Ünlü oyuncu Aydan Şener: Bir sayfa kitap okumayan, okumuşlar ülkesiyiz
Gündem, 06 Ekim 2024 22:00Kitap Fuarında gerçekleşen söyleşilerde yazar Hayati İnanç, psikolog Dr. Acar Baltaş ve oyuncu ve yazar Aydan Şener kitap dostlarıyla bir araya geldi
Farklı alanlardaki söyleşi programları ve imza etkinlikleriyle düzenlenen 14. Kocaeli Kitap Fuarında, birçok yazar, edebiyatçı, akademisyen ve entelektüel isim kitapseverlerle bir araya geliyor. Bu kapsamda Kocaeli Kitap Fuarı’nın ilk gününde birbirinden önemli isimler Akçakoca Konferans Salonu’nda söyleşi düzenledi. Yazar Hayati İnanç, Psikolog Dr. Acar Baltaş, oyuncu ve yazar Aydan Şener düzenlenen oturumlarda deneyimlerini katılımlarıyla paylaştı. İnanç, “Türkiye, bir sayfa kitap okumayan okumuşlar ülkesidir” dedi.
“KAYNAK PROBLEMİMİZ YOK, İDRAK PROBLEMİMİZ VAR”
“Hayata şiirden bakmak” adlı söyleşisiyle sevenleriyle buluşan Yazar Hayati İnanç, Türkçe’nin yeterince anlaşılmadığını bu nedenle kütüphane kültürünün oluşması gerektiğini söyledi. İnanç, “Fatih’te Millet Yazma Eser Kütüphanesi var. 35 bin kitap var içinde. Fakat okumuyoruz. Bizim edebiyatımız çok zengin. Kaynak problemimiz yok, idrak problemimiz var” değerlendirmesinde bulundu.
“GÜVENMEK, FIRSATLARA AÇIK OLMAK DEMEKTİR”
Kitap Fuarının bir diğer konuğu olan Psikolog Dr. Acar Baltaş ise hayal kırıklığı üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Baltaş, güvendiğimiz zaman hayal kırıklığına uğramamızın kaçılmaz olduğunu bilerek yaşamamız gerektiğini söyledi. Baltaş, “İnsanlara güvenirseniz mutlaka hayal kırıklığına uğrarsınız. İnsanlara güvenmezseniz sürekli diken üzerinde yaşarsınız. Güvenmek, yeni yollar denemek ve gelişmek için fırsatlara açık olmak demektir. En kritik olan ise güven her türlü ilişkide hızı artırır. Güvensizlik varsa özel hayatta da iş hayatında da kontrol vardır” diye konuştu.
.gif)
“HAYAT KARŞISINDAKİ TUTUMUMUZ BİZİ BELİRLER”
Enerjimizi nereye koyarsak hayatın orada gelişeceğini anlatan Baltaş, “Enerjimizi kendimizi, koşulları suçlamaya yönelttiğimiz zaman kurban rolünü seçer ve kozamızı kalınlaştırırız. Enerjimizi değiştiremeyeceğimiz olmuş olana değil, değiştirebileceğimiz olacak olana yöneltmemiz lazım. Hayat karşısındaki tutumumuz bizi belirler. Mesele iyimser olmak değil. İyimserlik zannedildiği kadar iyi bir şey de değil. Bir miktar kaygı hayatı uzatıyor. Dolayısıyla olumlu tutum önemli. En olumsuz durumda bile “Şu anda iyi olan ne?” sorusu önemli. Durumu değiştirmek istiyorsan sahip olduklarına odaklan. Durumu değiştirecek kaynak sahip olduklarındır” diye konuştu.
“İÇ GÜZELLİK MUTLAKA YÜZE YANSIYOR”
Oyuncu ve yazar Aydan Şener de “Kadına Dair” adını verdiği kitabıyla ilgili konuştu. Şener, kendisini takip edenlere kitap yazmasının ana nedenlerini anlattı. Şener, “Kitabımda, kadınların sorunlarından hayvan haklarına; kariyeri boyunca yaşadıklarından, özel hayatına kadar geniş bir yelpazede duygu ve düşüncelerini kaleme aldım” diye konuştu. Günümüzde değişen güzellik algısına da değinen Şener, “Benim için güzellik iyi kalpli olmak demek. İnsanın iç güzelliği mutlaka yüzüne de yansıyor. Ayrıca güzellik zarafetle birleştiği zaman anlamlı oluyor. Pozitif olmak, insanları, hayvanları ve doğayı sevmek gerekiyor. Pozitif olmak, aklı başında hareket etmek, jest ve mimiklerle süslemek, kendimizi geliştirmek güzelliğimize güzellik katıyor” ifadelerini kullandı. Yazarlara konuşmalarının sonunda Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli’nin tanıtımı için hazırlamış olduğu Havadan Fotoğraflarla Kocaeli adlı kitap hediye edildi.
Gündem, 06 Ekim 2024 22:00
Yorumlar (0)
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
