İzmit’te Yerel Eşitlik Eylem Planı adına önemli adımlar atıldı
Gündem, 12 Ekim 2024 09:24İzmit Belediyesi, toplumsal cinsiyet eşitliği ve dezavantajlı grupların haklarını merkeze alan Yerel Eşitlik Eylem Planı'nı oluşturmak amacıyla, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlediği çalıştayda önemli adımlar attı.
İzmit Belediyesi, toplumsal eşitlik ve kapsayıcılığı temel alan iki yıllık hedefleri belirlemek üzere, Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında önemli bir adım attı. 10 Ekim Perşembe günü Dernekler Yerleşkesi'nde düzenlenen ve İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimci Dr. Ayşe Kaşıkırık'ın moderatörlük yaptığı çalıştayda, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve sendikalar bir araya geldi. Çalıştayda kadın, çocuk, yaşlı ve engelli bireylerin karşılaştığı sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri tartışıldı. Toplumsal eşitlik ve adaletin sağlanması hedefiyle başlatılan bu süreç, 11 Ekim Cuma günü Leyla Atakan Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen odak grup görüşmeleriyle devam etti.
EŞİTLİK VE KAPSAYICILIĞA DAYALI BİR YÖNETİM ANLAYIŞI
İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın cinayetlerinin önlenmesine dair vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: “Bugün toplanma amacımız Yerel Eşitlik Eylem Planını oluşturmak ve yol haritamızı birlikte çizmek. Özellikle son dönemde kadına yönelik şiddetin arttığını görmek üzücü. Kadına şiddet, kadın cinayetleri büyük bir problem. Eylül ayı içerisinde 38 kadın cinayeti yaşandı. Bizler burada el birliğiyle bu sorunlara nasıl çözüm bulacağımızı konuşalım ve adım atalım"
.gif)
TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNE YÖNELİK ÇÖZÜMLER
İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Burcu Bineklioğlu, eşitlikçi ve kapsayıcı bir toplum için Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın önemine vurgu yaparak, şunları söyledi: "Bu plan sadece belediyemizin hedeflerini belirlemekle kalmayacak, aynı zamanda toplumun tüm kesimlerinin eşit ve onurlu bir yaşam sürdürebilmesi için ortak bir irade ortaya koyma çabasıdır. Cinsiyet eşitliğini sağlamak, ayrımcılıkla mücadele etmek ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek adına somut adımlar atacağız."
KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI ORTAK MÜCADELE
Bineklioğlu, kadın cinayetlerinin sadece bir bireyin değil, toplumun genelinin geleceğini kararttığını belirtti. Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın, kadınların hayatını güvence altına almayı hedefleyen somut politikalar geliştirilmesi için önemli bir araç olacağını ifade etti.
Gündem, 12 Ekim 2024 09:24
Yorumlar (1)
Bir vatandaş
Sormak lazım katilimcilara veya yöneticilere kadinın katili kendini beyenmiş yetkili ukala çok bilmiş yöneticilerde olabilir mobink nedir bilirmisiniz silshtanda bıçakdanda tehlikelidir acı çektirerek öldürür13 Ekim 2024 09:24
Bir başkan daha tutuklandı
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
