Mısır tohumu ve gübre desteğinden yararlanan üreticinin yüzü güldü
Gündem, 13 Ekim 2024 19:41Büyükşehir’in mısır tohumu ve gübre desteğinden yararlanan çiftçilerin hasat mesaisi devam ediyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Körfez Cumaköy’de biçerdöverin direksiyonuna geçerek, çiftçilerle birlikte mısır hasadı yaptı. Başkan Büyükakın, bölgede üretimin artmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
BİÇERDÖVERLE HASAT YAPTI
Körfez ilçesi Cumaköy’de devam eden mısır hasadına katılarak biçerdöverin direksiyonuna geçen Başkan Büyükakın, 5 yılda altyapı yatırımları hariç yaklaşık 1 milyar TL üreticilere destek sağladıklarını belirterek şöyle dedi: “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerimizin hep yanında olduk. Toprağımı terk etmeyeceğim, üretim yapmak istiyorum diyen her üreticimize destekler verdik. Çok şükür bunların milli ekonomiye dönüşünü görmekten çok mutluyuz. Tek dileğimiz şehrimizde ekilmedik tek bir tarımsal alan kalmaması. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.
BAŞKAN’A DESTEK TEŞEKKÜRÜ
Başkan Büyükakın’a Cumaköy’deki mısır hasadında Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ile Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Öztürk eşlik etti. Bölgedeki üreticiler adına çiftçi İbrahim Sadun, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin mazot, tohum ve gübre desteğinden yararlandığını belirterek, çiftçi dostu olarak gördükleri Başkan Büyükakın’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.
MISIR TOHUMU VE GÜBRE DESTEĞİ
Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce il genelinde yürütülen yem bitkisi tohumu destekleme projesi kapsamında, talebi alınan bin 800 çiftçiye yüzde 50 hibeli 23 bin paket katı organomineral taban gübresi ile 2 bin 200 paket dane mısır ve 3 bin paket silajlık mısırtohumu verildi. Tamamı hibe mazot desteğiyle birlikte, küçük ve büyükbaş hayvanlar için yem olarak kullanılan mısır tohumlarını toprakla buluşturan çiftçiler, olgunluğa ulaşan ürünlerinin hasadına başladı. Biçerdöverlerle tarladaki silaj mısırların kısa sürede hasadı yapılıyor ve yemlik olarak kullanıma hazır hale getiriliyor. Tohum, gübre ve mazot desteği ile bu yıl Kocaeli genelinde 37 bin dekar tarlada mısır ekildi.
Gündem, 13 Ekim 2024 19:41
Yorumlar (0)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
