İzmit’te Yerel Eşitlik Eylem Planı adına önemli adımlar atıldı
Gündem, 12 Ekim 2024 18:03İzmit Belediyesi, toplumsal cinsiyet eşitliği ve dezavantajlı grupların haklarını merkeze alan Yerel Eşitlik Eylem Planı'nı oluşturmak amacıyla, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlediği çalıştayda önemli adımlar attı.
İzmit Belediyesi, toplumsal eşitlik ve kapsayıcılığı temel alan iki yıllık hedefleri belirlemek üzere, Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında önemli bir adım attı. 10 Ekim Perşembe günü Dernekler Yerleşkesi'nde düzenlenen ve İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimci Dr. Ayşe Kaşıkırık'ın moderatörlük yaptığı çalıştayda, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve sendikalar bir araya geldi. Çalıştayda kadın, çocuk, yaşlı ve engelli bireylerin karşılaştığı sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri tartışıldı. Toplumsal eşitlik ve adaletin sağlanması hedefiyle başlatılan bu süreç, 11 Ekim Cuma günü Leyla Atakan Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen odak grup görüşmeleriyle devam etti.
EŞİTLİK VE KAPSAYICILIĞA DAYALI BİR YÖNETİM ANLAYIŞI
İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın cinayetlerinin önlenmesine dair vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: “Bugün toplanma amacımız Yerel Eşitlik Eylem Planını oluşturmak ve yol haritamızı birlikte çizmek. Özellikle son dönemde kadına yönelik şiddetin arttığını görmek üzücü. Kadına şiddet, kadın cinayetleri büyük bir problem. Eylül ayı içerisinde 38 kadın cinayeti yaşandı. Bizler burada el birliğiyle bu sorunlara nasıl çözüm bulacağımızı konuşalım ve adım atalım"
.gif)
TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNE YÖNELİK ÇÖZÜMLER
İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Burcu Bineklioğlu, eşitlikçi ve kapsayıcı bir toplum için Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın önemine vurgu yaparak, şunları söyledi: "Bu plan sadece belediyemizin hedeflerini belirlemekle kalmayacak, aynı zamanda toplumun tüm kesimlerinin eşit ve onurlu bir yaşam sürdürebilmesi için ortak bir irade ortaya koyma çabasıdır. Cinsiyet eşitliğini sağlamak, ayrımcılıkla mücadele etmek ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek adına somut adımlar atacağız."
KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI ORTAK MÜCADELE
Bineklioğlu, kadın cinayetlerinin sadece bir bireyin değil, toplumun genelinin geleceğini kararttığını belirtti. Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın, kadınların hayatını güvence altına almayı hedefleyen somut politikalar geliştirilmesi için önemli bir araç olacağını ifade etti.
Gündem, 12 Ekim 2024 18:03
Yorumlar (1)
Bir vatandaş
Sormak lazım katilimcilara veya yöneticilere kadinın katili kendini beyenmiş yetkili ukala çok bilmiş yöneticilerde olabilir mobink nedir bilirmisiniz silshtanda bıçakdanda tehlikelidir acı çektirerek öldürür13 Ekim 2024 18:03
Sepetçi TOKİ konutları arasındaki ulaşım sorununa çözüm!
AKP'nin 25'inci yıl kutlamasında bu mu olacak?
Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
