Bu katliam AKP'nin politikalarının sonucudur
Siyaset, 12 Ekim 2024 15:46Gebze'deki hayvan katliamına tepki gösteren EMEP Gebze ilçe örgütü, "Katliamın failleri yargılanana kadar mücadele edeceğiz. Bu katliam AKP'nin politikalarının sonucudur dedi.
EMEP Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar imzasıyla yayınlanan açıklamada, "Bu katliamın failleri yargılanana kadar, hayvanların yaşam hakkı sağlanana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" denildi.
"Sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan yasanın Meclisten geçmesinin ardından ülkenin dört bir yanından hayvan katliamlarının haberleri gelmeye başladı" diyen Akar, "Bu katliamlardan biri de kentimiz Gebze'de yaşandı. Üstelik de Gebze Belediyesine ait Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi önünde bulunan çöp konteyneri içinde birçok kedi ve köpeğin çöp poşetine atılmış cesetleri bulundu.
AKP iktidarı, kendi döneminde çıkardığı 5199 sayılı yasayı uygulamamış, şimdi de 'Katliam Yasası' haline getirerek yüzlerce hayvanın katledilmesine neden olmuştur. İktidar uygulamadığı yasalar sonucu tehdit ve güvenlik atmosferi yaratarak bu katliamların asıl sorumlusudur. Bugün kentimizde yaşanan katliam da AKP iktidarının politikalarının bir sonucudur. Üstelik hayvanlar için, bakımevi ve rehabilitasyon merkezi olarak geçen bir yerde yaşanması yasanın nasıl uygulandığını da göstermektedir. Tehdit ve güvenlik sorunu olarak nitelendirilen sokak hayvanları bakımevlerinde dahi toplu şekilde öldürülür hale gelmiştir" dedi.
"KISIRLAŞTIR, AŞILAT, YERİNDE YAŞAT!"
Katliam Yasasına dair konuşan Akar, "Temmuz ayında değişiklikler yapılan 5199 sayılı yasanın 6. Maddesinde, 'Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen hayvan bakımevlerine götürülmesi zorunludur. Bu hayvanların öncelikle söz konusu merkezlerde oluşturulacak müşahede yerlerinde tutulması sağlanır. Bakımevlerine alınan hayvanlar Bakanlık veri sistemine kaydedilir ve rehabilite edilen köpekler, sahiplendirilinceye kadar hayvan bakımevlerinde barındırılır' ibaresi geçmesine rağmen bugün hayvan bakım merkezinde onlarca hayvan katlediliyor. İktidar bahsedilen yasada maddelerde değişiklikler yaparak katliamların önünü açmış, hayvanların yaşamına müdahale etmiş, hayvanları koruma yükümlülüğünden vazgeçmiştir. Bugün yapılması gereken bu katliamların önlenmesi için yaşamdan yana olmaktır. 'Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat' ilkesini temel almamız gerekiyor" diye konuştu.
"Emek Partisi olarak yaşamdan taraf olmaya devam edeceğiz" diyen Akar, "Bu katliamın failleri yargılanana kadar, hayvanların yaşam hakkı sağlanana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Siyaset, 12 Ekim 2024 15:46
Yorumlar (0)
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
