GTÜ, depremle sarsılan o ile bilim, sanat ve sporla destek oldu
Eğitim, 03 Ekim 2024 07:32GTÜ akademisyen ve öğrencileri, 6 Şubat depremlerinden etkilenen çocuklar ve gençler için 2. Hatay Bilim, Sanat ve Spor Şenliği’ni düzenleyerek, eğitim süreçlerinde öğrencilere moral ve motivasyon sağladılar.
Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) toplumsal katkı amaçlı yürüttüğü çalışmalara bu kez Hatay’da depremlerden etkilenen çocuklar ve gençlerle devam etti. GTÜ akademisyen ve öğrencileri, "Toplumsal Katkıda Kelebek Etkisi" sloganı ile 2. Hatay Bilim, Sanat ve Spor Şenliği’ni düzenledi. Depremden etkilenen okul çağı çocuk ve gençlere yönelik olarak düzenlenen bu etkinlikler, eğitim süreçleri kesintiye uğrayan öğrencilerin eğitim motivasyonlarını artırmayı, öğrenme ihtiyaçlarını karşılamayı hedefledi.
Bilimin, çocukların doğal meraklarıyla buluşmasını sağlamak ve eğitimlerini sürdürebilecekleri yeni fırsatların farkına varmalarına olanak tanımak amacıyla organize edilen şenliğin ilki, 10-13 Temmuz 2023 tarihleri arasında GTÜ’nün 35 kişilik ekibiyle Hatay Defne Orhanlı çadırkentinde gerçekleştirilmişti. GTÜ Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü'nün kurulmasıyla daha da büyüyen ekip, 24-27 Eylül tarihlerinde Hatay Dikmece İlkokulu ve Ortaokulu, Hatay Fen Lisesi, Samandağ Mevlüt Gümüş Fen Lisesi ve Samandağ Anadolu Lisesi’nde çeşitli atölye, eğitim ve seminerler düzenledi. Bu yılki ekip, Toplumsal Katkı Koordinatörü Prof. Dr. Meral Elçi, Şenlik Organizatörü Doç. Dr. Fatma Karaoğlu Ceyhan, üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fatma Yüksel, Dr. Öğretim Üyesi Merve Mocan, Doç. Dr. Gülşen Ulucak, Araş. Gör. Mehmet Ali Gasseloğlu, Dr.Aişe Ünlü, Boğaziçi Üniversitesi’nden Dr.Öğr.Üyesi İImar Gahramanov ve Mustafa Mullahasanoğlu gibi isimlerin de yer aldığı toplam 42 kişilik bir gruptan oluştu. Uygulamalara başlamadan önce ekip, Psikolojik Danışman Gülçin Birinci’den "Hassas Gruplarla Çalışma" eğitimi aldı.
Dikmece İlkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik tematik atölyeler düzenlendi. Bu atölyelerde depremden etkilenen çocukların psikososyal desteklenmesi, afetin yarattığı etkilerden sonra yeni yaşam koşullarına uyum sağlamaları ve travmanın etkilerinin azaltılması amaçlandı. 250 mevcutlu bu okulun tüm öğrencileri, GTÜ Matematik Bölümü tarafından organize edilen Matematik atölyesi, Tiyatro Kulübü’nün düzenlediği Drama atölyesi, Robotik ve Otomasyon Kulübü’nün organize ettiği Robotik atölyesi, Güzel Sanatlar Topluluğu’nun gerçekleştirdiği Resim atölyesi, IEEE Kulübü’nün yürüttüğü Kodlamaya Giriş Atölyesi, Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen Tasarım atölyesi, Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı Müzik atölyesi ve Kimya Mühendisliği Kulübü’nün organize ettiği Kimya atölyelerine katıldılar. 250 öğrencinin her biri, bu atölyelerde 40 dakika geçirerek çeşitli alanlarda becerilerini geliştirme fırsatı buldu.
.gif)
Bu yılki şenlik kapsamında, liselerdeki öğrenciler için de akademik programlar düzenlendi. Liselerde gerçekleştirilen programlar, seminer, eğitim ve paneller şeklinde organize edildi. İleri matematik dersleri “Matematik ile güvenli E-ticaret” Doç. Dr. Fatma Karaoğlu Ceyhan, “Mozaiklerden Mıgnatıslanmaya “ dersi de Boğaziçi Üniversitesi’nden Mustafa Mullahasanoğlu tarafından işlendi. Boğaziçi Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi İlmar Gahramanov ise Lisede Bilimsel Araştırma isimli konuşmasını online olarak verdi. Bilimsel makale yazımı ile ilgili eğitim üniversitemiz hocalarindan Prof. Dr. Fatma Yüksel tarafından verilirken, Prof. Dr. Meral Elçi, stres yönetimi üzerine bir seminer verdi. Dr. Öğr. Üyesi Merve Mocan, Teknofest yarışma süreçleri üzerine konuştu. Çevrimiçi olarak katılan Dr. Aişe Ünlü, TÜBİTAK projeleri hakkında Adım Adım Proje Rehberi sunumuyla bilgi verdi. GTÜ öğrencilerinden Ahmet Efe Alkan ve Fatih Coşkun, yapay zeka ve uygulamaları hakkında sunumlar yaparken, Ömer Sefertaş girişimcilik üzerine bir seminer verdi. Tiyatro Kulübü, doğaçlama oyunlarla öğrencilere keyifli anlar yaşattı. Ayrıca, şenlik sponsorlarından genç girişimci Ahmet Kotan, kariyer planlama üzerine deneyimlerini paylaştı. Liselerde yapılan bu çalışmalarla toplamda 700’ün üzerinde öğrenciye ulaşıldı.
Atölye ve seminerlerin yanı sıra, çeşitli lise ziyaretleri gerçekleştirilerek eğitim alanındaki ihtiyaçlar yerinde tespit edildi ve uzun vadede yapılabilecek çalışmalar üzerine görüşmeler yapıldı.
Hatay’da sahada görev alan ekip dışında, projeye GTÜ akademisyen, idari personel ve gönüllü öğrenciler, şenliğe sponsor olan OctoXLabs, Gebze Ticaret Odası, Çayırova Belediyesi, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu, Darıca Belediyesi ve Gebze Belediyesi’ne de projeye katkılarını sundular.
Eğitim, 03 Ekim 2024 07:32
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
