Edebiyatın çınarı Adnan Özyalçıner, Kocaeli’de kitapseverlerle bir araya geldi
Gündem, 09 Ekim 2024 00:1914. Kocaeli Kitap Fuarı’ndaki söyleşiler kapsamında Türk edebiyatının çınarı yazar Adnan Özyalçıner, kitapseverlerle bir araya geldi.
Edebiyatımızda “1950 kuşağı” denildiğinde ilk akla gelen öykücülerden olan yazar Adnan Özyalçıner, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 14.Kocaeli Kitap Fuarı’nda sevenleriyle buluştu. Kocaeli Kongre Merkezi Karamürsel Alp Salonu’nda “50 kuşağı edebiyatçıları ve çocuk edebiyatı” adlı bir oturum gerçekleştiren Yalçıner, “Edebiyat, yaşamı daha kolay hale getirmektir” dedi.
“EDEBİYAT, BÜYÜK VE ÇOCUK EDEBİYATI OLARAK AYRILMAMALI”
Edebiyatın tek olduğunu ve ayrım yapılmaması gerektiğini söyleyen Yalçıner, “Edebiyat büyük ve çocuk edebiyatı olarak ayrılmamalı. Edebiyat, yaşama anlam katar. Sağaltıcıdır. İnsanı daha iyi ve güzele götürür. Elbette yalnızca büyükler için değil çocuklar için de aynısıdır. Bir edebiyat iyi bir Türkçe ile yazılıyorsa, doğru biçimde konu anlatılıyorsa bu hem büyükler hem de çocuklar için geçerlidir” şeklinde konuştu.
.gif)
“ŞİİR YAZAR GİBİ ÇOCUĞA YAZMAK LAZIM”
Çocuk yazarlığında önemli olanın çocuğu bilgilendirmek, düşündürmek ve hayallerinin gelişmesini sağlamak olduğunu belirten Yalçıner, “Çocukların hayalleri ne kadar geniş olursa hayatı da o kadar kolay kavrarlar. Anlayacağı biçimde anlattığınız zaman çocuklar her şeyi anlar. Kavramları zaten belli bir süre içinde ediniyor. Türkçeyi en iyi kullanarak, Türkçenin güzelliği ve melodisini ona hissettirmek gerekiyor. Adeta bir şiir yazar gibi çocuğa yazmak lazım” İfadelerini kullandı. Yalçıner’e konuşmasının sonunda Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli’nin tanıtımı için hazırlamış olduğu “Havadan Fotoğraflarla Kocaeli” adlı kitap hediye edildi.
Gündem, 09 Ekim 2024 00:19
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
