İki yıl önce uyardım, ama önlem alınmadı
Gündem, 21 Ekim 2024 22:18Dem Parti Kocaeli Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2022 yılında Sağlık Bakanlığı’na yönelttiği soru önergesi ile İstanbul Medilife Bağcılar Hastanesi’nde yaşanan bir bebek mağduriyetini gündeme getirmişti. O dönemde Sağlık Bakanlığı’ndan herhangi bir yanıt alamayan Gergerlioğlu, olayın üzerinden geçen iki yılın ardından hastanenin ruhsatının iptal edilmesi üzerine sert eleştirilerde bulundu.
Ömer Faruk Gergerlioğlu, 28 Aralık 2022 tarihinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bir yazılı soru önergesi sunmuş, yeni doğmuş bir bebeğin ve ailesinin hastane ihmalleri ve tıbbi hatalar nedeniyle mağduriyet yaşadığını dile getirmişti. Önerge metninde, doğum sırasında yaşanan süreçlerden ve Medilife Hastanesi’nin EMG ve MR çekimlerindeki hatalarını reddetmesi gibi ciddi ihmallerden bahsedilmişti.
“O ZAMAN CEVAP VERMEYEN SAĞLIK BAKANLIĞI ŞİMDİ RUHSAT İPTAL EDİYOR”
Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın iki yıl boyunca sessiz kalmasına ve olayın ancak ruhsat iptali kararıyla gündeme gelmesine tepki gösterdi:
“Bebeğin hakkını sormuştuk, o dönemde cevap vermeyen Sağlık Bakanlığı şimdi kalkmış ruhsat iptal ettiğini söylüyor. Kaçıncı skandal sonrası aklınız başınıza gelecek?”
Gergerlioğlu, bu olayın üstü örtülmek yerine derhal araştırılması gerektiğini vurgularken, o dönemde İstanbul İl Sağlık Müdürü olan ve şu anda Sağlık Bakanı görevinde bulunan Dr. Kemal Memişoğlu’nun istifa etmesi gerektiğini ifade etti.
YENİ DOĞAN BEBEĞE YAPILAN İHMALLER VE SORU İŞARETLERİ
Aile, bebeklerinin kolunda görülen sorun nedeniyle EMG ve MR tetkikleri yaptırmak için Medilife Bağcılar Hastanesi'ne başvurmuş ve burada iki kez tetkik yapılmıştır. Ancak Baltalimanı Kemik Hastanesi doktorları, Medilife’ta çekilen EMG ve MR sonuçlarının yetersiz ve geçersiz olduğunu, konuyla ilgisiz bulduklarını belirtmiştir. Aile, bunun üzerine başka bir sağlık kuruluşunda yeniden EMG ve MR tetkikleri yaptırmak zorunda kalmıştır.
Ailenin araştırmaları sonucunda, Medilife Bağcılar Hastanesi’nde 1 yaş altı bebeklere bu tetkiklerin yapılmasının yasak olduğunu öğrenmişlerdir. Ancak yasak olmasına rağmen hastane bu işlemleri yaparak bebeğe acı çektirmiş, tedavi sürecini geciktirmiş ve çocuğun kolunu kaybetme riski doğurmuştur. Aile, bu durumu tıbbi ihmal ve uygulama hatası olarak değerlendirmektedir.
GERGERLİOĞLU ÖNERGESİNDE ŞU SORULARI YÖNELTMİŞTİ:
1. Renas Arthur Akdeniz ve ailesinin mağdur olduğu iddiaları doğru mudur?
2. Bakanlığın konudan haberi var mıdır?
3. Olayla ilgili soruşturma başlatılmış mıdır?
4. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bu konuda işlem yapmış mıdır?
5. Benzer şikayetlerle ilgili bakanlığınıza başvuru sayısı nedir?
“YENİ DOĞAN ÇETESİ UYARIMIZI DİKKATE ALMADILAR”
Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun bu olayla ilgili daha önce de kamuoyunu “yenidoğan çetesi” tehlikesine karşı uyardığını ifade etti. Gergerlioğlu, ihmallerin peşini bırakmayacaklarını ve bu tür olayların tekrar yaşanmaması için sorumluların hesap vermesi gerektiğini vurguladı.
SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Bebek ve ailesinin mağduriyetini 2022 yılında gündeme getiren ve şimdi ruhsat iptaline dikkat çeken Gergerlioğlu, bu olayla ilgili sürecin takipçisi olacağını belirtti. Sağlık Bakanlığı’nın neden iki yıl gecikmeyle harekete geçtiği ve o dönemdeki sorumlular hakkında işlem yapılıp yapılmadığı kamuoyunun merak ettiği sorular arasında yer alıyor.
Gündem, 21 Ekim 2024 22:18
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
