Büyükşehir bunu da yaptı
Gündem, 10 Ekim 2024 01:42Başkan Büyükakın, Büyükşehir’in Körfez Kıyırlı’da dünya standartlarına uygun olarak inşa ettiği taş kırma ve eleme tesisinde incelemelerde bulundu.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Tahir Büyükakın, Körfez Kıyırlı’da bulunan Taş Kırma ve Eleme Tesisinde çalışan personeli ziyaret etti. Büyükşehir’in attığı her adım ve hayata geçirdiği her projede çevreye duyarlı olmasının yanı sıra enerjiden tasarrufu ve yerliliği ön planda tuttuğunu hatırlatan Başkan Büyükakın, ‘’Dünya standartlarımızdaki tesisimiz çevre dostu olmasının yanı sıra burada üretilen; mıcır, sıcak asfaltı, yol yapımı ve altyapı çalışmalarında kullanılıyoruz. %100 yerli üretime sahip tesisimizde böylece büyük oranda tasarruf sağlıyoruz’’ dedi.
PİYASA DEĞERİ 300 MİLYON TL
Güncel piyasa değeri 300 milyon TL olan tesiste çalışan personelle bir araya gelen Başkan Büyükakın, ‘’%100 yerli üretimle, AB standartlarına uygun olarak kurduğumuz Taş Kırma ve Eleme Tesisimizde saatte 400 ton üretim gerçekleştiriyoruz. Çevre dostu toz indirgeme sistemiyle çalışan tesisimizde üretilen mıcır, sıcak ve soğuk asfalt, yol yapımı ve altyapı çalışmalarında kullanılmakta. Bu sayede yol yapım maliyetlerimizi düşürürken projelerimizi daha hızlı tamamlıyoruz. Bu yatırımla KDV muafiyeti sağlayarak belediyemizin kaynaklarını en verimli şekilde kullanmış olduk’’ açıklamasını yaptı. Başkan Büyükakın’a incelemeleri sırasında Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ile Genel Sekreter Yardımcısı Numan Balaban eşlik etti.
.gif)
%100 YERLİ ÜRETİM
Körfez Kıyırlı’daki tesis, % 100 yerli üretimle çalışırken; yol yapım-bakım ve onarımıyla asfalt yapımında üzere çeşitli boyutlarda malzeme üretiliyor. Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak 1400 metrekare kapalı alanda faaliyet gösteriyor. CE belgeli toz indirgeme sistemine sahip konkasör tesisi, saatte 400 ton kapasiteye sahip. Çevre dostu bu tesiste üretilen mıcır; sıcak asfalt, yol yapımı ve altyapı çalışmalarında kullanılıyor. Büyükşehir’in Körfez Kıyırlı’da dünya standartlarına uygun, çevreye duyarlı ve % 100 yerli üretimle kurulan kırma ve eleme tesisinde; asfalt üretiminde ve yol yapımında kullanılan kaliteli, eleklerle ayrıştırılmış 7 ayrı tip agrega malzemesi elde ediliyor.
Gündem, 10 Ekim 2024 01:42
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
