Cahil nesiller yetiştirsinler diye tarikatların önleri açılıyor
Gündem, 10 Ekim 2024 14:52Fatih Altaylı, bir okuyucusundan telefonuna gelen ihbarı hem Youtube programında hem de kişisel web sitesindeki yazısında anlattı.
İddiaya göre Karabük’ün Safranbolu İlçesi Sarıahmetli Köyü’nde bir tarikat, uyuşturucu bağımlıları ile ruh sağlığı bozuk olan kişileri tedavi edeceği iddiasıyla otel gibi bir yer açtı.
Söz konusu olayı programında anlatan Fatih Altaylı, “Bunun devletten gizli olması mümkün değil… Bir cemaat kim bilir başka nerelerde hangi cemaat böyle yer kurmuş, buralarda hasta tedavi ediyor. Psikiyatri değil, psikolog değil, yetkinliği yok, klinik psikologluk dersi almamış. Neler oluyor içeride bilemiyoruz” ifadelerini kullandı.
Gazeteci Altaylı’nın programında anlattıkları şöyle:
“CİNSEL SUÇ, SÜBYANCILIK NE ARARSAN VAR…”
Şimdi biliyorsun okullar cemaatlere emanet… Okullarda vakıf adı altında faaliyet gösteren cemaatlerin hiçbir pedagojik formasyondan geçmeden okullarda bir tür dini, ahlaki eğitimler verdikleri biliyoruz. Bunun anayasaya aykırı olması bir yana, insan haklarına aykırı olması bir yana neye karıştıkları belli değil.
Çünkü bu cemaat ve tarikatlarda cinsel suç, sübyancılık ne ararsan var olan bu cemaatler okullara sokulmuştu. İsyan etmemize rağmen ne yazık ki bir tarikatlar cennetine çevrilen Milli Eğitim Bakanlığı’nda buna karşı hiçbir adım atılmıyordu, atılması da yakın zamanda beklenmiyordu.
“ÇOCUKLAR TARİKATLARIN KUCAĞINA BIRAKILDI”
Türkiye’de düzen değişmedikçe, çocuklarımız, torunlarımız, bu okullarda kim olduğu belirsiz cemaat ve tarikatların kucağına atılmış vaziyette.
Bu bana gelen bir ihbarla yola çıktı. Bir vatandaşın bana yaptığı ihbar. Okuyayım…
“Merhaba Fatih Bey, bugün programınızda bahsettiğiniz Recep Akdağ’ın akıl hastanelerini kapatması olayı ile ilgili yazıyorum. Dediğiniz doğru, hastaneler kapatılmış ve bu rehabilitasyon ve tedavi işi cemaatlere devredilmiş.
.jpg)
“EŞİMİN KÖYÜNE GİTTİĞİMDE BİZZAT ŞAHİT OLDUM”
Eşimin memleketi Safranbolu Sarıahmetli köyüne gittiğimde bu duruma bizzat şahit oldum. Burada madde bağımlılarını ve ruh sağlığı bozuk olanları, bir cemaatin köylüden aldığı arazi üzerine kurdukları otel gibi yerlerde tedavi ettiklerini öğrendim. Bunların bazıları da suçlu ve denetimli kontrol altında, her gün jandarmaya imzaya gidiyorlar. Cemaatin kurduğu yapıyı gözlerimle gördüm.
Gizli saklı bir yer de değil. Bu konuya değinmenizi rica edeceğim konunun doğruluğu için de köy ve adres veriyorum. Safranbolu Sarıahmetli köyü eski köy yerleşkesi.”
“NELER OLUYOR İÇERİDE BİLEMİYORUZ”
Bunun devletten gizli olması mümkün değil… Bir cemaat kim bilir başka nerelerde hangi cemaat böyle yer kurmuş, buralarda hasta tedavi ediyor. Psikiyatri değil, psikolog değil, yetkinliği yok, klinik psikologluk dersi almamış. Neler oluyor içeride bilemiyoruz.
menzil1.jpg
RECEP AKDAĞ’IN MENZİL İLİŞKİSİ
Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, Menzil Cemaati ile olan ilişkisi yeniden gündeme geldi. Akdağ’ın, bakanlığı döneminde cemaatle yakın ilişkiler kurduğu ve bu süreçte cemaatin Sağlık Bakanlığı’nda kadrolaşmasına katkıda bulunduğu iddia ediliyordu.
Menzil Cemaati’nin lideri Abdülbaki Erol’un 2023 yılında vefatının ardından cemaat içinde yaşanan miras kavgası, Akdağ’ın adının da tartışmalara karışmasına neden oldu. Akdağ’ın, cemaatin İngiltere’deki dergahına yaptığı ziyaret, bazı cemaat üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı ve dolandırıcılık suçlamalarına yol açmıştı.
Recep Akdağ, 2002-2013 yılları arasında Sağlık Bakanlığı görevini yürütmüş ve bu dönemde Menzil Cemaati ile olan ilişkileri sıkça gündeme gelmişti. Akdağ, bu iddiaları reddederek, cemaatle olan ilişkilerinin tamamen hayal ürünü olduğunu savunmuştu.
Gündem, 10 Ekim 2024 14:52
Yorumlar (0)
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
