Kocaeli Rallisi'ni Banaz-Ahıskalı ekibi kazandı
Spor, 07 Ekim 2024 08:39Kocaeli Otomobil Spor Kulübü (KOSK) tarafından organize edilen Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası 6. yarışı 41.Kocaeli Rallisi, Toksport WRT takımından Buğra Banaz-Onur Ahıskalı ekibinin birinciliği ile sona erdi.
Rallinin genel klasman ikinciliği Parkur Racing’den Kerem Kazaz-Corentin Silverstre kazanırken, 18 yaşındaki Kazaz, aynı zamanda gençler birinciliğinin de sahibi oldu. 51 otomobil ve 102 sporcunun mücadele ettiği rallide, genel klasman üçüncülüğünü ise Toksport WRT takımından Volkan Işık-Levent Gür ekibi elde etti.
ICRYPEX ana sponsorluğunda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Petlas, Remed Assistance, Salados, Fora, Autoclub, Power App, 41 Burda, Telsan ve Emek katkılarıyla düzenlenen organizasyon, TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde düzenlenen finiş seremonisi ile sona erdi. 9 özel etaptan oluşan 412,30 kilometre uzunluğundaki rallinin Markalar birincisi Castrol Ford Team Türkiye olurken, Takımlar birinciliğini de Toksport WRT kazandı.
Yarışın Sınıf 4 ve İki Çeker birinciliğini Fatih Selim Göçer-Soner Çevik elde ederken, Sınıf 3 birincisi Castrol Ford Team Türkiye’den Efehan Yazıcı-Mehmet Akif Yalçın, Sınıf N birincisi GP Garage My Team’den Okan Tanrıverdi-Özden Yılmaz, Sınıf 5 birincisi Atış Motorsport’tan Sevcan Sağıroğlu-Güray Akgün ekipleri oldular. Sağıroğlu-Akgün ekibi ayrıca Remed Assistance özel ödülünü de elde ederken, Master pilotlar birincisi GP Garage My Team’den Uğur Soylu, Kadın pilotlar birincisi Sevcan Sağıroğlu ve kadın co-pilotlar birincisi de Sevi Akal oldular. Yarışın 35 yaş üzeri klasik ralli otomobillerine açık historic klasmanı birinciliğini ise Kemal Gamgam-Orkun Demir ekibi kazandı.
.gif)
Celal Gülerhan anısına düzenlenen TOSFED Ralli Kupası klasmanında ise Taner Oruç-Onur Sırımoğlu birinciliğe uzanırken ekip aynı zamanda Kategori 2 birinciliğini de elde etti. Ömer Faruk Çabuk-Burak Koçoğlu ikinci ve Kategori 3 birincisi olurken, Evren Olcay-Yenal Kaya da üçüncü oldular. Kategori 4’te GMG Racing Team’den Hakan Akman-Tolga Tezeken ve Kategori 1’de de Faruk Sayın-Cansu Açar ilk sırada yer alırken, kupanın Kadın Pilotlar Birinciliği Çiğdem Tümerkan’ın, Kadın Co-pilotlar Birinciliği ise Derya Ulus‘un oldu.
Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası, 02-03 Kasım tarihlerinde İstanbul Otomobil Spor Kulübü (İSOK) tarafından düzenlenecek olan İstanbul Rallisi ile sona erecek.
Spor, 07 Ekim 2024 08:39
Yorumlar (0)
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
Diyanet öğrenci yurtlarına da girdi
Gizli tanık beyanı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar
Yürekleri ısıtan görüntüler
UlaşımPark, Berlin’deki fuarda uluslararası vitrine çıkıyor
Öcalan'ı, Bahçeli mi evlendirecek?
İki ilçede eğitim ve tahliye tatbikatı
Hacı Hasan Mahallesi’nde kadın kadına buluşma!
Kaldırım taşları ve parke kaplamalar yenileniyor
Gölcüklü genç kaza kurbanı oldu
Kayyum esprisi yaptı, savcı ifadeye çağırdı!
Körfez’den çıkarıldı, deniz canlılarına yuva oldu
Aile hekimlerinin yeni yazılımla ilgili tereddütleri var
Erbakan’ın halay performansı!
