Mısır tohumu ve gübre desteğinden yararlanan üreticinin yüzü güldü
Gündem, 13 Ekim 2024 18:53Büyükşehir’in mısır tohumu ve gübre desteğinden yararlanan çiftçilerin hasat mesaisi devam ediyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Körfez Cumaköy’de biçerdöverin direksiyonuna geçerek, çiftçilerle birlikte mısır hasadı yaptı. Başkan Büyükakın, bölgede üretimin artmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
BİÇERDÖVERLE HASAT YAPTI
Körfez ilçesi Cumaköy’de devam eden mısır hasadına katılarak biçerdöverin direksiyonuna geçen Başkan Büyükakın, 5 yılda altyapı yatırımları hariç yaklaşık 1 milyar TL üreticilere destek sağladıklarını belirterek şöyle dedi: “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerimizin hep yanında olduk. Toprağımı terk etmeyeceğim, üretim yapmak istiyorum diyen her üreticimize destekler verdik. Çok şükür bunların milli ekonomiye dönüşünü görmekten çok mutluyuz. Tek dileğimiz şehrimizde ekilmedik tek bir tarımsal alan kalmaması. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.
BAŞKAN’A DESTEK TEŞEKKÜRÜ
Başkan Büyükakın’a Cumaköy’deki mısır hasadında Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ile Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Öztürk eşlik etti. Bölgedeki üreticiler adına çiftçi İbrahim Sadun, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin mazot, tohum ve gübre desteğinden yararlandığını belirterek, çiftçi dostu olarak gördükleri Başkan Büyükakın’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.
MISIR TOHUMU VE GÜBRE DESTEĞİ
Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce il genelinde yürütülen yem bitkisi tohumu destekleme projesi kapsamında, talebi alınan bin 800 çiftçiye yüzde 50 hibeli 23 bin paket katı organomineral taban gübresi ile 2 bin 200 paket dane mısır ve 3 bin paket silajlık mısırtohumu verildi. Tamamı hibe mazot desteğiyle birlikte, küçük ve büyükbaş hayvanlar için yem olarak kullanılan mısır tohumlarını toprakla buluşturan çiftçiler, olgunluğa ulaşan ürünlerinin hasadına başladı. Biçerdöverlerle tarladaki silaj mısırların kısa sürede hasadı yapılıyor ve yemlik olarak kullanıma hazır hale getiriliyor. Tohum, gübre ve mazot desteği ile bu yıl Kocaeli genelinde 37 bin dekar tarlada mısır ekildi.
Gündem, 13 Ekim 2024 18:53
Yorumlar (0)
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
