenin yanı sıra, doğa sevgisi, çevre bilinci ve kaynakların doğru kullanılması konularında da bilinçlendiriliyor.
LOKOMOTİF ÇOCUK KÖYÜ
İzmit Doğu Kışla Parkı içerisinde yer alan Lokomotif Çocuk Köyünde bulunan “Minik Tasarımcılar Vagonu, Minik Şefler Vagonu, Minik Çevreciler Vagonu, Minik Okurlar Vagonu, Minik Ressamlar Vagonu, Minik Mucitler Vagonu, Minik Mimarlar Vagonu, Minik Müzisyenler Vagonu” olarak eğitimler veriyor. Her bir vagonda 10’ar kişilik gruplar halinde 3-6 yaş arası çocuklara göre haftada 1 gün olacak şekilde 4 haftalık eğitimler gerçekleştiriliyor. Öğrenciler bir sonraki ay da seçtikleri farklı vagonda eğitim almaya devam ediyor. Lokomotif Çocuk Köyü ile ilgili bilgi almak isteyenler 0262 318 27 26 numaralı telefonu arayabilir.
Gündem, 26 Ekim 2024 04:32
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
