DOĞUMARSİFED’in Kocaeli İş Dünyası Afetlere Hazırlanıyor projesi başladı
İş Dünyası, 04 Ekim 2024 13:51Doğu Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOĞUMARSİFED) Kocaeli Kent Konseyi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Yerel Destek Programı (YEDEP) kapsamında “Kocaeli İş Dünyası Afetlere Hazırlanıyor” projesi hibe almaya hak kazandı.
İşte DOĞUMARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Kaya adına aynı konuyla ilgili yapılan açıklamanın içeriği şöyle:
Proje Ortağımız Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği ve paydaşımız Kocaeli Sanayi Odası ile beraber yürüteceğimiz projemiz ile doğal afet durumunda işletmelerin iş sürekliliğine katkı sağlayacak faaliyetler hedeflenmiştir.
DOĞUMARSİFED’in 3. Projesi
YEDEP programları kapsamında daha önce 2 projeyi 2022 ve 2023 yıllarında başarı ile tamamlayan DOĞUMARSİFED, 2024 YEDEP programı dahilinde yeni projesi ile de hibe almaya hak kazanmıştır.
3 Ekim 2024 Perşembe günü saat 18:00’de Kocaeli Sanayi Odası meclis salonunda gerçekleşen proje açılış toplantısına DOĞUMARSİFED yönetim kurulu başta olmak üzere; Federasyon üye derneklerinden Kocaeli Sanayici ve İş Adamları Derneği (KOSİAD), İzmit Genç İş İnsanları Derneği (İZMİTGİAD) ve Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (KOİDER) yönetim kurulu üyeleri katılım göstermiştir. Ayrıca proje ortağı Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) ve katılımcı olarak Stratejik Satın Alma Derneği (SSD) yönetim kurulu üyeleri de toplantıya iştirak etmiştir.
.gif)
DOĞUMARSİFED, KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ VE İŞLETMELER BİR ARADA
Proje dahilinde ilk olarak işletmelerin doğal afet risklerinin analizi ve yerinde tespiti için işletmelerde tehlike avı yapılacak olup; Kocaeli Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Jeofizik Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Şerif BARIŞ ve ekibi tarafından gerçekleştirilecek tehlike avı faaliyeti kapsamında işletmeler için, doğal afet durumunda iş sürekliliğinin sağlanması adına alınması önerilen tedbirler saha analizleri ile belirlenecek ve tavsiye niteliğinde raporlar hazırlanacaktır.
İşletmelerin, sektörlerin ve kentin olası afet durumu ve iş sürekliliği için öngördükleri sorunlar, bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ve beklentilerinin derleneceği çalıştay projenin bir diğer faaliyetidir. Çalıştaydan elde edilen sonuçlar raporlanacak olup, ilgili kurum ve kuruluşlar ile paylaşılması hedeflenmektedir.
Doğal Afet Zirvesi projenin bir diğer önemli faaliyetidir. Zirve ile kent kamuoyunun doğal afet bilincinin arttırılması amaçlanmakta olup, çeşitli kurum ve kuruluşların katılımı ile de kentin doğal afetlere hazırlık eylem planları hakkında bilgi sahibi olması beklenmektedir.
Ayrıca proje dahilinde 3 adet “Doğal Afetlere Hazırlık Eğitimi” planlanmakta olup, eğitimlerden biri iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarına, ikincisi işletme sahiplerine ve üçüncüsü de kentin genel katılıma açık olarak gerçekleşecektir. Doğal afet öncesi, esnası ve sonrasında alınması gereken tedbirleri içeren eğitimimiz ile işletmeler başta olmak üzere kent kamuoyunun doğal afetlere hazırlığına katkı sunmak ve işletmelerin devamlılığına fayda sağlamak amaçlanmıştır.
PROJE TÜM KENTE SUNULACAK
Proje dahilinde verilecek olan eğitim, seminer ve çalıştayın tarihleri yakın zamanda kamuoyu ile paylaşılacak olup, proje faaliyetleri, İş insanları ve öğrenciler başta olmak üzere tüm kentin katılımına açık olarak gerçekleştirilecektir. Saygılarımızla,
İş Dünyası, 04 Ekim 2024 13:51
Yorumlar (0)
Euro cinsinden asgari ücret artışında Türkiye en düşük ikinci ülke
Kartepe’de karavan parkı sinek avlıyor!
Adapazarı-Gebze treni daha fazla kişiye hizmet verebilir
Başkan Gökçe: En büyük hedefimiz üreticiyi desteklemek
Bir Şehir Hastanesi yerine 25 tane semt hastanesi yapılırdı!
KOTO ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sağlık Komitesi’nden işbirliği mesajı
Zeray GYO’nun halka arzına 2 kat talep
İzmit’te 3 gün bu saatler arasında elektrikler kesilecek
Hısım akraba yönetimi!
Körfez’de NİMOSK Karting Yarışı ilgi ve heyecanla takip edildi
Anahtar Partisi Karamürsel İlçe Yürütme Kurulu toplandı
Belediye Başkanı Gülşah Durbay amansız hastalığa yenildi
Belediyeyi eleştiren gazetecilere ağır hakaretler etti
Karşılıksız çeklerde rekor artış
Kışın araç sahiplerinin bu ihmali binlerce liralık masraf çıkarıyor!
Köfteci Yusuf'ta dönerin içinden çivi çıktı!
Kartepe’nin sahibi yok!
Gölcük’te Bilgin Caddesi yenilendi
Ebru Teğmen ünlü iş insanının şirketinde işe başladı
Suça karışmamış PKK'lı ifadesi hangi aklın, hangi hukukun ürünü?
Emekli maaşıyla yaşamını sürdüremediği için çöplerden kağıt topluyor
Kocaeli’nin geleceğini şekillendiren yatırımlar
KOÜ’de servis araçları kullandırılmayan personellere yol masrafları ödensin!
Vali Aktaş, MÜSİAD’ın o programına katıldı
TMO'da rekor zarar! Çiftçi topraktan kopartılıyor
Telefon ve bilgisayar alacaklar dikkat!
21 ile kar yağacak, Kocaeli'ye rötarlı gelecek!
Dolandırıcılardan yeni tuzak!
Sahte dolar şoku! 50 ve 100'lükleri kimse almıyor
Emeklilerin maaş zammı tablosu ortaya çıktı
Büyükakın, Gebze Eskihisar Kavşağı'nda o projeyi yerinde inceledi
Ercan’dan Dokuzlar’a: Yüzsüzlük gizlenen raporlardadır
GEBKİM OSB standına perakende ve sanayi temsilcilerinden yoğun ilgi
Kardelen Hareketi’nde vefa İstanbul’da bir semt değil!
Fatih Erbakan'dan sert sözler!
AKP’li Dokuzlar, Hürriyet’i hedef aldı
Fevziye Cami Park alanı yenileniyor
MHP Dilovası’nda hanelere misafir oluyor
Çayırova’nın genç basketbolcuları Play-Off oynamaya hak kazandı
